|
|
Tahinli Nohutlu Lahana Sarması |
|
donanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2015
Mesajlar: 61 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc106558
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2015
2,621 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
1 adet domates
1 çay bardağı tahin
2 adet orta boy soğan
1 adet orta boy lahana
1 çorba kaşığı salça
10 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı su
Süslemek için:
Birkaç dal maydanoz
Lahananın sap kısmını kesin ve kestiğiniz kısım yukarda kalacak şekilde su ilave ettiğiniz büyük bir tencereye alıp, ocağa oturtun.
Tenceredeki lahana yaprakları yumuşadıkça tencereden çıkartın.
Büyük olanları ikiye bölüp damarlarını temizleyin.
Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutu haşlayıp ezin.
Soğanları soyup ince ince doğrayın ve geniş bir kaba alın.
Domatesi rendeleyip soğanların üzerine ekleyin.
Üzerine nohut, pirinç, tahin, salça, tuz ve karabiberi ekleyip iyice harmanlayın.
Haşlanmış lahana yapraklarını düz bir zemine alın ve hazırladağınız harçtan içlerine doldurarak rulo şeklinde sarın.
Tencerenin tabanına birkaç lahana yaprağı serin.
Hazırladığınız lahana sarmalarınıda üzerlerine dizin.
Üzerine 1 tabak kapatıp 1 su bardağı sıcak su ialve edin.
Tencerenin kapağı kapalı olarak 30-40 dakika pişirin.
Sosu için, tavada margarini eritin.
Salçayı ve suyu ekleyip karıştırın.
Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra salça kokusu gidene kadar pişirip ocaktan alın.
Pişen lahana sarmalarını servis tabağına çıkarın.
Üzerine salçalı sosu döküp maydanozlarla süsleyerek sıcak servis edin.
|
Tahinli Lahana Sarması |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157783
Gönderme Tarihi: 19.May.2021
417 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 adet orta boy beyaz lahana
1 su bardağı dolmalık pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
2 adet incecik doğranmış kuru soğan
1 çay bardağı kadar tahin
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet küçük küçük doğranmış domates
Tuz
Karabiber
Dereotu
Maydanoz
Sosu için:
2 çay bardağı tahin
4 diş dövülmüş sarımsak
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Ilık su
Lahanaları temizleyin ve yapraklarını ayırın. Büyük bir tencerede bol tuzlu su içinde 15-20 dakika haşlayın, çıkarın ve suyunu süzün. Harcı için; nohudu mutfak robotundan geçirin, kıyılmış soğanı, yıkanmış süzülmüş pirinci, doğranmış domatesi, tahini ekleyin. Baharatları, yağı, salçayı ve tuzu da ilave edip hepsini yoğurun. Hazırladığınız bu harç ile lahana yapraklarını sarın. Yayvan bir tencerenin dibine, kullanmadığınız lahana parçalarını döşeyin. Sarmaları tencereye dizin. İki su bardağı kadar sıcak su ile kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Sos için; dövülmüş sarımsak, tahin, limon suyu, kimyon, tuz, karabiber ve biraz suyu blender'dan geçirip, pişen dolmanın üzerine sosu dökün ve hemen servis yapın.
|
|
Tahinli Nohutlu Lahana Sarması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
|
|