Hamuru için:
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın akı
Yarım çay bardağı soda
1 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar tam buğday unu
Tuz
İç malzeme için:
200 gram beyaz peynir
5-6 dal maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
Karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar galeta unu
hamuru için yoğurt, sıvı yağ, tereyağı, yumurta, yumurta akı, soda, toz şeker ve tuzu geniş bir kaba alıp çırpın. Kaşar peyniri ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayıp kenara alın.
İç harcı için beyaz peyniri ufalayıp bir kaba alın. Üzerine kıyılmış maydanoz, pul biber ve karabiber ekleyip harmanlayın.
Hazırladığınız hamurdan mandalinadan biraz daha büyük parçalar koparın. Avucunuzda kare şeklinde açıp, içine peynirli harçtan koyun. Hamuru üçgen olacak şekilde kapatın. Uçlarının açılmasını önlemek için
parmaklarınızla bastırın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamur ve iç harç bitene dek işleme devam edin.
Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı çırpıp, poğaçaların üzerine sürün. Galeta unu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
|