Kısa URL: https://ml.md/lc41711
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2009
3,275 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. makarna
1 litre su
3 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kuru tarhana
Makarnayı pişirip süzdükten sonra yağın yarısından biraz fazlasını tencereye koyup kızdırın. Süzülmüş makarnayı ekleyip 2 dakika daha pişirin. Öbür tarafta sarımsakları dövüp iyice ezdikten sonra yoğurtla iyice çırpın. Kalan sıvı yağı tavaya alıp tarhanaları döküp iyice kavurduktan sonra servis tabağına aldığınız makarnanın üstüne yoğurdu ve tarhana sosunu ekleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc110261
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2015
1,711 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım paket makarna
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı margarin
1 kase yoğurt
4 yemek kaşığı kuru tarhana
Tuz
Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Sarımsağı ezip yoğurt ile karıştırın. Bir tavada yağı kızdırıp tarhanayı ilave edin ve 3-4 dk kavurun. Makarnanın üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tarhana sosundan yayın. Sıcak servis yapın.