|
Tarhana Çorbası |
|
denklem
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc46152
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2010
2,272 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tarhana
8 su bardağı su
5 çorba kaşığı yağ
3 dilim bayat ekmek
Tuz
Kırmızı biber
Derin bir tencerede su ile tarhana ateşe oturtulur. Devamlı karıştırılarak eritilir. Kaynamaya başlayınca karıştırma bırakılır. On dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır. İki kaşık yağ tavada eritilir, kırmızı biber konur ve çorbanın üzerine dökülür. Kalan diğer üç kaşık yağ tavaya konur. Küçük küçük doğranmış ekmekler bu yağa atılarak kızartılır ve çorbanın içinde ikram edilir.
Fotoğraf "anka kuşu" tarafından gönderildi. 27.02.2020
|
Tarhana Çorbası |
|
yeşil vadi
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc51120
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2010
2,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
50 gr. margarin
Tuz
Nane
1 su bardağı suda tarhana pişirilmeden en az 1 saat önce ıslatılır. Tencerede salça ve nane, yağ hafif karıştırıldıktan sonra 4 su bardağı su ve ezilmiş tarhana ilave edilerek tuz atılır. Devamlı karıştırılarak koyulaşması ve topaklanmaması sağlanır. Kaynayınca kanştırma bırakılır. 5 dakika daha kaynayan tarhana servise hazırdır.
Fotoğraf "gülfiraz" tarafından gönderildi. 24.12.2019
|
Tarhana Çorbası |
|
SelinH
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2010
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53008
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2010
2,218 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek kaşığı yağ
1 Domates rendesi
5 Kaşık tarhana
2 Tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
Yağ ile domates rendesi normal ateşte kavrulur. Suyu ve tarhana konarak kaynayana kadar karıştırılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc54922
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2010
2,248 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı toz tarhana
2 yemek kaşığı sıvıyağ + 25 gr tereyağı
2 adet orta boy domatesin rendesi (1 yemek kaşığı domates salçası da kullanabilirsiniz)
6-7 su bardağı su (et ya da tavuk suyu kullanmanızı öneririm, bulyon tablet de kullanabilirsiniz.)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 yemek kaşığı kuru nane
Tarhanayı 2 su bardağı suyla derin bir kaba alın ve karıştırarak yumuşatın.
Diğer taraftan, sıvıyağı orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Yağ hafif kızınca rendelenmiş domatesleri ya da salçayı ekleyip tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak 2 dakika kavurun.
Ezilmiş tarhana ve kalan 5 su bardağı suyu da tencereye aktarın, (et ya da tavuk suyu yoksa bulyon kullanabilirsiniz) Tuz ve karabiberi serpiştirip sürekli karıştırarak çorba koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
Çorba kaynamaya başlayınca nranın altını kısıp 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Diğer taraftan, tereyağını küçük bir tavada kızdırıp naneyi kızgın yağda çevirin ve ocaktan alın. Naneli sosu sıcak çorbanın üzerine gezdirip karıştırın. Çorbayı sıcak sıcak servise sunun.
|
Tarhana Çorbası |
|
sabaat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56438
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2010
2,232 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstenildiği kadar tarhanayı, akşamdan suya yatırmalıdır. Zira, daha iyi netice verir ve çabuk ezilir.
Sabahleyin, ya sade su ile yahut bir nev'î et suyu ile pişiriniz. Ve tencerede bir tarafa doğru karıştırarak, tarhana tomurcuklarını iyice eziniz.
Tarhanalar yapılırken, ekseriya kırmızı biberleri de katılmış olduğundan, biraz tuz koymakla iktifa edilmelidir.
Pişmesi tamamlanan çorbanın üzerine, ayrıca tavada kızdırılmış yağın içinde ya domates salçası, yahut kırmızı biber yakılarak kâselere bölünmüş olan çorbaların üzerine dökülür.
