Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bartın Yemekleri > Tarhana (Sinop) (1 adet - 17,821 defa bakıldı)

Tarhana (Sinop)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tarhana (Sinop)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc110880
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2015
6,394 defa indirildi / yazdırıldı




Sinop Üniversitesi

İlk iş olarak tarhananın “düzgün”ü hazırlanır. Düzgün; bir leğenin içerisine bir miktar yoğurt, üzerine soğan, sarımsak, acı biber, domates, maydanoz, nane, dereotu, fesleğen iri parçalar halinde doğranıp, iyice karıştırılarak hazırlanır. Tuz katılır. Bir hafta sonra, yeteri miktarda unla, hazırlanan düzgün, yoğrulup mayalanmaya bırakılır. Havanın güneşli olduğu bir gün tarhana dökme işlemi yapılır. Tarhana hamuru ufak parçalar halinde bir çarşaf üzerine dökülür. Hafif kurumaya yüz tutunca ufalama işlemi yapılır. İyice ufalanan tarhana elekten elenerek ayrı bir çarşafa serilir. Kuruyunca bez torbalar içerisinde muhafaza edilir.

Not: Tarhananın soğanı çok lezzetlidir. Mahallenin kadınları soğan yemek için tarhana yapanlara yardıma gelirler. Tarhana dökme, ufalama işlemi çok ağır ve yorucu olduğundan imece usulü yapılır. İş bitince bir tencere tarhana pişirilip yenir. Taze tarhananın tadına doyum olmaz. Tarhana çorbası sofralarımızın baş yemeğidir. Tencere içerisine bir miktar yağ, salça ve kıyma konur. Üzerine istenilen miktarda su konulup, birkaç kaşık tarhana ilave edilir. Kaynayana kadar karıştırılır. Sıcak sıcak servis yapılır.






Tarhana (Sinop) Tarifleri Bartın Yemekleri



(1 adet Tarhana (Sinop) 17,821 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort