|
|
Kıymalı Talaş Böreği |
|
fettan
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2013
Mesajlar: 23 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc86892
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2013
2,845 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kıyma
1 soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
4 milföy karesi
Tuz
Karabiber
Talaş böreği için öncelikle iç malzemesini hazırlayın. Kıymayı rendelenmiş soğanla birlikte 5 dakika kadar kavurun. Üzerine haşlanmış bezelyeyi, salçayı, tereyağını ekleyip baharatla tatlandırın. Başka bir kaba aktarıp soğumaya bırakın. Milföy hamurunu da oda sıcaklığında çözdürün, ortalarına iç malzemeden doldurup ikiye katlayın. Tepsine dizip 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Üzerine yumurta sarısı sürmenize hiç gerek yok. Bu şekilde de çok güzel kızarıyor.
|
Talaş Böreği (kıyma) |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc6389
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2006
2,430 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 şişe maden suyu
1 yumurta
5 bardak un
1 çay bardağı sıvı yağ
225 gr. margarin
1 yumurta sarısı
1 kabartma tozu
İçi İçin
200 gr. kıyma
1 soğan
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Yapılışı
İçin Hazırlanışı : Soğan rendelenir, kıymayla birlikte iki kaşık sıvı yağda suyunu çekene kadar kavrulur. Tuz, karabiber, maydanoz ilave edilir. Yoğurma kabına önce un koyup, ortası açılır. Yumurta, sıvı yağ, soda, tuz koyup yoğrulur. Yoğrulan hamur 8 eşit parçaya ayrılır. Her parça merdane ile Tabak büyüklüğünde açılır. Oda ısısındaki margarin 8eşit parçaya ayrılır. Açılan hamurların ü<erine bıçak yardımıyla sürülür. Hamurlar bohça gibi katlanıp bir tabağa alınır ve üzerine bez örtülür. Buz dolabında yarım saat bekletilir. Sonra dolaptan çıkarılan hamurlar tekrar oklava ile açılır. Bohça gibi katlanarak tekrar yarım saat dolapta bekletilir. Hamurlar dolaptan alınıp kare şeklinde açılır. Açılan hamurlar 4’e bölünür. Daha önce hazırlanan kıymalı iç dörde bölünür. Parçaların içine yeteri kadar konur. Bıçakla kesilen kısımlar üste gelecek şekilde bastırmadan üçgen olarak kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 230 derece fırında pişirilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 19.06.2023
|
|
Talaş Böreği (kıyma) Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|