Francala veya kiloluk ekmekten ince dilimler kesilip ufak kareler şeklinde doğranır ve tavada kızdırılmış yağda, güzelce kızartılarak ayrıca bir tabağa alınır ve kaşıkla kâselerdeki çorbalara atılarak bir taraftan kar yağarken, bu sıcaklık verici çorba, büyük bir iştiha ve lezzet ile içilir.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 11.10.2020
|
Tarhana Çorbası |
|
sırça
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2011
Mesajlar: 20 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc61191
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2011
2,269 defa indirildi / yazdırıldı
|
1000 gram et suyu (4 bardak)
80 gram tarhana (1/2 bardak)
75 gram koyun kıyması
30 gram tereyağı
125 gram domates ya da 25 gram domates salçası
4 dilim ekmek
30 gram tereyağı (ekmekler için)
Tuz
Tencereye tereyağı ile kıymayı koyarak kavurunuz. Kıyma suyunu çekince buna ya domates veya salça karıştırarak yine kavurunuz. Sonra et suyu, tuz, koyup, serpmek ve kanştırmak suretiyle kaynar suya tarhana ilâve ediniz. Tarhana önceden ıslatılırsa daha iyi netice verir. Boza kıvamına gelinceye kadar karıştırıp pişiriniz.
Diğer bir tavada kuşbaşı doğradığınız ekmekleri, tereyağında kızartıp, çorbayı bununla servis yapınız.
Fotoğraf "anka kuşu" tarafından gönderildi. 27.02.2020
|
Tarhana Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc63423
Gönderme Tarihi: 24.May.2011
2,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.tarhanababa.com
1 litre ılık suya 3 çorba kaşığı tarhana ıslatarak karıştırıp bir kenara koyun.
Tencereye yarım çorba kaşığı salça, az miktarda sıvı yağ ve tuz koyarak hafif ateşte karıştırarak sıvı yağın kızmasını bekleyın. Sonrasında bu karışımın üzerine önceden 1 litre suya 3 çorba kaşığı ıslatılarak beklettiğimiz karışımı boşaltın ve hafif ateşte göbek atımı tabir edilen kaynamaya kadar karıştırın. (tercihe göre tavuk suyu ilave edin)
Göbek atımı tabir edilen seviyeye geldiğinde karıştırmayı bırakıp 5-10 dakika hafif ateş üzerinde bekletip servis yapabilirsiniz.
Not: Kaynama noktasına kadar karıştırılması tavsiye olunur.
|
Tarhana Çorbası |
|
tombalak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc65672
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2011
2,341 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tarhana (yarım su bardağı, 70-100 gr.)
Kuru soğan (1 adet orta boy)
Kıyma (yağlı, 2 çorba kaşığı, 50 gram.)
Margarin (1 çorba kaşığı, 30 gram) veyasıvıyağ (yarım çay bardağı)
Salça (yarım çorba kaşığı)
Domates (1 adet orta boy, soyulmuş)
Sivri biber (2 adet)
Tereyağı (Yarım çorba kaşığı, 15 gram) veya sıvıyağ (1.5 çorba kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Pul biber (1 tatlı kaşığı)
Sıcak su (4 su bardağı)
Soğuk su (1 su bardağı)
1 adet orta boy soğanı çok ince doğrayın. Bir tencere içinde erittiğiniz 1 çorba kaşığı margarinin (ya da yarım çay bardağı sıvı yağın) içine soğanları atın ve pembeleşinceye kadar karıştırın.
2 adet sivri biberi ince ince kıyın ve 2 çorba kaşığı kıyma ile birlikte tencerenin içine atın ve karıştırmaya devam edin.
Ayrı bir kapta yarım su bardağı tarhanayı bir bardak soğuk suyla ıslatın ve iyice eritin, beklemeye alın.
Soğan ve biberleri kavurduğunuz tencerenin içine yarım çorba kaşığı salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. 2 dakika normal ateşte karıştırdıktan sonra 4 bardak sıcak suyu ekleyin.
Tenceredeki su kaynaymca içine, ıslamış olduğunuz tarhanayı yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Yaklaşık 3 dakika kaynama süresinde tarhanaların top top olmaması için karıştırmaya devam edin. Pişen çorbanızı servis tabaklarına alın.
Kızdırılmış ayrı bir tavada tereyağının yanmamasma dikkat ederek eritin. Eriyen tereyağının üzerine 1 tatlı kaşığı pulbiberi ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyerek hazırladığınız sosu, servis tabaklarına aldığınız çorbanın üzerine gezdirerek, çorbayı servise hazır hale getirin.
