Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Lahana Salatası Tarifleri > Tarama (16 adet - 451,062 defa bakıldı)

Tarama


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Balık Salatası Tarifleri
Brokoli Salatası Tarifleri
Biber Salatası Tarifleri
Börülce Salatası Tarifleri
Buğday Salatası Tarifleri
Bulgur Salatası Tarifleri
Cacık Tarifleri
Çiğ Salata Tarifleri
Çoban Salata Tarifleri
Domates Salatası Tarifleri
Elma Salatası Tarifleri
Enginar Salatası Tarifleri
Ezme Salata Tarifleri
Etli Salata Tarifleri
Fasulye Salatası Tarifleri
Garnitür Tarifleri
Hardallı Salata Tarifleri
Havuç Salatası Tarifleri
Humus Tarifleri
Kabak Salatası Tarifleri
Kereviz Salatası Tarifleri
Kırmızı Lahana Salatası Tarifleri
Kısır Tarifleri
Lahana Salatası Tarifleri
Makarna Salatası Tarifleri
Mantar Salatası Tarifleri
Mayonezli Salata Tarifleri
Mercimek Salatası Tarifleri
Mısır Salatası Tarifleri
Nar Ekşili Salata Tarifleri
Nohut Salatası Tarifleri
Pancar Salatası Tarifleri
Patates Salatası Tarifleri
Patlıcan Salatası Tarifleri
Peynir Salatası Tarifleri
Pirinç Salatası Tarifleri
Pilaki Tarifleri
Piyaz Tarifleri
Portakal Salatası Tarifleri
Püre Tarifleri
Roka Salatası Tarifleri
Sarımsaklı Salata Tarifleri
Salatalık Salatası Tarifleri
Sebze Salatası Tarifleri
Semizotu Salatası Tarifleri
Sıcak Salata Tarifleri
Soğan Salatası Tarifleri
Sosisli Salata Tarifleri
Soslu Salata Tarifleri
Tavuk Salatası Tarifleri
Turşulu Salata Tarifleri
Yoğurtlu Salata Tarifleri
Yumurta Salatası Tarifleri
Zeytinli Salata Tarifleri
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tarama

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc5827
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006
3,239 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram kırmızı balık yumurtası (kırmızı havyar- işlenmemiş tarama)
3 dilim kuru ekmek
½ limonun suyu
1 adet kuru soğan (küçük boy)
2 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
Su
Tuz

Kuru ekmek dilimlerinin içlerini avuçlarınızın içiyle ufalayın.Yeterince su ilave ederek koyu bir bulamaç haline getirin. Balık yumurtaları ile birlikte bir kaba alın.
Soğanı rendeleyin, suyu ile birlikte kaba ilave edin. Sarmısağı da ezip kaba koyun. Limon suyunu da koyduktan sonra beyaz bir karışım haline gelen kadar çırpın ( Bu işlemi mutfak robotunda da yapabilirsiniz). Zeytinyağını çok yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışım homojen bir hale geldikten sonra tabağa alıp etrafını zeytinlerle süsleyin.
Sıcak balık yemeklerinin yanında soğuk servis yapın.


Fotoğraf "ilgi" tarafından gönderildi. 05.11.2016


Tarama

senem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.01.2009
Mesajlar: 40
Kısa URL: https://ml.md/lc33359
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2009
3,224 defa indirildi / yazdırıldı




100 gram tarama
1 ya da 1/2 büyük limonun suyu
bayat francala içi (2 dilim)
60 gr. süt (1/2 kahve, fincanı)
2 tatlı kasığı soğan suyu
120 gr. sıcak su (1/2 bardak)
1/2 tatlı kasığı acı kırmızı biber
400 gr. rafine zeytinyağı

Bir kuşaneye; 100 gram tarama ile kabuğu çıkarılmış üç çeyrek kahve fincanı sütte ıslatılmış ve hafifçe sıkılmak suretiyle çekmiş olduğu sütün ancak yarısı çıkarılmış 2 iç ve bayat francala dilimi koyarak, bir dakikayı geçmemek üzere bunları küçük ateşte dövercesine gayet hızlı karıştırmak suretiyle taramanın gevşemesini sağlamalı ve kuşaneyi hemen ateşten çekmeli, sonra gevşemiş bu ekmekli taramayı mümkünse orta incelikte bir elek veya süzgeçten geçirmek suretiyle püre haline getirmelidir. (Elek veya süzgeçten geçirilmediğinde bunları tel ya da avuç ile 5 dakika kadar dövmelidir).
Püre haline getirerek tekrar kuşaneye almış olduğumuz bu ekmekli taramaya; yarım bardak sıcak sudan ancak bir çorba kaşığını ilâve ederek bunları telle iyice bir daha dövdükten sonra, azar azar olmak üzere böylece taramaya bütün bir üç çeyrek bardak zeytinyağı ile yarim bardak sıcak suyun hepsini yedirmek suretiyle taramayı koyu bir bulamaç haline getirmelidir.
Sonra koyu bulamaç haline gelen bu taramaya; yine azar azar katmak ve bir taraftan da hızlıca karıştırmak suretiyle bir-bir buçuk limonun suyunu kattıktan sonra taramayı tabağa almalı ve servis yapmalıdır.

