|
Tas Kebabı |
|
altın çilek
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.10.2019
Mesajlar: 22 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc146109
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2019
6,339 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg et
20 adet arpacık soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
Kuşbaşılık etler yıkanıp, tencereye alınır. Sadece eti örtecek şekilde etlerin üzerine tas kapatılır. Üzerine tencerenin kendi kapağı kapatılır. Kısık ateşte 1,5 saat pişirilir. Ayrı bir tencereye zeytinyağı konup ısıtılır. Arpacık soğanlar sotelenir. Üzerine pişmiş olan etimiz konup, tuz, karabiber, kimyon ilave edilerek, eti örtecek şekilde sıcak su eklenir, kısık ateşte dakika pişirilir.
|
Tas Kebabı |
|
Cansu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3222
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
4,408 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet domates
1/2 çorba kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun. Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın. Üzerine salca ve domatesi ilave edin. En son baharatı ilave edin. İyice karıştırın. Tencerenin ortasına toplayıp, cam büyük bir kaseyi etler tamamı ile içinde olacak şekilde kapatın, ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın. Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin. Yemek suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar döküp, düşük ısılı fırında 5-10 dak. bekletip, servise hazır hale getirin.
Servisini patates püresi, kızartması ile yapabilirsiniz.
ML® Tas Kebabı için tıklayın
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 10.04.2016
|
Tas Kebabı |
|
madlen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2007
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18160
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2007
3,446 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kuzu kuşbaşı
2 soğan
45 gr tereyağı
2 sivribiber
2 diş sarımsak
2 domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 su bardağı sıcak su
Tuz
1 çay kaşığı top karabiber
Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Etleri ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Biberin çekirdeklerini temizleyip küp küp doğrayın. Tencereye ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Domatesleri soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve küp küp doğrayın. Sarımsakları temizleyip ezin.
Doğranmış domates, salça ve sarımsağı tencereye ilave edin. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Eti servis tabaklarına paylaştırıp tereyağlı sade pirinç pilavıyla birlikte sıcak olarak servis yapın.
ML® İçli Kebap için tıklayın
|
Tas Kebabı |
|
teflon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2006
Mesajlar: 46 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc3781
Gönderme Tarihi: 15.May.2006
3,352 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr Kuzu kusbasi
30 gr margarin
100 gr Sogan
1 Çorba kasigi Domates salçasi
1 tatli kasigi Tuz
Baharat torbasi
Ön hazirlik olarak soğani ayiklayip, kusbasi dograyin.
Yagi, orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin.
Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika, pembelesinceye kadar sote edin.Sogani tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç dakika daha pisirin.
Salçayi katin. Ara sira karistirmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayi kavurun.Tuzunu serpin. Baharat torbasini ilave edin.Atesi kisin.
Tencerenin üzerine bir tas kapayin, 1 bardak sicak suyu, tasin kenarindan dökün.Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi, agir ateste 8-10 dakika pisirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sicak suyu koyup, yine agir ateste, yaklasik 20 dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre içinde, ara sira tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse pisirme süresini uzatin.
Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sicak su ilave edebilirsiniz. Kebabin, tencereyi atesten aldiginizda, yaklasik 1 bardak salçasi olmalidir.
ML® Çimen Kebabı için tıklayın
|
Tas Kebabı |
|
Fritöz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2006
Mesajlar: 55 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc9539
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006
3,221 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo koyun veya kuzu eti
4 çorba kaşığı sade yağ veya yemeklik margarin yağı
1/2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 bardak su
2 orta boy soğan
Et, ceviz büyüklüğünde kesilir ve güzelce yıkanır. Suyu iyice süzdürüldükten sonra bir tencereye konulur. İçerisine rendelenmiş soğan suyu, ilave edilir. Yağı da ilave ettikten sonra kızgın ateşte 15 dakika kavrulur. Salça su ile ezilir, ete ilave edilir. Karabiber ve tuzu da koyduktan sonra, kızgın ateşte 5 dakika kaynatılır. Üzerindeki köpüğü muhakkak alınmalıdır. Orta ateşte 45 dakika pişirilir. Patates tavası veya pilav ile servis yapılır.
