1 Paket tarçın
1 Paket margarin
4 Adet elma rendesi
3 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Su bardağı pudra şekeri
Elmaları rendeleyerek suda toz şeker ile birlikte karıştırın.
Suyunu çektikten sonra ocaktan alarak ayrı bir kabın içerisine alın.
Margarin ve toz şekeri iyice birbirine karıştırın.
Üzerine kabartma tozu, vanilya ve un ekleyin.
Tarçını elma harcına dökerek elinizle yoğurarak karıştırın.
Hamura bir tutam tarçın ilave ederek yoğurmaya devam edin.
Hamur kulak memesi kıvamıan gelene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamur kulak memesi kıvamıa geldikten sonra ceviz tanesi boyutunda kopartın merdane yardımı ile hamuru açın ve tarçınlı elma harcını içerisine kaşık yardımı ile dökerek hamuru kapatın.
Önceden yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Fırında kurabiyeleri pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc16407
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007
5,191 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler :
250 gr margarin
1 paket Vanilyalı şekerli vanilin
1 paket Kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tarçın
Yarım paketten biraz fazla pudra şekeri
1 adet elma rendesi
Aldığı kadar un
Yapılışı :
1 adet elma rendesini 1 tatlı kaşığı tarçınla kavurup kenara ayıralım. Sonra oda sıcaklığındaki margarinimizi ve diğer malzemeleri hamurumuz pürüzsüz olana kadar yoğuralım. Hamuru 5 dk dinlendirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Ortasına bastırarak içine elma rendesini koyun. Ve fırına verin.