|
Tarhana Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171687
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2023
100 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet domates rende
1.5 çorba kaşığı tarhana
Tuz, karabiber, pul biber, nane
Tereyağı
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
3 su bardağı su
Salça ve rende domates biraz zeytinyağı ilavesi ile kaynatılır.
Ilık su aracılığıyla açılan tarhana ilave edilir.
Tuz, pul biber, karabiber, sıcak su ilavesi ile pişirmeye bırakılır.
İçerisine 2 diş sarımsak eklenir.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175643
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2023
166 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı tarhana
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 ya da 1 buçuk yemek kaşığı salça
6 su bardağı su
1 tutam nane
Sarımsak
Kırmızı pul biber
Tuz
İsteğe bağlı karabiber
Derin bir tencerenin içine tarhanayla birlikte 2 yemek kaşığı sıvı yağ, salça, dövülmüş sarımsak, nane, istediğiniz baharatları ekleyip karıştırarak kavurun. Kavurduğunuz tarhananın üzerine 6 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyin ve devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynayan tarhana çorbanızı birkaç dakika daha beklettikten servis edebilirsiniz.
Not: Tarhana çorbasının yapımı çok kolay gibi görünse de dikkat isteyen bir yemektir. Çünkü tarhananın yerken ağıza pütürlü bir şekilde gelmesi hem rahatsız edicidir hem de damakta kötü tat bırakmaktadır. Pürüzsüz ve enfes bir tarhana çorbası yapmak için tarifte ilettiğimiz tarhanayı kavururken ve suyu ekledikten sonra kısık ateşte ve sürekli karıştırmalısınız. Daha sonra mikser yardımıyla da iyice çırpabilirsiniz.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177290
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2024
156 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 su bardağı toz tarhana
2 su bardağı ılık su
3 su bardağı tavuk veya et suyu
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye alın salçayı ekleyip, kavurun. Su ve et sularını ilave edin. 1 su bardağı tarhanayı tencereye alın. Karıştırdıktan sonra tarhana eriyinceye kadar 15-20 dakika dinlendirin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177651
Gönderme Tarihi: 07.May.2024
71 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
7 - 8 yemek kaşığı tarhana
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber (damak zevkinize göre ayarlayın)
İsteğe bağlı olarak nane veya kuru nane (servis için)
Bir tencerede tereyağı eritin. Kızan yağın üzerine domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Suyu tencereye ekleyin. Kaynatın.
Tarhanayı bir kaseye alın ve 1 bardak soğuk su ekleyerek karıştırın. Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Karışımı tencereye ekleyin ve çorbayı kısık ateşte pişirin, sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.
Not: Tarhanayı açmak için kullanılan su sıcak değil, soğuk olmalıdır.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179111
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2024
116 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı toz tarhana
1 yemek kaşığı kuru nane
7 su bardağı su
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 diş ezilmiş sarımsak
Toz tarhanayı geniş bir karıştırma kasesi içerisine dökün.
Üzerine toz nane ve oda sıcaklığında iki su bardağı suyu ekleyin.
Tarhana yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin.
Tarhana yumuşayana kadar geniş bir tencereye sıvıyağı ve tereyağını ekleyin ve orta ateşte eritmeye başlayın.
Ezilmiş sarımsak ve salçayı ekleyerek kavurun.
Yumuşamış olan tarhana karışımını ekleyip üzerine tuzu ilave edin ve karıştırın.
Beş su bardağı suyu tencereye dökün.
Ara ara karıştırarak çorba koyulaşana kadar pişirin.
Çorbayı sıcakken servis etmeniz tavsiye edilir.
Pişirdikçe koyulaşan bir çorba olduğu için daha sonra tüketmek istediğinizde üzerine su ilave etmeniz önerilir.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179219
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2024
30 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı ev yapımı tarhana
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
4 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Öncelikle 3 yemek kaşığı Ev yapımı tarhana mızı bir kasenin içinde veya cezvede sıcak su ile ıslatıyoruz 10 dakika kadar bekledikten sonra blender ile iyice çırpıyoruz ardından tenceremize bir tatlı kaşığı tereyağını ilave ederek erittiğimiz tereyağına bir tatlı kaşığı salça ekliyoruz sıcak 4 su bardağı suyumuzu ekliyoruz cezvede veya bir kasede erittiğimiz tarhana mızı tenceremize yavaş yavaş döküyoruz 1 çay kaşığı pul biber ve 2 çay kaşığı tuz ekliyoruz yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz.
|
|