Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Antalya Yemekleri > Taş Kadayıf (Adana) (2 adet - 4,788 defa bakıldı)

Taş Kadayıf (Adana)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Taş Kadayıf (Adana)

hatun gün
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.03.2018
Mesajlar: 44
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc132507
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2018
3,528 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

Hamur için:
1 bardak su
1 bardak süt
1,5 bardak un
Kuru maya
Tuz
Şeker
Şerbet için:
2,5 bardak su
2 bardak şeker
Yarım limon
İçi için:
Ceviz içi
Antepfıstığı
Kaymak
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Suyu, şekeri ve limon suyunu 15-20 dakika kaynatıp oda sıcaklığına erişene dek soğutun. Kuru maya, tuz, şeker, un, süt ve suyu krep harcı kıvamında karıştırın ve yarım saat dinlendirin. Mayalanan harcı avuç içi büyüklüğünde daireler hâlinde ve kaşıkla tavaya alın. Tek yüzünü pişirin. Üstü göz göz olup alt yüzeyi renk değiştirince bir tabağa alın. İçine ceviz, fıstık ya da kaymak doldurup katlayın ve sıvı yağda kızartın. Oda sıcaklığındaki şerbete daldırıp servis edin.



Taş Kadayıf (Adana)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178562
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2024
103 defa indirildi / yazdırıldı




Aslı Çinkılıç

Hamuru için:
100 gr un
50 gr mısır unu
5 gr yaş maya
Çeyrek çay kaşığı karbonat
20 gr şeker
120 gr su
100 gr süt
İç harcı için:
1 kg lor
50 gr şeker
240 gr krema
300 gr toz antepfıstığı
10 gr vanilya
Şerbeti için:
500 gr şeker
300 gr su
Sıvıyağ

Kadayıf hamuru için un, mısır unu ve karbonat bir kaba alınır.
Farklı bir kapta yaş maya ılık suda eritilir, süt ve şeker eklenir.
Hazırlanan katı ve sıvı malzemeler birbirine karıştırılır, çırpılmış yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılır, mayalanması için bekletilir.
Şerbet malzemesi bir tencereye alınır, kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
İç harç malzemelerinin tamamı bir kaba konur, karıştırılır.
Tava ısıtılır, yapışmaması için sıvıyağla yağlanır.
Kadayıf için hazırlanan harçtan bir kepçe olacak şekilde dökülür, yaklaşık 15 cm çapında yuvarlak form verilir. Tek tarafı pişirilir, kenara alınır.
Hazırlanan iç harçtan hamura konur, ‘D’ şeklinde olacak şekilde kapatılır, kenara alınır. Bu işlem malzeme bitene kadar tekrarlanır.
Kızgın yağda kızartılır, ılık şerbete atılır.
Daha sonra tamamı çıkarılır, servisi yapılır.

Not: Yassı kadayıf diye de adlandırılan; genellikle Adana ve Akdeniz bölgesinde sık yapılan bir yöresel tatlıdır.







Taş Kadayıf (Adana) Tarifleri Antalya Yemekleri



(2 adet Taş Kadayıf (Adana) 4,788 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort