|
Tahinli Un Helvası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177200
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2024
173 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şerbeti için:
260 g toz şeker
300 ml su
Helva için:
120 ml sıvı yağ
100 g Tereyağı
240 g un
130 g tahin
Şerbet için toz şeker ve suyu sos tenceresine alıp, ara ara karıştırarak kaynatın.
Helva için sıvı yağ ve tereyağını geniş bir tavaya alıp, orta ateşte eritin.
Unu ekleyip, tahta kaşıkla orta ateşte kavurmaya devam edin. 20 dakika kadar hiç bırakmadan kavurun. Rengi istediğiniz kıvama geldiğinde altını kapatın.
Hazır olan şerbeti dikkatlice ekleyin ve eklerken karıştırmaya devam edin. Karıştırdıkça kıvamı koyulaşacaktır. Son olarak tahini ekleyip, eşit şekilde dağılana kadar karıştırın.
5 dakika beklettikten sonra dondurma kaşığı ile porsiyonlayıp, üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edin.
|
Tahinli Un Helvası |
|
kakule
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc154775
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2020
472 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
2 küçük çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı pekmez
2 dolu çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Tereyağı ve sıvı yağı eritiyoruz. Eriyen yağın üzerine unu ekleyip kavuruyoruz. Başka bir yerde şeker ve suyu kaynatmaya başlıyoruz. Üzerine pekmezi de ekliyoruz. Şeker eriyene kadar şerbetini kaynatıyoruz. Unun kokusu çıkınca tahini içerisine döküyoruz. Orta sıcaklıkta olan şerbeti ekliyoruz.Topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırıyoruz. Üçdört dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz ve indirmeye yakın cevizini ekliyoruz. Helva hafif ılıyınca şekil vererek servis ediyoruz.
Fotoğraf "saniye bacı" tarafından gönderildi. 04.01.2021
|
Tahinli Un Helvası |
|
olay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2010
Mesajlar: 63 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc81407
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2012
1,713 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı un
1.5 su bardağı tahin
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Üzeri için:
Ceviz ve dondurma
Tereyağı ve unu kısık ateşte, unun kokusu çıkana kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak 40-45 dakika kavurun. Üzerine tahin ilave edip 5-10 dakika daha kavurmaya devam edin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Şerbet sıcakken, helvanın içine ekleyin ve sürekli karıştırarak helvanın şerbeti çekmesini sağlayın. Helvayı kaşıkla servis tabağına alın. Üzerine ceviz ve dondurma koyarak servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.03.2024
|
Tahinli Un Helvası |
|
sarı lale
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2011
Mesajlar: 23 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc69972
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2011
2,310 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı tahin
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı ceviz içi
Tencereye tereyağını koyup eritin. Üzerine unu koyup kavurmaya başlayın. Diğer taraftan şeker ve suyu ayrı bir yerde 5 dakika kadar kaynatın ve ocaktan alıp soğutun. Kavrulan unun rengi altın sarısına dönünce ve etrafa güzel bir koku yayınca altını kapatın. İçine tahini koyup karıştırın. Üzerin de hazırladığınız şerbeti ilave edip karıştırın ve kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Servis yapacağınız kabın içine koyup kaşığın tersiyle şekil verin. Cevizlerle süsleyip servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.03.2024
|
Tahinli Un Helvası |
|
tombalak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc65695
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2011
2,510 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
3 su bardağı un
1.5 su bardağı tahin
Şerbeti:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Cevizli sos:
l1 su bardağı ceviz
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı pekmez
Tereyağı ve unu kavurun. Tahini ilave edip, 5-10 dakika daha kavurun. Tozşeker ve suyu kaynatın. Sıcakken helvaya katın. Helva şerbeti çekene kadar karıştırın. Sos için, su ve tozşekeri kaynatın. Cevizi katıp, 1-2 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kapatıp, krema ile pekmezi karıştırın. Helvanın üzerine sosu dökerek servis yapın.
Fotoğraf "ğĞüÜşŞiİöÖçÇ" tarafından gönderildi. 14.01.2021
|
|