ML® Hamurlu Kebap için tıklayın
|
Tas Kebabı |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7816
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2006
3,077 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram dana kuşbaşı
2 kuru soğan
1 çay kaşığı biber
1 kahve fincanı domates suyu
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı nane
Kuşbaşı etler iyice yıkanır. İnce ince doğranan soğanlar tuz, nane ve kekikle karıştırılır. Bu karışım etlere ilave edilerek iyice karıştırılır. Etler terbiye olması için 3 saat kadar bekletilir. Uygun bir tencereye etler ve domates suyu ilave edilir. Etlerin üzerini örtecek kadar su ekledikten sonra orta ateşte pişirilir. Etler pişime ateşten alınır ve yanında patates püresi ve pilav ile birlikte sıcak olarak servis yapılır.
ML® Ramazan Kebabı için tıklayın
ML® Ramazan Kebabı Videosu
|
Tas Kebabı |
|
Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc9922
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
3,062 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo orta yağlı koyun eti
3 adet domates veya 1 kahve fincanı salça
4 baş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
100 gr. Margarin
Bir tencerede etler kuşbaşı doğranmış olarak margarin yağında nar gibi olana kadar kızartılır ve bir kepçe ile dışarı alınıp aynı kapta ince doğranmış olan soğanlar penbeleşinceye kadar kavrulur. Sonra buna kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış domatesler veya salça, tuz ve iki buçuk bardak sıcak su da katılarak evvelce çıkarılmış olan etler de ilâve edilir. Ve ağır ateşte etler ilik gibi olana kadar pişirilir. «1,5-2 saat kadar». Bundan sonra tencere ateşten alınarak etler salçası ile beraber servis tabağına aktarılır ve sıcak servis yapılır.
ML® Püreli Tas Kebabı için tıklayın
|
Tas Kebabı |
|
kanaviçe
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc25858
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2008
2,926 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 gr dana eti
1 kaşık margarin
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1 kaşık salça
1 büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı un
2 adet domates
2 adet sivribiber
4 adet patates
Bir miktar pul biber
Bir miktar karabiber
Bir miktar kekik
Tuz
İlk olarak etler kuşbaşı şeklinde doğranır. Patatesler soyulup etlerle aynı irilikte doğranır. Derin bir tencereye su konulup kaynatılır. Etler bu suda 10 dakika haşlanır. Arada sırada üzerinin köpüğü kevgirle alınarak etlerin iyice yumuşayana kadar pişmesi sağlanır. Pişen etler süzgeç yardımıyla sudan çıkarılır. Ayrı bir tencereye margarin konur ve eritilir. Eriyen yağda önce küçük küçük doğranmış kuru soğanlar, daha sonra da etler bir süre kavrulur. Salça ve un da ilave edilip bir süre daha kavrulur. Etlerin üzerini kapatacak şekilde su konduktan sonra orta ateşte bir süre pişirilir. Daha önceden soyulup doğranan patatesler derin bir tavada bir miktar ayçiçek yağında, yemeğin içinde dağılmaması için kızartılır. Kızaran patatesler pişen etlerin olduğu tencereye ilave edilir. Doğranmış domates, biberler ve baharatlar da ilave edildikten sonra yemeğin salçalı sosu çekmesi için bir süre beklenir. Daha sonra yanına isteğe göre pirinç pilavı konarak ve sıcak olarak servis yapılır.
|
Tas Kebabı |
|
ERBAP
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2008
Mesajlar: 74 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc25043
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2008
2,898 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kuşbaşı et
1 patates
3 adet soğan
2 adet domates veya salça
2 adet havuç
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 kaşık tereyağı
2 kaşık yağ
Kimyon, kekik
Tuz
Sarımsakların kabuklan soyulup, dövülür
Ete dövülmüş sarımsak, tuz, kırmızıbiber, karabiber, kimyon, kekik katılarak iyice kanştuılır. 4-5 saat bu şekilde bekletilir (bir gece evvelinden bekletilirse daha lezzetli olur) ve ardından etin saldığı su dikkatlice süzdürülür.
