Yeşil elma 4 adet
Lağusa şekeri 1 çorba kasesi
Çubuk tarçın 2 adet
Karanfil 2 diş
2 su bardağı su
1 su bardağı ceviz içi
4 yemek kaşığı manda kaymağı
Elmaları sebze soyacağı yardımıyla soyun ve içini kabak oyacağıyla oyun. Altlarını tencerede dik durabilmeleri için bıçakla düzeltin. Seker, tarçın, karanfil ve su ilave ederek orta ateşte kapağı aralık olarak pişirin. [Burada gözünüz üzerinde olsun, çabucak taşabiliyor) Elmaların rengini iyi alması için pişmenin yarısında altını üstüne çevirebilirsiniz. Ara ara kaşık yardımıyla suyundan üzerine dökebilirsiniz. Rengini alıp yumuşayan elmaları servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. Kalan sosu yüksek ateşte 2-3 dakika kaynatıp çektirerek kıvam almasını sağlayın. Soğuyan elmaların için istediğiniz malzeme ile doldurun, üzerine kaymak veya dondurma ile servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc176292
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2024
82 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet kırmızı elma
2 adet çubuk tarçın
15 gram toz şeker
İç Dolgusu için:
100 ml krema
75 gram toz şeker
200 gram labne
Servis için:
Kırık ceviz
Kaymaklı dondurma
Karamel sos
Elmaları güzelce yıkayıp, içini oyun.
Alt kısmını keserek düzleştirin.
Bir fırın kabına elmaları dizin.
İçlerine yarımşar adet çubuk tarçın koyun.
Üzerlerine gelişi güzel toz şeker serpin ve fırın kabının üstünü kapatın.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30 dakika pişirin.
Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın.
İç dolgusu için, bir karıştırma kabında krema, toz şeker, labneyi homojen kıvam alana kadar karıştırın.
Sıkma torbasına alıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Soğuyan elmaları servis tabağına alın.
İçlerinden tarçın çubuklarını çıkarın.
Hazırladığınız iç harcı içine doldurun.
Üzerlerine kırık ceviz serpin ve birer top kaymaklı dondurma koyun.
Dilerseniz karamel sos gezdirerek servis edin.