|
Tarçınlı Kurabiye |
|
Cansu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3217
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
3,976 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket mısır nişastası
1 yumurta
1 paket margarin
6 kaşık toz şeker (hamuru için)
4 kaşık toz şeker (üzeri için)
Yeterince un (kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar)
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu veya karbonat
Karbonat, vanilya, mısır nişastası karıştırılır. Margarin ile birlikte yoğurulur. Daha sonra yumurta ve 6 kaşık şeker ilave edilir, yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar un ilave edilir ve yoğrulur.
Sonra rulo haline getirilir ve normal kurabiye büyüklüğünde kesilir. Tepsiye dizildikten sonra fırına verilir. Pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine toz şeker ve tarçın karıştırılarak koyulur. Biraz soğuduktan sonra servis yapılır.
ML® Kekikli Kurabiye için tıklayın
Fotoğraf "hamur abla" tarafından gönderildi. 29.07.2019
|
Tarçınlı Kurabiye |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc4198
Gönderme Tarihi: 27.May.2006
3,479 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
270 gr. Margarin
500 gr.un
3 yumurta
150 gr. dövülmüs badem
20 gr. Tarçin
1 limon kabugu rendesi
250 gr. pudra sekeri
YAPILIŞI
Derin bir kabin içinde yumusatilmis yag ile birlikte un karistirilir. Sonra buna iki yumurtayi, dövülmüs bademi, tarçini, limon kabugu rendesini ve pudra sekerini ilave edip hepsini birlikte iyice karistirilir. Sonra da elde ettiginiz bu hamur bir gece dinlemesi için birakilir. Ertesi günü hamuru açip istediginiz sekillerde keserek bisküviler hazirlanir. Hazirladiginiz bu bisküvileri içini yagladiginiz bir tepsiye dizin, üçüncü yumurtayi üzerlerine sürülür ve 20 dakika firinda tuttuktan sonra servis yapilir.
ML® Tırtıl Kurabiye için tıklayın
|
TARÇINLI KURABİYE |
|
Anne
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2006
Mesajlar: 368 Şehir: Turkey |
Kısa URL: https://ml.md/lc6343
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006
3,377 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı irmik
1 çay kaşığı ceviz içi
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Yapılışı
Sıvı yağ, margarin, süt, irmik, kabartma tozu ve yeteri kadar un konularak yumuşak bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur merdane yardımıyla 1-2 cm kalınlığında açılır. İçine tarçın ve ceviz serpilip rulo şekli verilir. Yapılan rulolar küçük parçalar halinde kesilip fırına verilir.
|
Tarçınlı Kurabiye |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc115250
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2016
3,312 defa indirildi / yazdırıldı
|
60 gram margarin
1/3 su bardağı bal
2 yemek kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1+1/4 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
3 tatlı kaşığı tarçın
Bal, şekerler ve margarini bir tencerede kısık ateşte karıştırarak eritin.
Ilıklaşan ballı karışımın üzerine un, kabartmatozu ve tarçını eleyin.
Hamuru iyice yoğurduktan sonra yağlı kağıt üzerinde yarım santimetre yüksekliğinde açın.
Ortası delik bir kalıpla şekilli olarak kesin.
Önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
|
Tarçınlı kurabiye |
|
kurukastel
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16949
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2007
3,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gr. un
100 gr. tereyağı
125 gr. esmer şeker
3 adet yumurta
3 tatlı kaşığı tarçın
1 kaşık ucu toz karanfil
1 kaşık ucu kakule
alabildiği kadar un
1 su bardağı çekilmiş badem
Bütün malzemeler, yoğurma kabına konur, ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur, arzu edilen şekilde kurabiye yapılır, yağlanmış fırın tepsisine dizilir, 180 derece fırında açık pembe renkte pişirilir.