Not: Tarhanayı ıslatırken soğuk su, pişirme suyunda da sıcak su kullanmanız ve ilk pişim anında sürekli karıştırmanız önerilir.
|
Tarhana Çorbası |
|
şef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2011
Mesajlar: 72
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66376
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2011
2,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 çorba kaşığı tarhana
6 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
4-5 dilim ekmek
Tarhanayı 1 su bardağı soğuk su ile karıştırarak yumuşatın. Et suyunu tencereye alıp, orta hararetli ateş üzerine koyun. Ilınınca içine tarhanayı yavaş yavaş akıtıp, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Tuzunu ayarlayın. İki taşım kaynatıp, ocaktan alın. Tavada yağı eritin, küp kesilmiş ekmek parçalarını kızartın. Çorbayı kızarmış ekmek ve yağda kızdırılmış biberle sıcak servis yapın.
|
Tarhana Çorbası |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68723
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2011
1,981 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr (1 su bardağı) tarhana
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
100 gr kıyma (yağsız)
2 orta boy domates (kabuklan soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
3 çorba kaşığı domates salçası
8 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
Büyükçe bir tencereye yağı koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca kıymayı ekleyip, sık sık karıştırarak 3-4 dakika kavurunuz. Domates ve domates salçasını ekleyip, karıştırmaya devam ederek 5-6 dakika daha pişiriniz. Et suyu, tuz ve tarhanayı ekleyiniz. Devamlı karıştırarak 10-15 dakika, çorba kaynayıncaya kadar pişiriniz. Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, ısıtılmış bir servis kasesine aktararak servis ediniz.
|
Tarhana Çorbası |
|
behram çavuş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc72024
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2012
2,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı tarhana
100 gram kıyma
1 büyük domates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
Tarhanayi 1 bardak suyla ıslıyoruz Kiymayi yagla birlikte 4-5 dakika kavurun. Domatesleri doğrayıp karistirip 3-4 dakika pisirin.islatilmis tarhanayi kiymaya katin. karistirarak 10 dakika daha pisirin.
|
Tarhana Çorbası |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc72806
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2012
2,164 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 su bardağı tarhana
1 adet orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 litre et suyu veya su
1/4 paket margarin
Tuz
Kırmızıbiber
Rendelediğimiz kuru soğanı, margarinde pembeleştirdikten sonra, salçayı ilave edip, 1-2 dakika kavuralım.
Yeterince tuz ve su ekleyip, kaynatalım.
Dana önceden 2 su bardağı suyun içinde erittiğimiz tarhanayı da kaynamakta olan çorbaya ilave edip, hep birlikte pişirelim.
Çorba kaynayıp da kıvama gelince, yağda yaktığımız pul kırmızıbiberden üzerine dökerek, servis yapalım.
|
Tarhana Çorbası |
|
pişiren kadın
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.03.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Düzce |
Kısa URL: https://ml.md/lc87493
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2013
2,076 defa indirildi / yazdırıldı
|
160 gr. tarhana
2000 gr. et suyu
150 gr. koyun kıyması
60 gr. yağ,
250 gr. domates ya da 50 gr. salçası
6 dilim ekmek
60 gr. tereyağı
Tuz
Tencereye yağ ile kıyma koyarak kavrulur. Kıyma suyunu çekince domates ya da salça katılır ve karıştırılarak kavrulur. Sonra et suyu ve tuz konur ve serperek tarhana ilave edilir. Çorba boza halinegelinceye kadar karıştırılır. Küçük bir tencerede tereyağı eritilir küçük ekmekler kızartılarak çorbayla servis yapılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
yel iz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc92265
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2013
1,857 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı toz tarhana
5 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet sivri biber
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kuru nane, pulbiber
Üzerine:
1 çay bardağı içi ay çekirdeği
Toz tarhanayı tavuk suyunda 1 saat ıslatın. Daha sonra ocağın üstünde sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Diğer tarafta bir tavada tereyağını eritin. Biber salçası, ince kıyılmış sivri biber ve sarmısağı kavurun. Kuru nane ve pulbiberi ilave ederek bu karışımı çorbaya katın. Ay çekirdeği içini tavada pembeleştirdikten sonra çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
|
Tarhana Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95930
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2014
2,572 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Tarhana eğer toz halinde değilse bir gece önceden ıslatılır.
