|
Tarator (fındık) |
|
yeşil vadi
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc51125
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2010
2,451 defa indirildi / yazdırıldı
|
Önce istenildiğ kadar fındığı kavurmalı ve iç kabuklarını çıkartarak havanda dövmelidir. Tamamiyle ezildikten sonra, bayat iç francalayı bir kâsede ıslatıp, ezilmiş fındıkla karıştırmalı, ayrıca hazırlanmış limon suyunu da bunun içine katmalı, biraz da tuz ilâve ederek, hepsini iyice dövmeli ve koyu mayi haline geldikten sonra, zeytinyağını üzerine dökmelidir. Bu suretle fındıklı taratorunuz hazırlanmıştır.
|
TARATOR (fındık) |
|
bereket dede
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc58664
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2010
2,457 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. fındık içi
100 gr. bayat ekmek içi
2 diş sarımsak
1,5 adet limon suyu
Fındık içini ıslanmış sıkılmış ekmek içiyle beraber havanda iyice dövünüz.
Ekmek ve fındık karışımını porselen bir kâseye alıp içersine limon suyunu ve dövülmüş sarmısağı ilâve ediniz.
Su ilâve ederek yoğurt kıvamına getiriniz.
|
Fındıklı Tarator |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96071
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2014
6,931 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 g fındık içi
2 dilim ekmek İçi
2 kahve fincanı zeytinyağ
1.5 kahve fincanı sirke
2 diş sarımsak
Tuz
Fındık içlerini dövülerek ezilir (ya da robottan geçirilir).
Kabukları çıkarılmış ve ıslatılmış 2 dilim ekmek içi katılarak iyice karıştırılır ve yine ezilir.
Bu karışıma azar azar karıştırılarak zeytinyağı katılır. Bir yandan ezerken fındık ve ekmeklerin yağı içmesi sağlanır.
Son olarak tuz, 2 diş dövülmüş sarımsak, sirke katılır ve iyice karıştırılır.
Not: Koyu olursa içine bir parça su katılabilir.
|
|