|
|
Tarhana Çorbası (İzmir) |
|
seçin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2015
Mesajlar: 53 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc112475
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2015
6,985 defa indirildi / yazdırıldı
|
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 litre su için yaptığımız tarhana tozundan 4 dolu çorba kaşığı tarhana koyu kıvamlı bir çorba için idealdir.
Tencerede tereyağını eritin, istenirse biber salçası da çok az kavrulabilir, üzerine 1 lt soğuk su eklenir ve hemen tarhana tozu ilave edilir.
Topaklanmaması için sürekli karıştırılarak kıvamına gelip kaynayana kadar pişirilir.
Yenilirken isteğe göre özellikle kış aylarında içine piştikten sonra birkaç dövülmüş sarımsakta atılabilir.
|
TARHANA ÇORBASI (İzmir) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51834
Gönderme Tarihi: 20.May.2010
2,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yaz mevsiminin sonuna doğru un, yoğurt, bol domates, kırmızı biber, İzmir’e özgü yabani otlar önce kazanlarda pişirilir, daha sonra ekşimeye bırakılır, kurutulur, el ile ovularak, un haline getirilen tarhanalar, iyice kurutulup, kışa saklanır.Soğuk kış günlerinde et suyu ile pişirilip, kızarmış ekmekle sıcak sıcak servis yapılır. Tarhana çok lezzetli, besin değeri yüksek bir çorbadır.
|
|
TARHANA ÇORBASI (İzmir) Tarifleri Ege Yemekleri
|
|