|
Tandoori (Hindistan) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc39213
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2009
3,520 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.lezzetsirri.com
6 bütün tavuk budu
1/4 su bardağı limon suyu
2 küçük baş soğan
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı taze zencefil rendesi
3 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
1/2 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber
1 tutam toz acı kırmızı biber
250 gr. yoğurt
5-6 damla kırmızı yemek boyası
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk butlarını limon suyu ile ovup, üzerlerini örterek buzdolabına koyun ve 30 dakika dinlendirin.
Soğanları kıyın. Miksere; soğanları, sarımsakları, zencefili, kişniş tohumlarını ve kimyon tohumlarını koyun. Bir çorba kaşığı limon suyu ve tuz ilave ederek hepsini koyu ve akıcı bir karışım elde edinceye kadar mikserden geçirin. Elde ettiğiniz karışımı acı ve tatlı kırmızı biber ve yoğurt ile iyice karıştırın.
Karışımınız koyu kırmızı bir renk alsın diye, birkaç damla kırmızı yemek boyası ilave ederek tekrar karıştırın. Tavuk butlarını derin bir kaba koyun. Üzerini baharatlı yoğurtla örtün ve üstünü bir mutfak filmiyle kapatarak buzdolabına koyun ve en az 4 saat dinlendirin. Dilerseniz marinad süresini 1 gece olarak uzatabilirsiniz. Fırını 180 derecede, ortadan kızgın olarak ısıtın. Tavuk parçalarını dilerseniz bir tepsinin üzerine yerleştireceğiniz fırın ızgara telinin üzerine ya da doğrudan seramik bir tepsiye koyun ve 45 dakika tavuk etleri iyice yumuşayıncaya kadar kızartın.
Yanında sade pirinç pilavı, Puri ve Mango Chutney ile servis yapın.
Not: Tandoor, Hintlilerin ekmek ve yemek yapmak için kullandıkları pişmiş topraktan fırına denir. Bu fırın genellikle toprağa gömülüdür. Ülkemizde Tandır dediğimiz fırına benzer. Hintliler Tandoori (tanduri) yapmak için marine edilmiş etleri şişlere geçirerek Tandoor'a atarlar. Etler fırının dibindeki kor halindeki ateşte pişer.
|
Tandori Tavuk (Hindistan) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29062
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2008
2,680 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 4 adet kemiksiz but
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı garam masala
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı acı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı zerdaçal
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı sıvı Sana
- 1 demet yeşil salata
- 1 adet limon
Hazırlanışı
Tavuk etlerinin üzerine çizikler atıp, bir tabağın içine düz olarak yerleştiriniz.
Bir kasenin içinde yeşil salata ve limon haricindeki tüm kalan malzemeyi koyup karıştırınız.
Hazırladığınız sosu tavukların üzerine döküp her iki yüzeyi de sosa iyice bulayıp, en az 3 saat marine ediniz.
Tavukları sos ile birlikte fırın kabına döküp önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişiriniz.
Yeşil salatayı ayıklayıp, servis tabağına koyunuz. Limonu halka halka dilimleyiniz.
Pişen tavukları yeşil salatanın üzerine dizip limon dilimleri ile süsleyip servis ediniz.
ML® Kızılderili Tavuk için tıklayın
|
|