|
Tas Kebabı |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc178883
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2024
131 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gr kuşbaşı et
1 kaşık sıvı yağ
2 kaşık tereyağı
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
1 kaşık un
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 patates
1 havuç
3 bardak sıcak su
Tane karabiber
Sıvı yağı ve tereyağını tencerede kızdırın. Üzerine kuşbaşı etini koyup etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Birkaç dakika sonra 1 kaşık un ekleyin ve kokusu çıkana kadar 2-3 dakika karıştırın. Üzerine salçayı ekleyin. Ardından tuzunu ekleyin biraz karıştırıp küp küp doğradığınız patates ve havucu ekleyin. En son karabiberi ve suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatın. 30 dakika kadar pişirin. Suyu kıvam aldıktan sonra altını kapatın ve sıcak servis edin.

|
Tas Kebabı |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc179268
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2024
117 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg dana kuşbaşı et
2 adet orta boy patates
1 soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığından biraz az tuz
Öncelikle kolaylıklar dilerim arkadaşlar yapımı çok basit ama bir o kadarda lezzetli bir yemek, işe etimizi bir güzel yıkayıp süzdükten sonra ocakta kızdırdığımız düdüklü veya tencereye bırakıyoruz etimizi, ilk başta yağsız tencere olduğu için etlerimiz yapışacaktır fakat suyunu saldıktan sonra normal halini alıp pişmeye başlayacaktır ,ara ara karıştıralım ve suyunun çekmesini bekleyelim, suyunu çektikten sonra sıvı yağ yemeklik doğradığımız soğanı ve minik minik doğradığımız sarımsağı etle beraber pişmeye bırakıyoruz, soğan piştikten sonra salçayı ekleyip kavuruyoruz ve ardından tuz, pul biberini ekleyip üzerini bir parmak boyu geçecek şekilde su ilave edip etler lokum kıvamına gelinceye kadar pişmeye bırakıyoruz.
Bu arada patatesleri küp küp doğradıktan sonra kızartıyoruz isteğe bağlı ister yemek piştikten sonra yemeğe ekleyip bir taşım kaynaması isterseniz de servis yaparken yemeğin üzerine ekleyebilirsiniz.
|
Tas Kebabı |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc179394
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2024
111 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
2 adet domates
3 adet patates
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
2. 5 su bardağı sıcak su
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Kuşbaşı etler küp şeklinde doğrayalım. 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte düdüklüde su koymadan 15-20 dakika haşlayın. Etler suyunu bırakıp çekene kadar haşlanmış olacak. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun doğranmış sarımsak ve domatesleri de ekleyip iyice kavurun. Salçasını ekleyin, karabiber, pul biberini ve tuzunu da ekleyip sıcak su ilave edin. Kaynayan suyun içine etleri ekleyip 10 dakika daha bu şekilde pişirin. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Servis tabağına pişmiş sulu etten koyup üzerine kızartılmış patates koyup servis yapın.
|
Tas Kebabı |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179806
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2024
91 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gram kuşbaşı dana eti
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
4 adet tane karabiber
Yıkadığınız kuşbaşı dana etlerinin suyunu süzdürün ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
Mümkünse döküm bir tencerede ayçiçek yağını kızdırın, tereyağını ekledikten sonra etleri tencereye alın. Yüksek ateşte, kapağı kapalı tencerede suyunu çekene kadar pişirin.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havucu halka halka, patatesleri iri küpler halinde kesin.
Yemeklik doğradığınız kuru soğan ve bütün haldeki sarımsakları kavrulmakta olan etlerle birlikte hafif bir renk alana kadar kavurun.
Bu aşamada ekleyeceğiniz unu, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika etlerle birlikte kavurun. Salçayı ekleyin ve karıştırın.
Ardından sıcak suyu tencereye aktarın. Doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin. Tane karabiber ve tuzu katın.
Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Kıvamlı bir sos halini alan suyu ve sebzelerle birlikte pişen eti, sıcak olarak bekletmeden servis edin. Bayram sofranızda sevdiklerinizle paylaşın.
Not: İlk olarak yüksek ateşte renk alana kadar kavuracağınız dana etlerini öncelikle kendi suyunda pişirin. Sosun berrak olması için bu esnada yüzeye çıkan kahverengi köpük kısımlarını tencereden alın. Arzuya göre yemeğin suyuna bir parça daha kıvam verecek olan unu kullanmayabilir, kıvamı sadece patatesin nişastası ile yakalayabilirsiniz. Kuru soğanı rendeledikten sonra kullanabilir, salça yerine rendelenmiş domates tercih edebilirsiniz.
|
Tas Kebabı |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 922 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182836
Gönderme Tarihi: 01.May.2025
32 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kuzu eti (kemiksiz, kuşbaşı doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan (doğranmış)
2 adet domates (rendelenmiş)
2 adet yeşil biber (doğranmış)
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
İlk olarak tereyağını bir tencereye alıp eritin, ardından soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Daha sonra etleri tencereye ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Doğranmış biberleri ekleyin ve birkaç dakika kavurmaya devam edin.
Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Rendelenmiş domatesleri ve baharatları ekleyin.
Son olarak sıcak suyu ekleyin ve etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Etler piştikten sonra sıcak servis edin.

|
Tas Kebabı |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 922 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182918
Gönderme Tarihi: 06.May.2025
18 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kuzu eti (dana eti de kullanılabilir)
1 adet soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber
2-3 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Etleri kuşbaşı doğrayın. Soğanı da yemeklik doğrayın.
Bir tencerede tereyağını eritin, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Etleri ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Domatesleri doğrayın ve tencereye ekleyin. Ardından salçayı da ekleyip karıştırın.
Suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Tuz, karabiber, pul biber gibi baharatları da ekleyin.
Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. İsteğe göre biber ve sarımsak da ekleyebilirsiniz.
Etler yumuşadığında sıcak servis yapın.
|
|