|
Tarhana Çorbası |
|
sırça
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2011
Mesajlar: 20 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc61191
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2011
2,276 defa indirildi / yazdırıldı
|
1000 gram et suyu (4 bardak)
80 gram tarhana (1/2 bardak)
75 gram koyun kıyması
30 gram tereyağı
125 gram domates ya da 25 gram domates salçası
4 dilim ekmek
30 gram tereyağı (ekmekler için)
Tuz
Tencereye tereyağı ile kıymayı koyarak kavurunuz. Kıyma suyunu çekince buna ya domates veya salça karıştırarak yine kavurunuz. Sonra et suyu, tuz, koyup, serpmek ve kanştırmak suretiyle kaynar suya tarhana ilâve ediniz. Tarhana önceden ıslatılırsa daha iyi netice verir. Boza kıvamına gelinceye kadar karıştırıp pişiriniz.
Diğer bir tavada kuşbaşı doğradığınız ekmekleri, tereyağında kızartıp, çorbayı bununla servis yapınız.
Fotoğraf "anka kuşu" tarafından gönderildi. 27.02.2020
|
Tarhana Çorbası |
|
sabaat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56438
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2010
2,239 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstenildiği kadar tarhanayı, akşamdan suya yatırmalıdır. Zira, daha iyi netice verir ve çabuk ezilir.
Sabahleyin, ya sade su ile yahut bir nev'î et suyu ile pişiriniz. Ve tencerede bir tarafa doğru karıştırarak, tarhana tomurcuklarını iyice eziniz.
Tarhanalar yapılırken, ekseriya kırmızı biberleri de katılmış olduğundan, biraz tuz koymakla iktifa edilmelidir.
Pişmesi tamamlanan çorbanın üzerine, ayrıca tavada kızdırılmış yağın içinde ya domates salçası, yahut kırmızı biber yakılarak kâselere bölünmüş olan çorbaların üzerine dökülür.
Francala veya kiloluk ekmekten ince dilimler kesilip ufak kareler şeklinde doğranır ve tavada kızdırılmış yağda, güzelce kızartılarak ayrıca bir tabağa alınır ve kaşıkla kâselerdeki çorbalara atılarak bir taraftan kar yağarken, bu sıcaklık verici çorba, büyük bir iştiha ve lezzet ile içilir.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 11.10.2020
|
Tarhana Çorbası |
|
hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc54922
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2010
2,253 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı toz tarhana
2 yemek kaşığı sıvıyağ + 25 gr tereyağı
2 adet orta boy domatesin rendesi (1 yemek kaşığı domates salçası da kullanabilirsiniz)
6-7 su bardağı su (et ya da tavuk suyu kullanmanızı öneririm, bulyon tablet de kullanabilirsiniz.)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 yemek kaşığı kuru nane
Tarhanayı 2 su bardağı suyla derin bir kaba alın ve karıştırarak yumuşatın.
Diğer taraftan, sıvıyağı orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Yağ hafif kızınca rendelenmiş domatesleri ya da salçayı ekleyip tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak 2 dakika kavurun.
Ezilmiş tarhana ve kalan 5 su bardağı suyu da tencereye aktarın, (et ya da tavuk suyu yoksa bulyon kullanabilirsiniz) Tuz ve karabiberi serpiştirip sürekli karıştırarak çorba koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
Çorba kaynamaya başlayınca nranın altını kısıp 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Diğer taraftan, tereyağını küçük bir tavada kızdırıp naneyi kızgın yağda çevirin ve ocaktan alın. Naneli sosu sıcak çorbanın üzerine gezdirip karıştırın. Çorbayı sıcak sıcak servise sunun.
|
Tarhana Çorbası |
|
SelinH
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2010
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53008
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2010
2,225 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek kaşığı yağ
1 Domates rendesi
5 Kaşık tarhana
2 Tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
Yağ ile domates rendesi normal ateşte kavrulur. Suyu ve tarhana konarak kaynayana kadar karıştırılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
yeşil vadi
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc51120
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2010
2,316 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
50 gr. margarin
Tuz
Nane
1 su bardağı suda tarhana pişirilmeden en az 1 saat önce ıslatılır. Tencerede salça ve nane, yağ hafif karıştırıldıktan sonra 4 su bardağı su ve ezilmiş tarhana ilave edilerek tuz atılır. Devamlı karıştırılarak koyulaşması ve topaklanmaması sağlanır. Kaynayınca kanştırma bırakılır. 5 dakika daha kaynayan tarhana servise hazırdır.
