|
|
Tahinli Sarma Çörek |
|
mesnevi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc103004
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2014
1,604 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet ekmek hamuru (fırından)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı tahin
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
Ekmek hamuru çok çabuk olsun diye hemen fırından alın. Çok da güzel oluyor ama hamuru kendim mayalasam derseniz, un, su ve mayayla hamur tutun. Kabarmasını bekleyin. Mayalanmış ekmek hamurunu yağlanmış zeminde ince bir hamur olarak açın. Üzerine yağı, tahini ve cevizi ekleyip elinizle hamura güzelce yedirin. Çekerek hamuru büyütün ve iki parmak kalınlıkta uzun şeritler halinde kesin. İki şeridi birbirine sarıp burgu şeklinde tepsiye dizin. 200 derecede 40 dakika kadar fırında pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak ikram edin.
|
Tahinli Sarma Çörek |
|
osman abi
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140024
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2019
609 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.unipro.com.tr
Un 1000 gr
Yaş maya 50 gr
Toz şeker 50 gr
Tuz 20 gr
Alba 100 gr
Yumurta 1 adet
Su 450-500 gr (Un cinsine göre değişir.)
Tahin 600-700 gr
Esmer şeker 250-300 gr
Unun ortası havuz gibi açıtır, diğer malzemeler içine konur iki el ile karıştırılır, daha sonra un yedirilip yoğrulur 10-15 dakika sonra hamura şekil verme işlemi başlatılır.
Hamur merdane ite 1/2 cm kalınlıkta açılır, üstüne tahin sürülür ve toz şeker serpiLir.
Hamuru sarmak suretiyle rulo haline getiriLir. Derin dondurucuda dondurulur.
Donmuş hamur 3 cm gibi kalınlıkta kesilerek diLimlenir, yağlanmış siLikon veya metal katıp içine oturtulur, mayaya gelince fırında pişirilir.
Ürün biraz soğuduktan sonra ters yüz eldir, kalıptan çıkarıLır.
Not: Başka bir şekilde ise: Silikon kalıp içine, önceden 1 cm kalınlıkta kızartılmış şeker doldurulur, daha sonra dilimlenmiş hamur yerleştirilir, fırında piştikten sonra ters yüz edilir.
|
|
Tahinli Sarma Çörek Tarifleri Açma Tarifleri
|
|