|
Tarçınlı Kurabiye |
|
dilek_varol
Aşçı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 15 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc19170
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2007
3,109 defa indirildi / yazdırıldı
|
malzemeler
2 su bardağı şeker
2 tumurta
1 paket kabartma tozu
250gr margarin
4 yemek kaşığı yoğurt
6 su bardağı un
yapılışı
Bütün malzemeleri yoğurun pişirin piştiktrn sonra üzerine tarçın ve pudra şekeri serpin afiyet olsun
|
TARÇINLI KURABİYE |
|
delege
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.04.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc50619
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2010
3,101 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı mısır nişastası
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket şekerli vanilin
1 paket hamur kabartma tozu
Aldığı kadar un
Sosu İçin:
Toz Tarçın
Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Margarini, mısır nişaştasını, pudra şekerini, şekerli vanilini, hamur kabartma tozunu ve unu karıştırarak kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Bir parça hamur alıp düzleştirin. Kalp şeklindeki kalıplarla şekil verin ve üzerine 2 adet fındık koyun. Kalp şeklindeki ikinci hamurla fındıklı olanın üzerini kapatın. Tepsiye dizdikten sonra 170 derecede pişirin. Pudra şekerini ve tarçını bir kap içerisinde karıştırın. Fırından çıkan sıcak haldeki kurabiyeleri bu karışıma bulayarak servise hazırlayın.
|
TARÇINLI KURABİYE |
|
Kadri Heper
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2007
Mesajlar: 35 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc23050
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2008
3,100 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 su bardağı + 1/2 çay bardağı un
1/2 su bardağı süt
6 kaşık süzme bal
1 çay bardağı şeker
1 tutam tarçın
1 çimdik tuz
2,5 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
Yapılışı:
1 su bardağı una, şekeri, tarçını ve tuzu koyun. Sütü ve yumurtaları katıp yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtün. 2 saat ılık bir yerde dinlendirin. Biraz un ile yine yoğurun. Yarım cm. kalınlığında bir yufka açın. 5'er cm.lik parçalara ayırın. Kızgın yağda kızartın. Balın içine 2 kaşık su katıp, hafif ateşte şerbeti hazırlayın. Soğutun. Nar gibi kızarmış hamurları tavadan alır almaz soğuk şerbete atın. Sıcak iken servis yapın.
|
Tarçınlı Kurabiye |
|
Muhittin Çakar
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.04.2007
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc16535
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007
3,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gr. un
100 gr. erimiş soğumuş tereyağı
125 gr. pudra şekeri
3 adet yumurta
3 tatlı kaşığı tarçın
1 tutam toz karanfil
alabildiği kadar un
Malzemeler bir kaba konur mikserle karıştırılır. hamur bir gece buzdolabında tutulur. Merdaneyle açılır, bardak ağzı ya da kurabiye kalıbıyla kesilir, tepsiye dizilir, önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 10-15 dakika pişirilir.
|
Tarçınlı Kurabiye |
|
tombalak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc65680
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2011
2,886 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un (500 gr/4 su bardağı)
Margarin (300 gr)
Şeker (4/3 su bardağı 150 gr)
Kabartma tozu (1 paket/1 tatlı kaşığı)
Yumurta (2 adet)
Vanilya(1 paket /1 tatlı kaşığı)
Tarçın (1 çorba kaşığı)
Üzeri için:
Şeker (1 çorba kaşığı)
Tarçın (1 tatlı kaşığı)
Yumurta (1 adet beyazı)
Oval bir kaba 4 su bardağı unu koyun. Unun ortasını yuvarlaklaştırarak 2 adet yumurta, 150 gr şeker, 1 çorba kaşığı tarçın, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 300 gram margarin koyun.
Ortadan kenara doğru karıştırarak hamuru yoğurun. Bir süre yoğurduktan sonra hamuru tezgahın üzerine alın ve yoğurma işlemine devam edin. Kıvamına gelen hamuru büyük bir top şekline getirin ve altına ve üzerine bir miktar un serpin. Elinizle hamuru biraz yassılaştırdıktan sonra merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın.
Üzeri için hazırladığınız yumurta beyazını bir fırça yardımıyla tüm hamurun yüzeyine yedirerek sürün. Tüm hamurun yüzeyine 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı tarçını serpin.
Kurabiye kalıplarını kullanarak küçük şekiller kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsinizin üzerine yerleştirin. Hamurları tepsiye yerleştirirken kabaracağını düşünerek aralarında boşluk bırakın. Kesimden arta kalan hamurunuzu tekrar yoğurup aynı işlemleri yaparak bitirebilirsiniz. Kalıbınızın şekli ve büyüklüğüne göre elde edeceğiniz kurabiyelerinizin sayısıda değişecektir.
