Çankırı Meslek Yüksek Okulu
6 yemek kaşığı kuru tarhana
1 kahve fincanı
Yeşil Mercimek
1 kase sızgıç veya kıyma
1 yemek kaşığı salça
Pul Biber
Nane
Su
3 diş sarımsak
Tuz
Tarhana 2 saat önceden ıslatılır.
Yeşil mercimek haşlanıp suyu süzülür.
1 kaşık yağla tencerede kıyma veya sızgıç kavrulur.
İçine salça, su ve ıslattığımız tarhana ilave edilir.
İçerisine ince kıyılmış sarımsak ile haşlanmış yeşil mercimek ilave edilir ve karıştırılarak pişirilir.
Kaynarken tuz, pul biber ve nane ilave edilir.
Not: Bazıları tarhana çorbasının üzerine biraz küpecik peyniri ve yağda kızarmış küçük kare ekmek parçaları koyarak yerler.
|