Kısa URL: https://ml.md/lc3779
Gönderme Tarihi: 15.May.2006
3,597 defa indirildi / yazdırıldı
Milföy Hamuru Için:
2 1/4 Su Bardagi Un
1 Yumurta
1 Tatli Kasigi Tuz
1 Tatli Kasigi Sirke
1 Tatli Kasigi Tereyağıi
1/2 Su Bardagina Yakin Su
9 Çorba Kasigi Margarin Yada Tereyağıi
Hamuru Açarken Kullanmak Için:
1/4 Su Bardagi Su
Börek Harci Için:
1/2 Kg Kol Veya But Kismindan Kemiksiz Ve Yagsiz Koyun Eti
1 Orta Boy Sogan
1 Çorba Kasigina Yakin Tereyağıi Yada Margarin
1 Çay Kasigi Tuz
1 Tatli Kasigi Domates Salçasi
1 Su Bardagi Su
1 Tatli Kasigi Toz Seker
1 Çay Kasigi Kuru Nane
Etlerin sinirli kismini temizleyin, incecik seritler halinde kesin.Bu seritleri 4 cm. boyunda dograyin. Tencerede tereyağıni eritin. Dörde bölüp ince ince dogradiginiz soğanlar içinde hafif pembelestirin. Tuzunu ekleyin, soğanlari öldürün ve etleri koyun. Kapagini kapatip kisik ateste arasira karistirin. Et suyunu verip çekinceye kadar pisirin.
Salçayi ardindan da suyu ve toz sekeri koyun. Altini kisip yaklasik 1-1,5 saat pisirin.Etler iyice pisince suyunu süzün. Bu suyu bir kenarda saklayin. Eti genis bir kaba alin. Üzerine nane serpin, sogumaya birakin.
Kısa URL: https://ml.md/lc185780
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2025
14 defa indirildi / yazdırıldı
Ali Yavuz
Hamuru için:
800 gram un
2 adet limonun suyu
250 gram oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta, tuz
İçi için:
Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı margarin
2 adet orta boy soğan
100 gram havuç
100 gram kabak
4-5 dal kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
1’er tatlı kaşığı susam ve çörekotu
Unu düz bir zemine koyup ortasını havuz gibi açıp, yumurtayı kırın.
Limon suyunu ve margarini ekleyip birlikte yoğurun.
Hamuru nemli bir beze sararak buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Diğer taraftan iç harcı hazırlamak için margarini bir tavada eritip eti kavurun.
Üzerine küp doğradığınız soğan, havuç ve kabakları ekleyin.
Tuz ve karabiberi ilave edip sebzeler yumuşayana kadar kavurun.
Kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Dinlendirdiğiniz hamuru bir merdane ile dikdörtgen olacak şekilde
açın. Ortasına boydan boya harcı koyup kenarlarını toplayıp kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Susam ve çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.