Bir kenarda soğanın kabuklan soyulup, kıyılır.
Havuçlar çok küçük karelere bölünür.
Patatesin kabukları soyulup, küçük küp şeklinde doğranır ve 2 su bardağı sıcak su ilave edilerek ateşte pişmeye bırakılır.
Bir tencereye baharatta beklemiş kuşbaşı et, doğranmış soğan ve havuç katılarak çok kısık ateşte kendi suyuyla pişirilir.
Etler iyice yumuşayınca ateşten alınır.
Ayrı bir yerde ayıklanmış pirince sıcak su ve tuz ilave edilip, 15 dakika kadar bekletilip suyu süzülür.
Bir tencereye tereyağı konup kızdırılır. Pirinç, su ve tuz ilave edilip, harlı ateşte kaynatılır. Kaynayınca çok kısık ateşe alınıp pişirilir.
Çukur bir kaba pişen tas kebabı yerleştirilip, bir tepsi veya servis kabının ortasına gelecek şekilde ters döndürülür. Kâse tepsiden alınmadan etrafına düzgün şekilde pilav yaydırılır. Daha sonra dikkatlice ortasından kâse kaldırıp sıcak olarak servis yapılır.
|
Tas Kebabı |
|
şerife sözen
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2009
Mesajlar: 23 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc32946
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2009
2,881 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kuzu eti
2 adet büyük domates
2 adet büyük baş soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Soğanlar yemeklik doğranır. Tencerede eritilen yağda pembeleştirilir, içine etler ve sarımsaklar atılır. Hepsi birlikte kavrulur, içine doğranmış domatesler atılır ve suyunu çekinceye kadar kavurma işlemi devam eder. Üzerine su ilavesi ve ibberler atılarak etlerin iyice pişmesi sağlanır. Etler tamamen pişince içine karabiberi ve tuzu ilave edilir, içindeki biberler çıkartılır. Tas kebabı patates püresi ile servis yapılır.
|
Tas Kebabı |
|
BoraBora
Aşçı
Kayıt: 26.04.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc23455
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2008
2,862 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. koyun eti
1 kaşık tereyağı
3 soğan
2 domates
3 su bardağı et suyu veya su
1 kaşık domates salçası
2.5 bardak su
Tuz
2 su bardağı pirinç
Bir tencereye yağ ve kuşbaşı kesilmiş etleri koyun iyice kavurup, doğranmış soğanı ve suyu ilave edin pişirin. Doğranmış domates ve tuzu koyarak pişirin. Pişen etleri, etin hepsini alacak kadar bir tasa yerleştirin. Bir tepsiye ters dönürün. Yarım saat önceden sıcak suya koymuş olduğunuz pirinçleri tereyağı ile birlikte pişirin. Pişirmiş olduğunuz pilavı servis tabağındaki etin etrafına yerleştirin. Servis yapın.
|
Tas Kebabı |
|
çilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc54108
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2010
2,858 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dana eti (500 gram)
Margarin (2 çorba kaşığı)
Kuru soğan (1 adet, küçük)
Defneyaprağı (1 adet)
Tuz (1 çay kaşığı)
Domates (1 adet)
Sivribiber (1 adet)
Tane karabiber (5-6 tane)
Domates Salçası (1 çorb kaşığı)
Su (2 bardak, sıcak)
Baldo pirinç (1 bardak)
500 gram dana etinin üzerindeki fazla yağları bir bıçakla temizleyin. Eti dilimleyerek küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ocağa aldığınız tencereye 2 çorba kaşığı margarin koyun.
Kabuğunu soyduğunuz 1 adet soğanı çok ince dilimleyerek küçük küçük doğrayın. Çekirdeklerini temizlediğiniz 1 adet biberi ince ince doğrayın. 1 adet domatesin kabuklarını soyun ve dilimleyerek küpler halinde doğrayın.
