|
Tahinli Muhallebi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170158
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2023
242 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Tahinli karışım:
150 g sade tahin helvası
0,5 çay bardağı süt
Muhallebi:
1 poşet Dr. Oetker Muhallebi
4 su bardağı süt
Üzeri için:
2 - 3 yemek kaşığı susam
4 - 5 adet ceviz
Helvayı ve yarım çay bardağı sütü derin bir kaba alın, mikser ile pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin.
Fırını belirtilen ayarda ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Muhallebiyi 4 su bardağı süt ile 4-5 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alıp ısıya dayanıklı kaplara, üstten birer cm boşluk kalacak şekilde doldurun.Üzerlerine helvalı karışımı yayın, susam veya ceviz serpin. Fırın tepsisine 1 cm derinliğinde su doldurun, kapları içine oturtun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Ilık veya soğuk servis yapın.
|
Tahinli Muhallebi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167081
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2022
287 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 su bardağı tahin
3 yemek kaşığı tereyağı
Tencereye yağı koyup unu kavuruyoruz, tahini ilave edip karıştırıyoruz. Sütü azar azar ilave ediyoruz. Şeker ve vanilyayı ilave edip kaynatıyoruz. Servis edeceğimiz bardaklara koyuyoruz, soğuduktan sonra yiyoruz.
|
Tahinli Muhallebi |
|
ifşa
Aşçı
Kayıt: 09.12.2019
Mesajlar: 19 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc147303
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2019
558 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tahin
1 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
Üzeri için:
Pekmez
Tahin dışındaki tüm malzemeyi derin bir tencerede karıştırıp, daha sonra ocağa koyun. Malzemeyi sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayan muhallebinin içine tahini de ekleyip, şöyle bir karıştırın ve muhallebiyi servis bardaklarına boşaltın. Buzdolabında soğutup, üzerini pekmezle süsleyerek servis yapın.
Fotoğraf "sanık" tarafından gönderildi. 29.09.2020
|
Tahinli Muhallebi |
|
temaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc66495
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2011
3,077 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük paket bebe bisküvisi
1 çorba kaşığı nescafe
1/2 çorba kaşığı şeker
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı şeker
150 gram fıstıklı tahin helvası
1 poşet kremşanti
1 bardak soğuk süt
Dikdörtgen bir borcam kaba bebe bisküvilerini yayın.
Nescafe ve şekeri biraz suda eritip, bisküvilerin üzerine fırça yardımıyla sürün.
Bir tencere de helva ve kremşanti hariç diğer malzemeleri karıştırarak pişirin.
Soğumadan helvayı katın, karıştırarak eritin.
Ayrı bir kapta kremşantiyi sütle mikserleyerek krema kıvamına getirin, onu da muhallebinin içine katın.
Bu karışımı bisküvilerin üzerine dökün.
|
|