Kısa URL: https://ml.md/lc144132
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2019
669 defa indirildi / yazdırıldı
1 yeşil elma
1 kırmızı elma
7-8 yemek kaşığı yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı bal
Yarım çay bardağından biraz az süt
Elmaları kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin, suyunu iyice sıkarak başka bir kaba alın.
Yulaf ezmesi, bal ve süt ekleyip ufak toplar yapın. Topları tarçına bulayarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc173044
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2023
214 defa indirildi / yazdırıldı
Fatih Belediyesi
2 adet elma
7-8 yemek kaşığı yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı süt
1 kahve fincanı tarçın
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Bir kabın içine elmaları rendeleyin. Elmaların suyunu elinizle iyice sıkıp yeni bir kaba alın. Yulaf ya da yulaf ezmesini elmaların içine ekleyin. Sütü de ekleyin ve karıştırın. Süt yardımı ile yulafların yumuşamasını sağladıktan sonra balı ekleyin ve karıştırın. Kıvamına göre ihtiyaç varsa yulaf eklemesi yapın ve elinize ufak parçalar alarak yuvarlayın. Ardından düz bir tabağa tarçın ekleyin. Elma toplarını içine atıp tarçına bulayıp servis tabağına alın.