Kısa URL: https://ml.md/lc2222
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
4,023 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet Yumurta
1 bardak Toz Şeker
125 gram Margarin
4 adet Elma
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
1 çay kaşığı dolusu Tarçın
2 bardak Un
Aldığı kadar Ceviz
Elmaları rendeleyin. Rendelediğiniz elmaları teflonda SANA margarin ile çevirin. Tarçını ekleyip,karıştırın. Ateşten alın. Soğutun. Yumurta ve şekeri çırpın. Kabartma tozu ve vanilya ilave edilmiş unu karışıma katıp, ceviz de ekleyip karıştırımaya devam edin. Yağlanmış kalıba ya cam kaba döküp fırına verin. Üzeri kızarıncaya dek pişirin. Pudra şekeri ile servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc134938
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2018
1,476 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
4 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
4 adet elma
1.5 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ezilmiş ceviz
Üzeri için:
Pudra şekeri
İlk olarak bir kaba elmalarımızı küp küp doğrayalım. İçerisine tarçınımızı ve cevizimizi ekleyip iyice katıştıralım. Sonra kekimizi yapalım. Yumurta ve şekeri bir kaba alıp köpürene kadar çırpalım. Sonra sıvı yağını, kabartma tozunu ve ununu da ekleyip iyice çırpalım. En son elmalı karışımımızı da kek hamurumuza ekleyip kaşık ile karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş yuvarlak borcamımıza dökelim. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Piştikten sonra ortasına su bardağı bastıralım ve pasta gibi dilimlere ayırıp üzerine pudra şekeri döküp servis yapalım.