Kısa URL: https://ml.md/lc118882
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2016
2,247 defa indirildi / yazdırıldı
Tülin Çekmeceligil
1 kilo baklava yufkası
1 bardak tahin
½ bardak sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Tahin ve sıvı yağı karıştırın. İki adet baklava yufkasını tezgaha serip fırça yardımıyla tahinli karışımdan sürün. Üzerine 1,5 yemek kaşığı kadar toz şeker ve iki yemek kaşığı kadar çekilmiş cevizi her tarafına serpiştirin. Yufkanın geniş tarafından sıkı rulo yapın. Keskin bıçakla önce ikiye sonra her parçayı tekrar ikiye veya daha küçük istiyorsanız üçe kesip hafif yağlanmış tepsiye alın. Ruloların üzerine fırça yardımıyla su sürüp 170 derecede altı üstü kızarıp kıtır kıtır olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın. Daha tatlı olmasını arzu ederseniz şeker miktarını artırabilirsiniz.
1 adet yufka
1 çay bardağı tahin
Bir buçuk çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1 adet yumurta sarısı
Sıvı yağ
Yufkayı düz bir zemine serin. Üzerine tahini gezdirin. Toz şeker ve dövülmüş ceviz serpin. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Dilediğiniz şekilde dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Not: Dilerseniz malzeme miktarını artırarak, tahinli çıtırları daha fazla hazırlayabilirsiniz.