Kısa URL: https://ml.md/lc140044
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2019
784 defa indirildi / yazdırıldı
Haliç Üniversitesi
Tahin 150gr
Havuç 2 adet 100 gr
Su yarım su bardağı 100 ml oda sıcaklığı
Greyfurt 1 adet 100 ml
Limon 2 adet 100 ml
Kimyon 3 tatlı kaşığı 30 gr
Kırmızı tozbiber 4 tatlı kaşığı 45gr
Karabiber 1 tatlı kaşığı 10 gr
Sarımsak 6 diş
Tuz 1 tatlı kaşığı 15 gr
Tahini karıştırma kabına alın. Üzerine suyu ekleyin tahta kaşıkla karıştırın.
Havuçları püre haline getirin ve tahinin üzerine ekleyin. Taze sıkılmış Limon suyu ve greyfurtu ekleyerek pürüzsüz bir karışım olana kadar karıştırın.
Sarımsakları tuz ile birlikte havanda dövün ve baharatlarla karışımın üzerine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Not: İyice karıştırılmalı. Tahinin yağı yüzeye çıkmamalı.