|
|
Tahinli Nohut Salatası |
|
yeşil pasaport
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2011
Mesajlar: 25 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc70148
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2011
3,048 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
3 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Yarım limon
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı tuz
8-10 dal maydanoz
Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır. Suyu süzülür, soğumaya bırakılır. Bu arada tahin, zeytinyağı, limon ve tuz bir kapta iyice çırpılır. Üzerine ezilmiş sarımsak, pul biber eklenir. Nohutun üzerine dökülür, karıştırılır. Kıyılmış maydanoz serpilir.
|
Tahinli Nohut Salatası |
|
tavşan yürek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2012
Mesajlar: 45 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc84012
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2012
2,238 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
4 su bardağı soğuk Su
1 adet defneyaprağı
1 su bardağı buğday
3 dal taze soğan
1 adet kırmızı soğan
Yarım demet dereotu ve nane
6 adet kiraz domates
Yeteri kadar tuz
Sos için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
5 çorba kaşığı nar ekşisi
1 adet limon
1 çay bardağı tahin
Tencere’ye nohutları alıp üzerine 2 su bardağı soğuk su, defneyaprağı ve 1 dal dereotu ekleyin. 40 dakika haşlayın. Daha sonra buğdayı da aynı şekilde akşamdan ıslatın suyunu süzüp tencerede 30 dakika haşlayın. Derin bir kapta nohut, buğday, kıyılmış taze soğan, piyazlık doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış dereotu ve naneyi harmanlayın. Tuzun ayarlayıp servis tabağına alın. İkiye bölünmüş kiraz domatesle süsleyin. Sos için zeytinyağı, nar ekşisi, tahini ve limonu iyice çırpın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
|
|
Tahinli Nohut Salatası Tarifleri Peynir Salatası Tarifleri
|
|