|
Tarhana Çorbası |
|
sevim abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.11.2011
Mesajlar: 66 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc77911
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2012
2,036 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı sana klasik
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu veya su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı bugday nişastası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
Tencereye yoğurdu, salçaları, unu, nişastayı, yağı, sarımsakları ince ince doğrayın, iyice karıştırın. Daha sonra baharatları ilave edin. Et suyu veya tavuk suyu, bunlar yoksa 5 bardak suyu karıştıra karıştıra pişirin. Tuzunu ilave edin. Koyulaşınca ve iyice kaynayınca çorbanız hazırdır.
Fotoğraf "Cumartesi" tarafından gönderildi. 16.02.2021
|
Tarhana Çorbası |
|
susam sokağı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2007
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc78027
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2012
1,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
3 Yemek Kaşığı toz tarhana
5 Su Bardağı su
2 Çay Kaşığı nane
1 Yemek Kaşığı salça
2 Çay Kaşığı tuz
1 su bardağı suda tarhana pişirilmeden en az bir saat önce ıslatılır. Tencerede yağ, salça ve nane hafif karıştırıldıktan sonra 4 su bardağı su ve ezilmiş tarhana ilave edilerek tuz atılır. Devamlı karıştırılarak koyulaşması ve topaklanmaması sağlanır. Kaynayınca karıştırma bırakılır. 5 dakika daha kaynayan tarhana servise hazırdır.
|
Tarhana Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78595
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2012
1,804 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Klasik
5 Su Bardağı su
1 Adet soğan
1 Tatlı Kaşığı pul biber
1 Tatlı Kaşığı nane
5 Yemek Kaşığı tarhana
1. soğanı rendeleyin. yarım yemek kaşığı sanayağı ile kavurun. 5 su bardağı soğuk suda 5 yemek kaşığı tarhanayı ezin ve soğanlara ilave edin. devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. kaynayınca tuzu ekleyin.
2. sosu için yağını eritin. önce naneyi ekleyip 1-2 kez çevirin. ardından pul biberi ekleyip karıştırın. tabaklara aldığınız çorbalara tereyağlı sos, sarımsak ve sirke ekleyerek servis yapın.
|
Tarhana Çorbası |
|
somun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2012
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc78803
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2012
1,800 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Yemek Kaşığı salça
1 Çay Kaşığı nane
1 Çay Kaşığı kırmızıbiber
1 Su Bardağı tarhana
1 çorba kaşığı margarini tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, 1 su bardağı tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.
|
İçinizi Isıtacak Tarhana Çorbası |
|
altın kepçe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc78844
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2012
2,021 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
2 Tatlı Kaşığı Nane
2 Çay Kaşığı kırmızıbiber
6 Su Bardağı su
2 Yemek Kaşığı salça
1,5 Su Bardağı tarhana
Margarini tencerede eritin. Salçayı tencereye ekleyip yağda kavurun. Suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde suya tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynayan diğer tencerenin içine bu karışımı ilave edin. Tuzunu ekleyin. 15-20 dakika pişirin. Üzerine nane ve kırmızıbiber ilave edip servis yapın.
|
Tarhana Çorbası |
|
ay ve güneş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2011
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78979
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2012
1,989 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Tatlı Kaşığı kuru nane
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Yemek Kaşığı salça
2 Yemek Kaşığı kıyma (isteğe bağlı)
4 Yemek Kaşığı toz tarhana
Un tarhanasını 4 su bardağı soğuk su ile ıslatıp bir kenarda bekletin. Kıymayı biraz tuzla birlikte margarinde hafif esmerleşene kadar kavurun. Salça ve baharatını katın, güzel kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun. Tarhanalı suyu katın. Tadına tuzuna bakın. Devamlı karıştırarak bir taşım kaynatın. Ateşi iyice kısın. Kapağını hafif aralık bırakarak 5-6 dakika daha pişmeye bırakın.
|
Tarhana Çorbası |
|
ağır osman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2012
Mesajlar: 87 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc83667
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2012
1,747 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet Domates
8 Su Bardağı et suyu
4 Yemek Kaşığı tarhana
100 gr kiyma
Tarhanayı 1 bardak et suyu ile ıslatın.Kıymayı margarinle birlikte kavurun.Doğranmış domatesleri katıp 5 dk daha kavurun.Kalan et suyu ve ıslatılmış tarhanayı kıymaya katın.Ara sıra karıştırarak 10 dk daha pişirin.
|
Tarhana Çorbası |
|
sarıgız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2012
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc84355
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2012
1,853 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
6 Su Bardağı su
1 Çay Kaşığı kırmızı biber
1 Çay Kaşığı nane
1 Tatlı Kaşığı Ucuyla tuz
1 Çorba Kaşığı salça
1 Su Bardağı tarhana
Sana klasik kaseyi tencereye alıp eritelim.Salçayı ekleyip yağda kızdıralım.5 su bardağı su ilave edelim.Bir başka kabın içinde 1 bardak suya 1 bardak tarhanayı ekleyip karıştıralım.Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edelim. 15-20 dk pişirin.Tuz,nane ve kırmızı biber ilave edip sevis edelim.
|
|