|
|
Tart Çarşamba |
|
yemiş
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2011
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc60150
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2011
1,614 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süt
1/4 su bardağı toz badem
1 yumurta
1/2 su bardağı irmik
2 damla acı badem yağı
1 çorba kaşığı şeker
HAMUR İÇİN:
75 gram tereyağı
1 su bardağı un
yarım su bardağı dolusu dondurulmuş böğürtlen
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı şeker
Bir miktar şekerli krema
Fırını 225 derece ısıtınız. Süte tuzu ekleyip kaynatın. Süt kaynayınca irmiği ekleyip iyice karıştırın. Karışım soğuduktan sonra iyice yoğurun. Karışımı tepsiye yada ısı geçiren bir tabağa yayın. İsterseniz bir kısmını tartın üzerini örtmek için ayırın. Üzerini meyvelerle kaplayın. Acı badem yağını, toz bademi, şekeri ve yumurtayı ve kalan irmiği karıştırın. meyvelerin üzerine yayın. Hamurdan ince parçalar kesip tartın üstünü süsleyin. 30 dakika pişirin. Servisten önce üzerine şekerli krema dökün.
|
|
Tart Çarşamba Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|