Hazırladığınız kurabiye hamurlarını önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyarak 20-25 dakika pişmesini bekleyin. Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkartıp soğumasını bekleyin ve servis yapın.
Not: Hamuru toparladıktan sonra çok fazla yoğurmayın çünkü fazla yoğurmada hamur İçindeki yağı salar ve çok yağlanır. Hamuru hazırlarken 2 çorba kaşığı su koyarsanız hamuru işlemeniz kolaylaşır fakat aynı zamanda hamurun gevrekliğini yok eder, hamur sertleşir ve ağızda hemen dağıtmaz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 16.09.2021
|
Tarçınlı Kurabiye |
|
hamiyet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2011
Mesajlar: 52 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68470
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011
2,851 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram margarin
3 çorba kaşığı tozşeker
3 su bardağ un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş fındık
Margarini eritip ocaktan alın ve tozşeker ilave edin. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu, tarçın ve dövülmüş fındığı ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp ovucunuzun içinde yuvarlayın. Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 140 C fırında 30 dakika pişirin. Kurabiyeler ılıkken pudraşekeri ve tarçını karıştırıp, kurabiyelerin üzerine eleyin.
Fotoğraf "zehra özoğlu" tarafından gönderildi. 08.09.2018
|
TARÇINLI KURABİYE |
|
müzeci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2011
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc69348
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2011
2,811 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bagdatbaharat.com.tr
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr margarin
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
4.5 su bardağı un
1 paket Bağdat hamur kabartma tozu
Tarım su bardağı Bağdat pudra şekeri
50 gr (1 paket) Bağdat tarçın
Hamur yoğurma kabına şeker ve yumurta konulur. Şeker eriyene kadar çırpılır. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir. Daha önce oda sıcaklığında bekletilen 125 gr margarin, 1 paket Bağdat hamur kabartma tozu ve 4.5 bardak un ilave edilir, iyice yoğrulur. Hazırlamış olduğunuz hamura ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekiller verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir, önceden 180 C 'ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar 10-12 dakika pişirilir. Pişmiş kurabiyelerin üzerine dökmek için; bir kapta yarım su bardağı Bağdat pudra şekeri ve bir paket Bağdat tarçın iyice karıştırılır. Fırından çıkarılan sıcak kurabiyelerin üzerine hazırlanan karışımdan serpilir. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.09.2021
|
Tarçınlı Kurabiye |
|
referans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2011
Mesajlar: 50 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64791
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011
2,782 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
3 adet yumurtanın sarısı
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 tutam tuz
2 paket bitter çikolata
Tereyağı, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, yumurtayı çırpın. Un, kabartma tozu, tarçın, tuz ve fındığı ekleyip yoğurun ve buzdolabında bir saat dinlendirin. Hamuru unlanmış tezgahta açıp yuvarlak kalıplarla kesin, yarısının üzerine küçük kalıplarla delikler açın. Yağlı kağıt serilmiş tepside 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra benmari usulüyle eritilmiş çikolatayı deliksiz kurabiyelerin üzerine sürün, delikli kurabiyeleri üzerine kapatın. Çikolatayla süsleyin.
|
Tarçınlı Kurabiye |
|
Cenk Nizipli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2007
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc73456
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2012
2,587 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı tartçın
2 adet karanfil
1 çay kaşığı toz zencefil
1 paket vanilya
Yoğurma kabının içine dövülmüş karanfili ve üzerine diğer bütün malzemeyi ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin. Daha sonra tezgah üzerinde açın ve istediğiniz şekillerde kesip fırın tepsisine yerleştirin. 170 derecede 15 dakika pişirip çıkartın. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine de tarçın serpin ve soğumaya bırakın.
|
Tarçınlı Kurabiye |
|
yeşil pasaport
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2011
Mesajlar: 25 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc70222
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2011
2,562 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağı
1 yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı tam buğday unu
Derin bir kabın içine unu, kabartma tozunu kıyılmış cevizi ve tarçını koyup iyice karıştırın. Üzerine pudra şekerini ve yağları ekleyip elinizle hamuru yoğurun. Hamuru toparlamak için içine son olarak yumurtayı kırın ve tekrar yoğurmaya devam edin. Yumuşak bir hamur elde edince ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın ve ortasını açıp simit görüntüsü verin. Fırın tepsisine dizin ve 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Uzun süre dayanabilen bir kurabiye olduğu için kutular koyup saklayabilirsiniz.