Not: Arzu edilirse bu taramaya yarım tatlı kaşığı acı kırmızı biberle 2 tatlı kaşığı kadar da soğan suyu katılabilir.


Tarama

Horse
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
Kısa URL: https://ml.md/lc11176
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2007
3,056 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram tarama
1 kahve fincanı limon suyu
325 gram zeytinyağı

Büyükçe bir kâseye, 200 gram tarama koyduktan sonra üstüne, 1.5 bardak zeytinyağını, damla damla denilebilecek kadar az akıtmak ve bir taraftan da tahta kaşıkla havyarı ezercesine karıştırmak suretile bütün yağı, aşağı yukarı 15 ila 25 dakika zarfında taramaya yedirmelidir, (küçük küçük daneciklerden müteşekkil olan taramanın iyice ezilerek, taneciklerinden hiç bir eser kalmaması lâzımdır, bunun için de taramayı kuvvetlice ezmek suretile yağı, 15 ilâ 25 dakika zarfında yedirmelidir. Hattâ imkân varsa bu ameliyeyi büyük bir havan içinde yapmalıdır.)
Taramaya yağ yedirilmesi sona erince, buna, azar azar olmak üzere 3/4 ilâ 1 kahve fincanı arasında limon suyu ilâve etmeli ve bir taraftan da karıştırarak limon suyunu da taramaya yedirmeli, sonra d beyaz bir hale gelmiş olan taramayı ya bir tabağa alarak muntazam bir şekil verdirmeli veyahutta, üçte ikisini tabağa döşedikten sonra üçte birini de bir sıkma torbasına koyarak, tabakdaki taramanın etrafına küçük güller sıkmak suretile süslemeli ve servis yapmalıdır.


Tarama

Tufan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.06.2006
Mesajlar: 40
Kısa URL: https://ml.md/lc7092
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2006
2,919 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme 100 gram taramalık balık yumurtası, yarım su bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı Satın alacağınız balık yumurtalarının, varsa, zarını çıkartın, çukur bir kaba koyun. Tahta bir kaşık ile, ara vermeden karıştırarak, zeytinyağını damla damla dökerek balık yumurtalarına yedirtin. Daha sonra limon suyunu da aynı şekilde katın, bir servis tabağına koyup buzdolabında bir süre dinlendirin ve servis yapın


Tarama

Besime Örücü
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.11.2009
Mesajlar: 20
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc43758
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2009
2,842 defa indirildi / yazdırıldı




250 Gr. tarama (balık yumurtası)
2 Dilim bayatlamış francala
1/2 Bardak zeytinyağı
Biraz maydanoz
1,5 Limon suyu

Kaseye taramayı koyunuz.
Islatılmış ve sıkılmış 2 dilim, bayatlamış francalayı taramaya karıştırınız.
Damla damla zeytinyağı ilâve ederek yediriniz.
Limon suyunu katınız.
Servis tabağına alınız.
Maydanoz ve zeytinle süsleyiniz.


Tarama

Rana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119
Şehir: Uşak
Kısa URL: https://ml.md/lc8130
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2006
2,772 defa indirildi / yazdırıldı




100 gram tarama
1 adet limon
250 gram ekmek içi
Tuz
Yarım bardak zeytinyağı (rafine)

Bir kap içine tarama konur, yumurta vurulan tel ile iyice çırpmalı-dır. Buna ıslanmış, sıkılmış ekmek içi katılır yine beraber karıştırılır. Yavaş yavaş zeytinyağı, yedirilerek 'hızlı hızlı karıştırılır. Tuz, limon, koyarak kalburdan geçirilir. Eğer çok sert ise hafif, arzu edilirse biraz su konulur, büyük taş havan ve büyük havaneli bulunmadığından böyle tarif edilmiştir.


