|
Tarator (yerfıstığı) |
 |
Çiçek
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.06.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Bayrampaşa İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc24881
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2008
1,925 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
2 Dilim ekmek
1 Limonun suyu
3 Diş sarımsak
100 Gr. kavrulmamış yer fıstığı
YAPILIŞI
Islatılmış ve suyu alınmış 2 dilim ekmek, dövülmüş sarımsak ve toz haline getirilmiş yerfıstığını limon suyunda iyice karıştırarak servis tabağına aktarınız.
|
Tarator (Yer fıstıklı) |
 |
im
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc79721
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2012
2,740 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 diş sarmısak
250 gram bayat ekmek içi
125 gram çekilmiş beyaz fıstık
2 adet limon suyu
2 kahve kaşığı tuz
1/2 bardak rafine yağı
1) Sarmısağı bir bıçakla eziniz veya havanda tuzla dövünüz. Ekmek içini suda ıslatıp, iyice sıkıp bir kaba koyunuz. Beyaz fıstığı ince makineden çekip, sarmısak ve ekmek içiyle karıştırınız.
2) Sonra, hepsini birlikte ince kalburdan veya geçirme süzgecinden geçirip çukur bir kaba koyarak bir çırpma teliyle devamlı karıştırarak limon suyunu ve tuzunu ve rafine yağını yedirip, servis yapınız.
Not: Ekmek içi, fıstık ve sarmısağı makineden ve fıstığı limon suyu ile mikserden çekerseniz, çok ince olur.
|
|