|
Tarçınlı Kurabiye |
|
bahar gibi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc70605
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2011
2,485 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta beyazı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin
4 su bardağı un
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Bütün malzemeler yoğurma kabında karıştırılarak kurabiye hamuru elde edilir. Hamurdan avuç içi kadar parçalar kopartılarak yuvarlanır ve fırın tepsisine dizilir. 160 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz, bir kase içinde karıştırılmış pudra şekeri ve tarçın karışımına bulanarak servis tabağına alınır.
|
Tarçınlı Kurabiye |
|
fado
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.11.2013
Mesajlar: 43 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc93623
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2013
2,402 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 limon
2 yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
Tarçın pudra şekeri
Derin bir kabın içinde unu, pudra şekerini ve tereyağını kum gibi oluncaya dek pişirin. Üzerine limon kabuğu rendesini ve suyunu ilave edin. Yumurta sarısı kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Unlanış zeminde hamuru açın ve kurabiye kesme kalıplarıyla kesip tepsiye yerleştirin. 180 derecedeki fırında 15 dakika kadar renkleri koyulaşmadan pişirip çıkartın. Soğumaya bırakın. Üzerlerine erimiş çikolata döküp iki kat yapın ve tekrar çikolata gezdirip soğutun. Servis tabağına dizip ikram edin.
|
Tarçınlı Kurabiye |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99810
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2014
2,355 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram un
1 adet yaş maya
200 mililitre süt
1 adet yumurta
1 tutam tuz
70 gram toz şeker
Yarım yemek kaşığı tarçın
100 gram margarin
Un, süt, maya, yumurta, tuz, yağı iyice yoğuralım ve mayalanmasını bekleyelim.
Sonra yoğrulan hamuru iki parçaya ayırıp oklava ile dikdörtgen veya kare şekilde açalım. Hamurun içine eritilmiş yağı şeker ve tarçın karıştırıp koyalım.
Daha sonra tarçınlı hamuru rulo haline getirelim. Elimizle hamuru çok kalın olmamak kaydıyla açarak değişik şekillerde kurabiye şekillendiricilerle parçalar keselim ve tepsiye dizelim ve kesilen parçaların üzerine 1 yumurta sarısını sürerek tepsiye yağlı kağıt koyup 180 dereceli fırında pişirelim Kurabiye pistikten sonra üzerine pudra şekeri serpelim.
|
Tarçınlı Kurabiye |
|
Hazan Yaprakları
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2009
Mesajlar: 55 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc74845
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2012
2,313 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 paket yumuşak margarin (erimeden)
2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 çay kaşığı tarçın (üzerine)
Bütün malzemeleri karıştırın. Ceviz büyüklüğünde kurabiye yapın. Yağlanmamış tepsiye dizin! Pembeleşinceye kadar pişirin. Pudra şekeri ile tarçını karıştırın ve kurabiye sıcakken üzerine serpin.
|
TARÇINLI KURABİYE |
|
bizbize
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2013
Mesajlar: 23 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc88698
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2013
2,239 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı fındık
5 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı Tarçın
2 tatlı kaşığı Vanilya
1 Adet yumurta
Bir fiske tuz
Derince bir kap içinde, tereyağını krema haline gelinceye kadar çırptıktan sonra şekeri, tuzu, tarçını, vanilyayı ve yumurtayı ekleyerek hepsini iyice karıştırın. Diğer tarafta fındıkları iyice dövün. Bunu da unla birlikte şekerli yağın içine katın. Sonra bu karışımdan hazırladığınız hamuru yaldızlı bir kağıda sararak 2-3 saat kadar buzdolabında bırakın. Hamuru dolaptan çıkarınca unladığınız bir tahta üzerinde varım santim kalınlığında açın. Çeşitli şekil veya kalıpta keserek, yağlanmış tepsiye dizin ve orta ısıdaki fırın içinde 15 dakika pişirin.
|
|