Tarama

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13257
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2007
2,667 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram tarama
1+1/2 bardak zeytinyağı
1 kahve fincanı limon suyu
1-2 kırmızı turp (veya kornişon)

Taramayı büyükçe bir kâseye koymalı. Tahta bir kaşıkla taramayı ezercesine karıştırırken damla damla dökerek 15-25 dakika gibi bir zamanda zeytinyağını yedirmeli. Bazı durumlarda taramanın taneleri kolayca ezilmediğinden bunların ezilmesi ve zeytinyağının yedirilmesi daha da uzun sürebilir.
Birbuçuk bardak zeytinyağını taramaya iyice yedirdikten sonra bu defa da limonu damla damla katarak yedirmeli. Tarama beyaz bir macun durumuna gelince bunu servis tabağına almalı ve çevresini de bir - iki kırmızı turp veya kornişonla süsleyerek servis yapmalı.


Tarama

fidan abla
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.06.2009
Mesajlar: 33
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc37772
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2009
2,634 defa indirildi / yazdırıldı




100 Gr. tarama
1/2 Bardak zeytinyağı
2 Çorba kaşığı limon suyu
Küçük baş soğan
1 Kahve kaşığı kırmızı acı biber

Bir kase içine taramayı koyunuz. Üstünü örtecek kadar soğuk su ilâve ediniz.
1/2 saat kadar bırakınız.
Sonra, suyunu süzerek dökünüz.
Zeytinyağını damla damla akıtınız.
Tahta kaşıkla ezerek karıştırınız.
Bu biçimde 15-20 dakika karıştırarak yağı yediriniz.
Çok ince doğranmış soğan, acı kırmızı biberi azar azar ilâve ediniz.
Limon suyu koyarak iyice karıştırınız.
Taramayı servis tabağına biçimlendirerek yerleştiriniz. Arzu ederseniz bir miktarını ayırarak ucuna huni takılmış torba ile üzerlerini süsleyiniz.
Limon suyu ilâvesi ile beyazlaşmış taramayı bir tabağa alınız. Biçim veriniz.


Tarama

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc80393
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2012
2,295 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

1 dilim kabuksuz beyaz ekmek (1 santim kalınlığında)
Az tuz
1 çorba kaşığı su
100 gram tarama
5 kahve fincanı rafine yağı (250 gram)
1/2 limonun suyu

Ekmek içini bol suda ıslayınız. Sonra iki ovucunuzla sıkarak, susuz olarak bir tabağa çıkarınız.
Taramayla birlikte tel süzgeç veya ince kalburdan, çukur bir kabın içine tamamen geçiriniz.
Limon suyunu, tuzunu ve 1 kaşık suyu ilâve edip bir yumurta çırpma teliyle bir kere karıştırınız.
Devamlı karıştırarak yağı sicim gibi akıtarak yediriniz.
Sonra servis tabaklarına tırtıllı duy ve sıkma torbası ile sıkınız veya tabaklara koyup, üzerini bombeli olarak sıvayıp bir paletle tırtıllayınız ve ucuna küçük bir yeşil yaprak koyup servis yapınız.

Not: Bu taramayı mikserle yaparsanız çok daha güzel olur.


Tarama

bebek yüz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2013
Mesajlar: 37
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc88456
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2013
2,067 defa indirildi / yazdırıldı




https://ihe.com.tr

250 gr. Turuncu Havyar
150 gr. (2 dilim) bayat ekmek
200 gr. (1 bardak) zeytinyağı
1 kahve fincanı limon suyu
1 çay kaşığı kırmızıbiber
½ demet maydanoz

Havyarı porselen bir kaseye koyun, süt veya suyla ıslatılmış ekmek içini katın. Kısık ateş üzerinde tahta çatal veya kaşıkla karıştırarak gevşetin.Taramayı tel süzgeçten bastırarak geçirin. İçine 2 yemek kaşığı sıcak su katın, telle karıştırarak azar azar zeytinyağı ve limon suyu yedirin. Taramayı bir salata tabağına alın, üzerini maydanozla süsleyin


Tarama

istoş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.01.2015
Mesajlar: 30
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc130998
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2018
1,288 defa indirildi / yazdırıldı




Ömür Akkor

200 gram balık yumurtası
1 bardak zeytinyağı
2 dilim ekmek içi
1 diş sarımsak
1 limon suyu

Balık yumurtalarını çukur bir kaba koyup zeytinyağını ağır ağır ilave ederken bir yandan da tahta kaşıkla çırpın. ( bu işlem 15 dakika sürmeli ve hep ayni yöne karıştırmalısınız. ) tarama kıvama geldiğinde mayonez gibi beyazlaşacaktır. Bu esnada içerisine limonsuyu, 2 dilim ıslatılmış sıkılmış ekmek içi ve sarımsağı ilave edip ayni yönde karıştırmaya devam edin. 10 dakika buzdolabında dinlendirip servis edin.


