Kısa URL: https://ml.md/lc84487
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2012
2,864 defa indirildi / yazdırıldı
2,5 su bardağı pirinç
1 soğan
1 adet kabuk tarçın
1 tatlı kaşığı tarçın
100 gram kuşbaşı et
100 gram kestane
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine pirinçleri ekleyip rendelenmiş soğanla 5 dakika kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri küp doğranmış havucu ve sıcak suyu üzerine ekleyip kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin. Diğer tarafta etleri çok küçük küpler halinde doğrayın ve kabukları soyulmuş haşlanmış kestaneleri tarçınları tereyağında 10 dakika kavurup pilavın içine ekleyip karıştırın. 15 dakika daha pişirin ve servis tabağına aktarın.
Kısa URL: https://ml.md/lc101596
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2014
1,704 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pirinç
250 gram kestane
1 adet soğan
2 adet çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
6 çorba kaşığı sıvı yağ
Pirinçleri yıkayıp üzerine su ekleyin ve 10 dakika suda bekletin. Kestanelerin üzerini bıçakla çizip üzerine 3 su bardağı su ekleyin ve 25 dakika kadar pişirip suyun içinden alın. Kabuklarını soyup tencerede sıvı yağda 5 dakika kavurun. Pilavı yapacağınız tencerenin içine de tereyağını ve rendelenmiş soğanı, kabuk tarçını ekleyin. Kavurmaya devam ederken içine haşlanmış, kavrulmuş kestaneleri de ekleyip pirinçleri süzüp içine ilave edin. Et suyu, şeker ve baharatları, rendelenmiş domatesi de ekleyince kapağını kapatıp 25 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Daha sonra da 10 dakika kadar demlenmeye bırakıp sıcak olarak servis yapın.