|
Tarhana Çorbası |
|
ananas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2006
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7959
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
4,501 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı toz tarhana
1 çorba kasığı katıyağ
6 su bardağı su
Yarım çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
1 tattı kaşığı kuru nane
Yeterince tuz, biber
Önce tarhanayı bir kaseye koyup, bir bardak soğuk su içinde ıslatınız. Bu ıslatma işlemi 10-15 dakika kadar sürmeli. Tarhananız ıs-lana dursun. Siz o arada bir tencereye bir çorba kaşığı yağı koyup, içine ezilmiş salçanızı katınız. Sarmısağı soyup havanda dövdükten sonra yağın içine katınız. Bu karışımın üstüne 6 bardak suyu döküp karıştırınız. Tencereyi orta hararetli ateşin üstüne koyup ısıtmaya başlayınız. Yağınız suyun içinde eriyip, suyunuz ılıklaşınca, suda ıslattığınız tarhanayı tencereye dökünüz. Devamlı karıştırarak pişirmeye devam ediniz. Çorba ısındıkça koyula-şacaktır. Tarhana çorbasını devamlı karıştırmak gerekir. Yoksa, tarhana suyla iyice bütün-leşmez, topak topak kalır. Çorbanız göz göz kabarmaya başlayınca, bir taşım daha kaynatıp, ateşten indiriniz. Üzerine kuru nanesini serpip, sıcak sıcak ikram ediniz.
Not: Tarhana çorbasını çok sıcak sevenlere ince kenarlı tahta kaşıkla içmelerini sağlık veririm. Lezzeti bir başka olacaktır.
|
Tarhana Çorbası |
|
Kabul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc6108
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2006
4,121 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. tarhana
2 bardak etsuyu yada su
100 gr. yağsız kıyma
1 adet doğranmış iri domates
1 kaşık tereyağı
tuz
Tarhanayı bir batdak etsuyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika bekletin, ardından ince bir süzgeçten geçirin. 2 kilo etsuyunu kaynatıp tarhanayı ağır ağır katın. Kıymayı bir başka kapta kavurun, domates ilave edin, sonra hepsini çorbaya katıp ağır ateşte 10 dakika kaynatın. Eritilmiş tereyağını ve tuzunu katarak sofraya getirin.
ML® Sakalaçarpan Çorbası için tıklayın
ML® Sakala Çarpan Çorbası (görsel)
|
Tarhana Çorbası |
|
EnginAr
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Bayrampaşa |
Kısa URL: https://ml.md/lc3463
Gönderme Tarihi: 05.May.2006
4,159 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 dolu yemek kasigi tarhana
8 bardak et suyu veya su
100 gr kiyma (et suyu olursa gerekmez)
1 büyük domates
1 yemek kasigi tepeleme yemek tereyağı
1-Tarhanayi 1 bardak su veya et suyuyla islatin.
2-Kiymayi yagla birlikte 4-5 dakika kavurun. Dogranmis domatesleri karistirip 3-4 dakika daha pisirin.
3-Kalan et suyunu ve islatilmis tarhanayi kiymaya katin. Ara sira karistirarak 10 dakika daha pisirin.
Not:Kiyma kullanilmadigi zaman, domatesi süzgeçten geçirin ya da küçük parçalara dograyip yagla biraz pisirin.
ML® Kerevizli Tarhana Çorbası için tıklayın
|
Tarhana Çorbası |
|
Cansu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3219
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
4,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım bardak kuru tarhana
6 bardak soğuk su
4 çorba kaşığı tereyağı
1.5 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı biber
Yeteri kadar tuz
Tarhanayı su ile ezip tuz katın ve 10 dakika kadar kaynatın. Yağı eritip naneyi ve kırmızı biberi ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra çorbanın üzerinde gezdirin.
ML® Yoğurtlu Tarhana Çorbası için tıklayın
ML® Yoğurtlu Tarhana Çorbası (görsel)
|
Tarhana Çorbası |
|
Bilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2005
Mesajlar: 38 Şehir: Bakırköy/İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc434
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2005
4,556 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir Çorba kaşığı margarine 2 diş sarımsak mercimek büyüklüğünde doğranır. Pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızaran yağa önceden rendelenmiş bir domates ya da bir tatl kaşığı salça ilave edilerek hafifçe kavrulur. Üzerine 1 litre su konulup, 1 çay kaşığı tuz atılır. 100 gr. hazır toz tarhana ilave edilerek kaynayıncaya kadar durmadan karıltırılır. 5 dakika kendi halinde kaynadıktan sonra servis yapılır. Arzuya göre sarımsak kullanılmayabilir.
ML® Terviye Çorbası için tıklayın
|
Tarhana Çorbası |
|
nedime
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2005
Mesajlar: 28 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc385
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2005
6,260 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı yağ
3 su bardağı etsuyu
Yarım su bardağı su
bir miktar kırmızı toz biber
yeteri kadar tuz
Bir kap içinde tarhana, yarım bardak soğuk su ile ıslatılır. Çorba pişeceği kap içinde et suyu kaynatılır. Islatılmış tarhana bir telle karıştırarak et suyuna yedirilir. Ağır ateşte pişirilir. Yağda kavrulmuş kırmızı biber, zar gibi ince küçük doğranmış yağda kızarmış ekmek üzerine konur, servis yapılır.
ML® Tarhana Çorbası için tıklayın
ML® Tarhana Çorbası (görsel)
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 26.07.2016
|
|