Fotoğraf "gülfiraz" tarafından gönderildi. 24.12.2019
|
Tarhana Çorbası |
|
denklem
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc46152
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2010
2,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tarhana
8 su bardağı su
5 çorba kaşığı yağ
3 dilim bayat ekmek
Tuz
Kırmızı biber
Derin bir tencerede su ile tarhana ateşe oturtulur. Devamlı karıştırılarak eritilir. Kaynamaya başlayınca karıştırma bırakılır. On dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır. İki kaşık yağ tavada eritilir, kırmızı biber konur ve çorbanın üzerine dökülür. Kalan diğer üç kaşık yağ tavaya konur. Küçük küçük doğranmış ekmekler bu yağa atılarak kızartılır ve çorbanın içinde ikram edilir.
Fotoğraf "anka kuşu" tarafından gönderildi. 27.02.2020
|
Tarhana Çorbası |
|
fiyaka
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc43011
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2009
3,085 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su bardağı tarhana
3 kaşık tereyağı
2 adet domates
6 bardak et suyu
Tuz
Karabiber
Nane
Yağ bir tencerede eritilir. Rendelenen domatesler yağda öldürülür. Et suyu, tuz, karabiber ilave edilerek kaynatılır. Ayrı bir kapta su ile eritilen tarhana kaynamakta olan tencereye ilave edilerek topaklanmaması için karıştırılır. Yeterince koyulaşınca ateşten alınıp nane ilave edilerek servis yapılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
azimet
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Tunceli |
Kısa URL: https://ml.md/lc33392
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2009
3,899 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram et suyu (8 bardak)
160 gram tarhana (1 bardak)
150 gram kıyma
Tuz
60 gram margarin (3 çorba kaşığı)
6 dilim ekmek
250 gram domates (2 orta) ya da 50 gram tuzsuz domates salçası
60 gram margarin (3 çorba) kaşığı
1 Tencereye 3 silme çorba kaşığı margarin ile 150 gram kıyma koyarak, kıyma suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar kavurmalı, sonra bunlara soyulmuş ve küçük doğranmış 2 orta domates ya da az suda eritilmiş yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası ilâve ederek domatesler iyice erimiş bir hal alıncaya kadar, arada bir karıştırmak suretiyle kavurmakta devam etmelidir.
2 Domatesler eriyince, bunlara sırasiyle; 8 bardak ılık bir halde et suyu, tuz ve serpercesine 1 bardak da tarhana ilâve ederek, çorba bozamsı bir koyuluk alıncaya kadar durmadan karıştırmak suretiyle, pişirmeli ve yanında kızarmış 50 küçük ekmek olduğu halde servis yapmalıdır.
|
Tarhana Çorbası |
|
Satı Karakoç
Aşçı
Kayıt: 31.01.2009
Mesajlar: 18 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc33333
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2009
4,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak tarhana
8 bardak su
150 gr. yağsız kıyma
2 çorba kaşığı yağ
2 domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Tencereye yağı kıymayı koyun. Kıyma suyunu bırakıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Sonra buna kabukları soyulup ince ince doğranmış domatesleri ya da 1 kahve fincanı suda eritilmiş domates salçasını koyun. Domatesler eriyip püre haline gelene kadar pişirin. Suyu ısıtın. Bir kasenin içinde tarhanayı bu suyun bir kısmı ile ezerek sulandırın, kıymanın üstüne dökün. Kalan suyu, tuzu koyun. Hepsini karıştıra karıştıra orta hararetli ateşte çorba boza kıvamına gelene kadar pişirin. Kaseye boşaltın. Yanında yağda kızartılmış küp ekmek parçaları olduğu halde servis yapın.
|
Tarhana çorbası |
|
Hafize Eray
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc31790
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
3,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 su bardağı tarhana
3 kaşık tereyağı
2 adet domates
6 bardak et suyu
tuz
karabiber
nane.
Yağ bir tencerede eritilir, rendelenen domatesler yağda öldürülür. Et suyu, tuz, karabiber ilave edilerek kaynatılır, ayrı bir kapta su ile eritilen tarhana kaynamakta olan tencereye ilave edilerek topaklanmaması için karıştırılır. Yeterince koyulaşınca ateşten alınıp nane ilave edilerek servis yapılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
Çağrı Bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27107
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2008
4,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 çay bardağı hazır tarhana
2 yemek kaşığı yağ
1 adet büyükçe domates
4 su bardağı et suyu ya da tableti
Yapılışı:
Bir kapta bir bardak su ile tarhana eritilir. Çorba pişirilecek tencereye yağı konur. Tenceredeki yağ üzerine domates doğranır ve ateşte domates iyice öldürülür. Üzerine tuz, 4 bardak et suyu veya su yalnız su dökülür. Kaynatılır. Evvelce eritilen sulu tarhana kaynamakta olan tencerenin içersine yavaş yavaş, karıştıra karıştıra dökülür. Top top olmamasına dikkat edilir. 5 dk. kadar kaynatılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
Çağrı Bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27106
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2008
3,927 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 çorba kaşığı toz tarhana
1 çorba kaşığı margarin veya 3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
4 su bardağı su yada et suyu
Tuz
Nane
Yapılışı:
Tarhanalar bir kaseye konulup üzerini çok az geçecek kadar su ilave edilerek yarım saat kadar bekletilir. Tencereye yağ ve salça koyularak çok az su ile ezilir. Beklemeye bıraktığınız tarhana bu karışıma ilave edilerek üzerine dört bardak su konulup karıştırılarak 10-15 dk. kadar pişirilir. Koyulaşınca kaselere konulur ve üzerlerine nane serpilerek sıcak servis yapılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
kutsal
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26947
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2008
3,848 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru tarhana
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı çiçek yağı
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı su
İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir, salça katılır, birkaç dakika çevrilir.Diğer tarafta tarhana 2 su bardağı soğuk suda bekletilir. Soğanlı karışımın üzerine dökülür. 6 su bardağı su ve tuz katılır. Sürekli karıştırarak bir taşım pişirilir. Üzerine kuru nane serperek servise sunulur.
|
Tarhana Çorbası |
|
sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc24086
Gönderme Tarihi: 27.May.2008
3,966 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 çay fincanı tarhana
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet olgun domates, ya da 1 kaşık domates salçası
6-8 su bardağı et suyu, ya da tavuk suyu
Tuz
Karabiber
GARNİTÜRÜ İÇİN
4 dilim ekmek ya da
150 gr beyaz peynir ya da
1/2 su bardağı torba yoğurdu
Çorbayı pişirmeden yarım saat önce tarhanayı bir bardak suyla ıslatarak karıştırın. Tencereye tereyağını, kabukları rendelenmiş domatesi, ya da 1 çay bardağı domates suyunu, veya 1 kaşık domates salçasını aynı oranda sulandırarak koyun. 4-5 dakika kadar kaynatın.
Et suyunu ve tuzunu ilave edin.
Tarhanayı ezerek karıştırın ve ağır ateşte 15 dakika pişirin.
Ateşten alıp servis kasesine koyduğunuz tarhananın üzerine kuru nane ve kırmızı biberli kızgın tereyağını gezdirin.
Garnitürü için kabukları çıkartılarak 1 santimetreküplük parçalar halinde doğrayıp, fırında, ya da yağda kızarttığınız ekmeği çorbanın üzerine koyabilirsiniz. Garnitür için ıslatılarak tuzu alınıp rendelenmiş beyaz peynir, veya yağlı torba yoğurdunu da iyice vurarak kullanabilirsiniz.
|
Tarhana Çorbası |
|
şefkarnaval
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc23280
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2008
4,077 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tarhana
8 su bardağı su
Biber
Tuz
3 kaşık yağ
Tarhanayı akşamdan suya koyun. Sonra bir tencereye su koyup ateşe sürünüz. Tuzuna bakıp icabı kadar tuz ve kırmızı biber ilavesiyle karıştıra karıştıra pişiriniz.
|
Tarhana Çorbası |
|
senfoni
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22609
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008
4,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ev tarhanası veya hazır tarhana
6 su bardağı et suyu veya su
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
2 domates (yoksa 1 çorba kaşığı salça)
Tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
3 diş sarımsak
Tarhanayı bir miktar suyun içerisinde güzelce ezin. Bir tencere içerisinde yağı eritin. Domatesleri rendeleyin veya salçayı katın. Kısık ateşte bu karışımı birkaç dakika kavurun. Üzerine suyu ilâve edip kaynatın. Tencereye ezdiğiniz tarhanayı yavaş yavaş ilâve edin. Top top olmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan almadan önce dilerseniz dövülmüş sarmısağı ve naneyi çorbaya ilâve edip tuzunu katın. Çorbanız servise hazırdır.
|
Tarhana Çorbası |
|
sergüzeşt
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2007
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19744
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2007
8,188 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tunalı Çiçek Lokantası Kavaklıdere
MALZEMELER
1/2 su bardağı un tarhanası,
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça,
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
4 su bardağı ılık su,
Tuz,
Karabiber
Pul biber,
Nane,
süslemek için maydanoz.
YAPILIŞI
Derince bir tencereye 1 kaşık yağ konur. Küçük küçük doğranmış ya da dövülmüş sarımsaklar eklenir ve 1-2 dakika kavrulmaya bırakılır. Daha sonra nane ve salça eklenerek biraz daha kavrulur. Tarhana derince bir kabın içine konur. Üzerine 4 bardak ılık su eklenerek tarhanalar suda eritilir. Eridikten sonra tencereye sürekli karıştırarak yavaş yavaş dökülür. Tuz, karabiber ve pul biber de eklendikten sonra kaynayana kadar karıştırılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1-2 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır. Arzuya göre maydanozla süslenir. Sıcak olarak servis yapılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10386
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
4,185 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (5 kişilik):
1 çay bardağı toz tarhana,
1 çorba kaşığı tuz,
1 tutam kırmızı biber,
2 çay kaşığı margarin,
5 bardak ılık su.
Yapılışı:
Toz tarhana bir kasede bir bardak ılık suyla ıslatılıp eritilir. Diğer tarafta bir kuşaneye 4 bardak ılık suyla silme bir çay kaşığı tuz konur. Orta ateşte kaynamaya bırakılır. Su kaynamaya başlayınca kâse içinde ezip sulandırılmış tarhana, karıştırmaya ara vermeksizin sicim gibi ince bir biçimde akıtılarak kuşaneye dökülür, karıştıra karıştıra pişirilir. 10 dakika sonra çorbanız hazırdır. Kâselere veya çukur çorba tabaklarına boşalttıktan sonra içinde kırmızı biber bulunan margarin kızdırılıp çorbanın üstüne dökülerek servis yapılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc9898
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
4,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 çorba kaşığı hazır tarhana (1,5 paket)
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
8 bardak et suyu veya sade su
2 adet domates
Yarım paket sadeyağ veya tereyağ
Et suyu veya sade su, bir derince tencereye konur, bir miktar dışarı alınarak soğuk iken tarhana bunun içinde iyice ezilerek halledilir. Sonra bu bulamaç tenceredeki suya aktarılarak ve devamlı karıştırmak suretiyle pişirilir. Tuzu da konur. Diğer taraftan müsait bir kap veya tavada kızdırılan yağa dört dilim kadar ekmek büyük zar biçimi doğranıp kavrulur ve çıkarılacağına yakın da kırmızı biber ilave edilir. Ekmekler kızgın kızgın kaselere tevzi edilmiş olan çorbaya ilave edilerek servis yapılır.
Not: Çorbanın kıvamı zeytinyağı akıcılığında olduğu zaman pişmiş demektir. Bu kıvama geldikten sonra tuzunu koymalı 10 dakika daha kaynatıp ateşten almalıdır.
|
Tarhana Çorbası |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8879
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
3,768 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı hazır Tarhana
2 yemek kaşığı yağ
1 adet büyükçe Domates
4 su bardağı Et Suyu yada Su
Bir kapta bir bardak su ile tarhana eritilir. Çorba pişirilecek tencereye yağı konur. Tenceredeki yağ üzerine domates doğranır ve ateşte domates iyice öldürülür.
Üzerine tuz, 4 bardak et suyu veya yalnız su dökülür. Kaynatılır.
Evvelce eritilen sulu tarhana kaynamakta olan tencerenin içerisine yavaş yavaş, karıştıra karıştıra dökülür. Top top olmamasına dikkat edilir. 5 dakika kadar kaynatılır.
|
|