Kısa URL: https://ml.md/lc139676
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2019
661 defa indirildi / yazdırıldı
50 g toz tarhana
1 lt Tavuk suyu
100 g sıkma Tarhana
10 g Acı Biber Salçası
100 g Tereyağı
Tarhanayı bir gün önceden tavuk suyunda ıslat.
Tereyağ hariç tüm malzemeyi blenderdan geçir.
Karışımı bir tencereye alıp yaklaşık 15 dakika çırparak pişir.
Tereyağını ekleyip karıştır.
Kısa URL: https://ml.md/lc157269
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2021
217 defa indirildi / yazdırıldı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım domates
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tarhana
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nane
Sıvı yağda küp doğranmış domates, kuru soğan ve çarliston biberleri 10 dakika kavurun. Salçayı ilave edin ve 3-4 dakika kavurun. Suyu koyun ve kaynayınca, tarhanaları ilave edin. Karıştırarak sos koyulaşıp, tarhana pişene kadar kaynatın. Kuru nane serpin.