Tarama

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc142628
Gönderme Tarihi: 10.May.2019
806 defa indirildi / yazdırıldı




150 gram tarama
2 adet limon
1,5 su bardağı sıvı yağ
2 dilim bayat ekmek

Taramanın önce zarlarını ayırın. Tahta bir kaşıkla ya da mikserle ezin. Bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırıp, içlerini ıslatalım ve iyice sıkın. Ezdiğiniz taramaya karıştırın. Limonların suyunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Sıvı yağı azar azar akıtarak aynı yöne karıştırın. Mayonez kıvamına gelince taramanız servise hazır.

Not: Tarama en çok alabalıktan elde edilen balık yumurtasıdır. Turna, kefal, göl balığı vb. yumurtaları da taramadır.



Tarama

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc153517
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2020
644 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram bottarga (mumlu havyar)
Yarım kuru soğan
100 gram bayat ekmek içi
2-3 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı zeytinyağı

Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Posasını başka bir yemekte kullanmak isterseniz kenara alın.
Bottarga?nın kabuğunu soyun. (Tadı çok yoğun gelirse birkaç saat soğuk suda bekletebilirsiniz.)
Mutfak robotuna ekleyin.
Ekmek içlerini ıslatıp sularını sıkın ve robotta bulunan bottarga?ya ilave edin.
Limon suyunu ve soğan suyunu da ekleyin.
Azar azar zeytinyağı da ekleyerek tüm malzeme mayonez kıvamına gelene kadar çekin.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.



Tarama

yeni doğan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2020
Mesajlar: 33
Şehir: Maltepe Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc154740
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2020
636 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

250 gram kırmızı balık yumurtası (kırmızı havyar)
3 dilim bayat ekmek
Yarım limonun suyu
1 tane soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Yeteri kadar tuz

Bayat ekmeklerimizi avucumuz yardımıyla ufalıyoruz. Suyunu ilave ederek bulamaç kıvamına getiriyoruz. Balık yumurtalarımızı da ekleyip, bir kabın içine alıyoruz.
Diğer tarafta soğanımızı rendeliyoruz. Karışımımızın içerisine ekliyoruz. Sarımsağımızı da ezdikten sonra kabımıza ilave ediyoruz. Limon suyunu da koyduktan sonra beyaz bir karışım olana kadar karıştırıyoruz. Dilerseniz robotunuzu da kullanabilirsiniz.
Zeytinyağımızı azar azar eklerken bir yandan da karıştırmaya devam ediyoruz. İyice homojen bir karışım olduğunda servis tabağımıza alabiliriz.

Not: Ekmeklerin iyice kuru olmasına özen gösterin. Aksi halde ekmekler birbirinden ayrışmayacak ve tam olarak parçalanmayacaktır.



Tarama

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172244
Gönderme Tarihi: 24.May.2023
230 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

150 g kuru ekmek, kabuğu çıkartılmış
300 g balık yumurtası, sazan, kefal, levrek veya somondan
1 adet küçük boy soğan, dörde bölünmüş
7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
20 ml limon suyu
300 ml zeytinyağı

Kuru ekmekleri suda ıslatın. Yumuşayınca suyunu sıkın ve ufalayın.
Balık yumurtasının zarlarını ayırın.
Soğan ve sarımsağı mutfak robotunda iyice çektirin. Ardından ekmeği ve tuzu ekleyin ve tekrar karıştırın.
Karışıma balık yumurtasını ve limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha mutfak robotunda ezerek karıştırın.
Taramayı çırpma teli veya mikser yardımıyla aynı yöne karıştırarak azar azar zeytinyağını içine ekleyin. Rengi beyazlaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin.



Tarama

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180549
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2024
24 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr. Balık yumurtası
2 dilim bayat ekmek içi
1 kahve fincanı süt
1 su bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı kırmızı biber
1-2 limon suyu
Tuz

Porselen bir kaseye bayat ekmek içi ufalanır.
Kaynar bir fincan süt konur karıştırılır.
Balık yumurtasının zarları çıkarılıp sütlü ekmeğe katılır; küçük taneler kayboluncaya kadar karıştırılır.
Kaşık kaşık zeytinyağı, limon suyu ilave edilir.
Tuz ve kırmızı biber katılıp karıştırıldıktan sonra tabağa alınır.
Üzeri isteğe göre süslenir.






Tarama Tarifleri Lahana Salatası Tarifleri



(16 adet Tarama 451,062 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort