|
Tahinli Köz Patlıcan |
|
Ercüment Çözer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71574
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2012
1,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 orta boy kemer patlıcan
3 diş sarımsak
10 gr eritilmiş tereyağ
5 yemek kaşığı zeytinyağ
5 yemek kaşığı tahin
1 adet limon suyu
1'er çay kaşığı kırmızı toz biber kimyon karabiber
1 çay bardağı tuz
Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını temizleyin. Patlıcanları tereyağı ile birlikte sıcakken çatalla ezin. Sarımsak ve diğer baharatları ekleyin. Tahini, limon suyunu, zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Ilık veya soğuk servis edin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 13.06.2022
|
Tahinli Közlenmiş Patlıcan |
|
cips
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.10.2013
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc92790
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2013
2,481 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patlıcan
1 adet limon
1 kahve fincanı tahin
1 avuç maydanoz
1 avuç ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcanları fırında yada ocagın üzerinde közleyip kabuklarını soyunuz. Kabukları soyulmuş patlıcanları ince ince kıyın. Derin bir kaba koyun üzerine limon suyunu, tuzu ve tahini koyup karıştırın . Bir servis tabagına alın. Bir tavada zeytinyağını ve pul biberi pişirin. Patlıcanların üzerine cevizi maydanozu serpin ve yağı gezdirin servise hazır.
|
Tahinli Köz Patlıcan |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc139711
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2019
863 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.ruhundoysun.com
4 adet Bostan patlıcan
4 yemek kaşığı Yoğurt
2 yemek kaşığı Tahin
1/2 adet Limon suyu
60 ml Elma sirkesi
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 diş Sarımsak
Tuz
75 g Tereyağı
1 tatlı kaşığı İsot
1,5 tatlı kaşığı Sumak
Patlıcanları közle, saplarını üzerlerinde bırakarak kabuklarını soy.
Kesme tahtasına dikey yerleştirdiğin patlıcanlara, şekillerini kaybetmemeye dikkat ederek, 0,5 santimlik yatay kesikler at.
Yoğurt, tahin, limon suyu, elma sirkesi ve zeytinyağını karıştır. İçine sarımsağı rendeleyip tuzla tatlandır.
Patlıcanları spatula yardımıyla bir tabağa al, tahinli sosu üzerlerine dök.
Tereyağını isot ekleyip erit, tahinli patlıcanların üzerine gezdir. En son üzerlerine sumak serpiştir.
|
|