|
Nevşehir Tandır Fasulye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172417
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2023
213 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hasata.com.tr
500 g Hasata Derinkuyu Kuru Fasulyesi
500 g Kemikli kuzu eti (iri parça)
5-6 adet kuru Arnavut biber
2 yemek kaşığı domates salçası
300 g tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Hasata Derinkuyu Kuru Fasulyesini akşamdan ıslatın.
6-7 bardak suda fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kuzu etini tuz ve karabiberle ovun, tereyağının yarısında kavurun.
Etlerin rengi değişince salçayı ilave edip 3-4 dakika kavurmaya devam edin. 1 su bardağı su ilave edip altını kapatın.
Süzdüğümüz Hasata Derinkuyu Kuru Fasulyelerini fırın kabına alın. Üstüne salça soslu etleri ilave edip, çok dikkatli karıştırın.
Kuru biberi ve kalan tereyağını ilave edin ve üstünü kapatın.
180° derece fırında 75 dakika pişirdikten sonra servise sunun.
|
Tandır Fasulyesi (Nevşehir) |
|
çerez
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2020
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc155776
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2021
473 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye
500 gram kuşbaşı kuzu eti
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Önceden ıslattığınız fasulyeleri haşlayıp süzün.
Sıvı yağı toprak tencerede kızdırıp etleri kavurun.
Soğanı yemeklik doğrayıp etlere ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Son olarak salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
Fasulyeleri, 2 su bardağı suyu ve tuzu da ilave edin.
Yemeğin suyu özleşene kadar pişirmeye devam edin.
|
Tandır Fasulyesi (Nevşehir) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc117034
Gönderme Tarihi: 22.May.2016
1,678 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
Haşlanmış kuru fasulye et ile kavrulduktan sonra çömleğe konur. Suyu eklenerek 3-4 saat tandırda pişirilir. Katkı maddesi ilave edilerek bir saat daha kaynatılıp, servise hazır hale getirilir.
|
Tandırda Kuru Fasulye (Nevşehir) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc115534
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2016
2,257 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye ayıklandıktan sonra haşlanır. 2 adet ince doğranmış kuru soğan yağ ile kavrulur; salçası eklenir. Toprak çömleğe fasulye, soğan, kaburga veya kurutulmuş et, tuz ve pul biberi konulur. Üzerine su ilave edilir, çömleğin ağzı kapatılır. Saman yakılarak harlanmış tandırda, közlerin arasına koyulur. Tandırın ağzı kapatılır. 4-6 saat sonra çıkarılır.
|
|