Çorba tenceresinde ılık et suyuyla karıştırılır.
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte çiğ kokusu gidene kadar pişirilir.
Not: Domates kullanılacaksa rendelenmiş olarak tarhanayla birlikte pişirilir. Salça, istenirse et suyuyla eritilerek ya da yağda hafifçe kızartılarak çorbaya eklenebilir. Ezilmiş sarımsak, nane, pul biber ve kırmızı biber çorba ateşten alınmaya yakın ilave edilerek pişirilebildiği gibi, servis yapılırken yanında da verilebilir. Kavurma ya da yağda kavrulmuş kıyma, çorbaya ateşten almaya yakın bir zamanda eklenirse lezzeti daha güzel olur.
|
Tarhana Çorbası |
|
hep
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.10.2014
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc102675
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2014
1,686 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı acı biber salçası
5 çorba kaşığı tarhana
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Suyun içine beş çorba kaşığı tarhanayı ekleyip karıştırın, soğuk suda biraz çözülmesini bekleyin. Tencereye tereyağını ve sarımsağı alıp 5 dakika kadar kavurun. Salçayı ve tarhanalı suyu da üzerine ilave ederek sürekli karıştırarak kaynatın. 10 dakika kadar pişince ocaktan alıp bekletin. Çorbanın üzeri için tereyağında pul biberi kavurup küp doğranmış ekmekleri servis yaparken çorbanın üzerine paylaştırın.
|
Tarhana Çorbası |
|
şahbaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.02.2015
Mesajlar: 71 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc106672
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2015
1,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı toz tarhana
6 su bardağı sıcak et suyu
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Toz tarhanayı 1 su bardağı kadar sıcak et suyu ile karıştırarak yumuşaması için bekletin. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Domates salçasını ekleyin ve 2- 3 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber, pul biber ve naneyi katıp, karıştırın. Baharatlarla kavrulan salçaya ıslattığınız tarhanayı ilave edin. Kalan sıcak et suyunu ilave edip, bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın. Kaynayan çorbayı bekletmeden sıcak olarak servis edin.
|
Tarhana Çorbası |
|
oya tunç
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc112410
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2015
1,751 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış fasulye
1/2 demet dereotu
Tencerede tereyağını eriyip üzerine ezilmiş sarımsağı ve salçayı ekleyip karıştırın. Üzerine soğuk su ve tarhanayı döküp karıştırmaya devam edin. Bu arada haşlanmış fasulyeleri de içine ekleyip beş dakika daha kaynamaya bırakın. Ocaktan alıp içine bolca kıyılmış dereotunu ilave edip sıcak servis yapın.
|
Tarhana Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc122218
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2017
1,287 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
1 baş kuru soğan
1 diş sarımsak
2 adet kereviz sapı
1 su bardağı toz tarhana
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Öncelikle tarhanayı 1 bardak suyla karıştırarak bir süre yumuşaması için bekleyin. Daha sonra bir tencerede önceden küp küp kestiğiniz soğanı, kereviz saplarını ve sarımsağı tereyağıyla kavurun. 2-3 dakika süren kavurma işleminin ardından biber salçası ile birlikte bir miktar su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayan çorba harcına çözülmeye bırakılmış olan tarhanayı yavaşça ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika daha kaynattıktan sonra üzerine istediğiniz baharatı serpip servis edin.
|
Tarhana Çorbası |
|
babafingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc123601
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
990 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Kıyma 100 gr
Tarhana 200 gr
Salça 20 gr
Tereyağı 20 gr
Et Suyu 1,2 Lt
Tuz
Baharatlar
Tarhanayı et suyu ile karıştırın (300 ml). Çok fonksiyonlu pişiricinin içine tereyağı koyun. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 13 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra çok fonksiyonlu pişiricinin içine kıyma ve salça koyun karıştırın. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. İptal/Isıtma tuşuna basıp çok fonksiyonlu pişiricinin içine et suyunu (900 ml) dökün, tuz ile baharat ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu ÇORBA pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitmeden 10 dakika önce kapağı açıp tarhanayı ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
|