|
Tahinli Kabak Tatlısı |
|
toros c.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.12.2012
Mesajlar: 39 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc84701
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2012
1,975 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gram dilimlenmiş balkabağı
2 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı su
Üzerine:
10 çorba kaşığı tahin
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı şeker
Dövülmüş ceviz ve antepfıstığı
Kabakları bir fırın tepsisine çok ince dilimleyerek yerleştirin. Üzerine tozşeker serpip 1 gün buzdolabında bekletin. Pişireceğiniz zaman suyunu ekleyin. Tepsiyi 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine tahin sosu için su ve şekeri bir yerde çırpın ve tahini içine ekleyip çırpmaya devam edin. ve bu sosu kabakların üzerine gezdirin. Ceviz ve antepfıstığı serperek servis yapın. Soğuk servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.02.2023
|
Tahinli Kabak Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc117576
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2016
1,164 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatice Öksüz
1 kg soyulmuş irice küpler halinde doğranmış balkabağı
2 fincan toz şeker
½ fincan tahin
3 fincan dövülmüş ceviz
Küp şeklinde doğranmış kabakları geniş bir tencereye alıp üzerine toz şekeri serpin. Kabakları bu halde bir gece bekletin. Isı kabağın tüm suyunu bırakmasına yardımcı olduğu için tencereyi hemen kısık ateşte yanan ocağa alın. Kabaklar yumuşayıp başta saldıkları suyun tamamını çekene kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra dolaba koyun. Tahin ve dövülmüş ceviz ile süsleyin.
|
Tahinli Kabak Tatlısı |
|
gazo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2014
Mesajlar: 60 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc139431
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2018
798 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 gr yağ
1,5 kilo bal kabagı
3,5su bardagı toz şeker
1 su bardagı çeviz kırıgı
1 çay bardagı tahin
2 gr fıstık
Soyup 3-4 parmak kalınlığında dilimlediğiniz kabakları geniş bir tencereye alın.
Üzerlerine 3,5 su bardağı toz şekeri serpip ve yagı koyup tencerenin kapağını kapatın ve bir gece dinlendirin.
Sabah sulanan kabakların üzerinde şeker kalıntısı kalıp kalmadığına bakın. Kalmışsa alt üst edip suya karışmasını sağlayın.
Tencereyi kapağı kapalı olarak ocağınızın en ufak gözüne koyun ve ocağı en düşük seviyede açın.
Kabakları ağır ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakın. 40 dakika sonunda bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. (Bıçak rahat batıyorsa pişmiştir.) Eğer daha pişmesi gerekiyorsa 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Pişen tatlıyı tencereden bir borcama alın. Üzerine suyundan gezdirerek soğumaya bırakın.
Soğuyan kabakların üzerine tahin gezdirip ceviz ve fıstık serperek servis yapın.
|
Tahinli Balkabağı Tatlısı |
|
boylam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2020
Mesajlar: 107 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc153630
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2020
291 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
100 gr. kaymak
50 gr. tahin
Bal kabakları tencereye dizilir. Üzerine toz şeker ve bir su bardağı su ilave edilir, kısık ateşte pişirilir. Tahin ve kaymak ile servis edilir.
|
Tahinli Kabak Tatlısı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167080
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2022
256 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
1,5 kilo soyulmuş dilimlenmiş kabak
3,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz kırığı
1 çay bardağı tahin
Soyup 3-4 parmak kalınlığında dilimlediğiniz kabakları geniş bir tencereye alın. Üzerlerine 3,5 su bardağı toz şekeri serpip tencerenin kapağını kapatın ve bir gece dinlendirin. Sabah sulanan kabakların üzerinde şeker kalıntısı kalıp kalmadığına bakın. Kalmışsa alt üst edip suya karışmasını sağlayın. Tencereyi kapağı kapalı olarak ocağınızın en ufak gözüne koyun ve ocağı en düşük seviyede açın. Kabakları ağır ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakın. 40 dakika sonunda bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçak rahat batıyorsa pişmiştir. Eğer daha pişmesi gerekiyorsa 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin. Pişen tatlıyı tencereden bir tepsiye alın. Üzerine suyundan gezdirerek soğumaya bırakın. Soğuyan kabakların üzerine tahin gezdirip ceviz serperek servis yapın.
|
Tahinli Kabak Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170248
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2023
216 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo bal kabağı
1/5 su bardağı toz şeker
1 litre su
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı ceviz
Bal kabağının kabuklarını kesin.
Kabağı iri kiplere bölün.
Bu kabakların üstünü su doldurun.
Ayrıca şekeri ilave edip kaynatın.
Ortalama 17 dakika şekerle beraber kaynatıp ocaktan alın.
Tabaklara koyup üzerine tahin ve ceviz dökün.
Tatlınız servise hazır!
|
Tahinli Kabak Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175562
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2023
203 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kilogram soyulmuş, dilimlenmiş bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
1 çay bardağı ceviz içi
Yarım çay bardağı tahin
Bal kabağınızı satın alırken soyulmamış olarak aldıysanız güzelce yıkayın. Kabağın içindeki çekirdekleri bir bıçak yardımıyla çıkartın.
Bal kabağının kabuklarını ve yeşil kısımlarını soyun.
Güzelce temizlediğiniz kabakları dilimlere ayırın. İstediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz. Büyük dilimler halinde keserseniz pişirme süreniz uzayacaktır.
Hazırladığınız kabakları geniş bir tencereye alın. Kabakların üzerine şekeri gezdirin.
Tencerenin kapağını kapatın. En az 3 saat bekletin.
Kabaklarınızın şekerle tam karışmasını istiyorsanız 1 gece bekletmeniz daha iyi olacaktır.
Bekletme süresinin sonunda kabaklarınız suyunu salacaktır. Kabakların bulunduğu tencerenizi ocağa koyun.
Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak 30-50 dakika kabaklar yumuşayana kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
Kabakların pişip pişmediğini anlamak için küçük bir çatalı batırıp kontrol edebilirsiniz.
Pişen kabaklarınızı servis tabağına alın.
Soğuduktan sonra zevkinize göre ceviz ve tahin ekleyerek servis edebilirsiniz.
|
Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177399
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2024
80 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4-5 dilim bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
Ceviz
Tahin
Öncelikle bal kabaklarının sert kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. Yayvan bir tencereye kabak dilimlerini üst üste gelmeyecek şekilde dizin. Üzerini toz şekerle kaplayın. Tencerenin kapağını kapatıp en 2 saat bekletin. (Vaktiniz varsa bir gece önceden bekletebilirsiniz, bal kabakları çekeri daha iyi çekmiş ve suyunu salmış olacaktır). Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte yumuşayıncaya dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis esnasında üzerlerine önce tahin sonra ceviz serpin.
|
|