https://www.kulturportali.gov.tr
500 gr rendelenmiş bal kabağı
500 gr kuru yufka (elle su serpilerek ıslatılmış)
75 gr eritilmiş tereyağı
10 gr toz tarçın
150 gr dövülmüş ceviz içi
50 gr toz şeker
Şurubu için:
400 gr toz şeker
600 ml su
25 ml limon suyu
Bir kâseye rendelenmiş kabağı, toz şekeri, toz tarçını ve cevizi koyup güzelce karıştırın.
Bir fırın tepsisini biraz yağlayıp, bir yufkayı büzerek serin.
Biraz yağ gezdirip kabakları içine yayın.
Yufkalar bitene kadar işleme devam edip son yufkanın üstünü güzelce yağlayarak önceden 180 derece ye getirilmiş fırında 20-25 dakika pişiriniz.
Soğumaya yakın kare şeklinde kesip, üzerine şurup (Şeker ve su koyulaşana kadar kaynadıktan sonra limon suyu ilave edilerek yapılır) gezdirin.
Şurubu çekmesi için üzerini bir tepsiyle örtünüz.
Daha sonra porsiyonlara ayırarak servis yapınız.
|