|
|
Talaş Böreği (baklava yufkası) |
|
Cansu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3215
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
2,868 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
Yarım kg koyun eti
12 Adet baklava yufkası
1 küçük havuç
1 paket margarin
1 küçük kutu konserve bezelye
2 baş soğan
1 demet maydanoz
2 domates (veya 1 tatlı kaşığı domates salçası)
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Doğranmış soğanları 3 kaşık margarinde öldürün. Fındık büyüklüğünde doğranmış ete katın. Et, suyunu salıp çeksin. Kabuksuz, çekirdeksiz domatesi kıyıp 20 dakika sonra ete katın. Biraz karıştırın. Az su koyup pişirin. Etin pişmesine yakın rende havucu, yikanmış konserve bezelyeyi, iyice kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Etler iyice pişince soğumaya alın. Margarinin geri kalanını eritin, o da soğusun. Yufkaları üstüste koyup, tam kenarından bir bıçakla uçlarından kesin. Yufkanın birini alıp, erimiş yağla, fırça yardımıyla güzelce yağlayın. Bir yufka koyun üzerine, onu da yağlayalın. Iki yandan katlayın, uçlar birbirinin üzerine 2-3 parmak binip dikdörtgen olsun. Soğuyan içten alın, uç tarafa koyup muska gibi katlayarak sarın. Yağlı tepsiye koyun, üzerlerini yağlayın. Orta fınnda kızarıp kabarınca servis yapın.
|
Talaş Böreği (baklava yufkası) |
|
Palamut Pilaki
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Bahçelievler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51672
Gönderme Tarihi: 15.May.2010
2,360 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kilo dana kontrfilesi
8 soğan, yarım fincan ayıklanmış ceviz
1 çay bardağı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuşüzümü
10 baklava yufkası,
2 su bardağı çiçek yağı
1 çay kaşığı yeni bahar
yeteri kadar tuz
Dana kontrfilesi bütün olarak haşlandıktan sonra suyu saklanıp, eti ince ince kıyılır. Bu arada soğan da kıyılıp bol çiçek yağının içinde hafifçe öldürülür. Bunun içine kıyılmış et ile beraber çam fıstığı, tuz, yeni bahar kuşüzümü, ceviz karıştırılır. Hazırlanan malzeme, yufkalara sigara böreği şeklinde sarılıp yağlanmış tepsiye yerleştirilir ve orta ısıda fırında pişirilir. Servis yapılacağı zaman, haşlanmış etin suyu tekrar kaynatılarak böreğin üzerine dökülür.
|
|
Talaş Böreği (baklava yufkası) Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|