|
Tarator (badem) |
|
çakıl taşı
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56288
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2010
2,357 defa indirildi / yazdırıldı
|
Evvelâ; istenildiğ kadar bademi sıcak suya atarak kabuklarını soyduktan sonra, el havanında dövmelidir. Tamamiyle ezildikten sonra, bayat iç francalayı bir kâsede ıslatıp, ezilmiş bademle karıştırmalı, ayrıca hazırlanmış limon suyunu da bunun içine katmalı, biraz da tuz ilâve ederek, hepsini iyice dövmeli ve koyu mayi haline geldikten sonra, zeytinyağını üzerine dökmelidir. Bu suretle taratorunuz hazırlanmıştır.
|
TARATOR (Badem) |
|
bebek yüz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc88451
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2013
2,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://ihe.com.tr
100 gr. (1 bardak) tuzsuz iç badem
2 ince dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı limon suyu
2 diş sarmısak
½ çay kaşığı tuz
Bademleri sıcak suya atıp kabuklarını çıkartın. Bir bezle suyunu alın, makineden geçirin veya havanda dövün. Islatılıp suyu sıkılmış ekmekleri katın, tekrar dövün. Bu karışıma azar azar limon suyu ve zeytinyağı yedirin. Ezilmiş sarmısak ve tuz katın.
|
|