Kızan yağın içerisine kuşbaşı etleri koyun ve sulanmaması için yüksek ateşte birkaç kez karıştırarak kavurun. Yaklaşık 40 dakika sonra üzerine önceden doğradığınız soğan ve biberleri ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Soğanlar piştikten sonra üzerine 5-6 tane karabiber 1 adet defneyaprağı koyup yaklaşık 3- 4 dakika kavurun.
Bu sürenin sonunda 1 çorba kaşığı domates salçası ekleyip, karıştırarak kavurmaya devam edin. Salça dibini tutunca doğradığınız domatesleri ekleyin. Koyduğunuz domatesler sulanana kadar karıştırarak pişirin. Üzerine 2 bardak sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip 20 dakika orta ateşte kaynamaya bırakın.
Pişen etlerin suyunu süzerek bir güveç içine aktarın. Yemeği koyduğunuz güveci bir tencerenin içerisine ters çevirerek kapatın. Tencerede güveçten arta kalan yerlere 1 bardak baldo pirinci koyun. Üzerine etin sosunu dökün. Tencereyi ocağa alın ve yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Bu sürenin sonunda yemeği tezgâha alın ve içindeki güveci çıkarın. Yemeğinizi servise hazır hale getirin.
|
Tas Kebabı |
|
Şehzade
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2008
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25487
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2008
2,853 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. Kuşbaşı et
4 adet orta boy soğan
3 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet sivribiber
Kekik
Karabiber
Tuz
Bir tavanın içerisine sıvı yağ koyun. Soğanları doğrayıp, pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı eti ilave ederek kavurmaya devam edin. Sonra doğranmış sivribiberleri ilave edin ve karıştırıp, salçayı ve domatesleri ekleyip biraz daha kavurun. Daha sonra iki su bardağı su koyarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Bu arada tuzu, karabiberi ve kekiği ilave edin. Etler iyice yumuşaymca ateşten alıp servis yapın.
|
Tas Kebabı |
|
teoman
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc24802
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2008
2,853 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram koyun eti (az yağlı)
6 adet patates
2 adet soğan
2 adet havuç
2 adet domates
1 kaşık salça
2 adet sivri biber
Yarım bardak ayçiçek yağı
4 diş sarımsak
Tuz
Etleri kuşbaşı doğrayıp tencereye koyun. Kendi suyunu çekene kadar yağda kavurun. Soğanları soyup iri iri doğrayın. 10 dakika da soğanlarla kavurun. Domatesleri soyup iri iri doğrayın, biberleri de doğrayıp kattıktan sonra 10 dakika daha kavurun. Salçayı katıp biraz sıcak su koyun ve ağzını kapatın. 1 saat hafif ateşte pişirin. Patatesleri de kare doğrayıp haşlayın. Ve etin yanında verin.
|
Tas Kebabı |
|
oymakbeyi
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24205
Gönderme Tarihi: 30.May.2008
2,805 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kuzu kuşbaşı (Kuzu kolu, ya da budundan, kemiksiz et, 3 santimetreküp şeklinde doğranmalıdır)
1 yemek kaşığı yağ
1 baş soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı un
1-2 adet olgun domates
4-5 bardak kaynar su
Tuz
Karabiber
Etleri yıkayıp suyunu süzün ve temiz bir bez arasında hafifçe kurulayın. Orta boy bir tencereye yağ koyun ve orta ısıda yakmadan kızdırın. Etleri ilave ederek 5-10 dakika kadar, arasıra karıştırıp, kavurun.
Soğan ve sarımsakları incecik doğrayarak tencereye ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Salça ve ununu katın; birkaç dakika karıştırdıktan sonra, kabukları soyulmuş domatesi koyun. 4-5 bardak kaynar suyla, tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın; ateşi hafifletin.
1-1,5 saat pişirin. Kızarmış parmak patates, sade pilav, sebze garnitürleri, ya da erişte eşliğinde servis yapın.
|
Tas Kebabı |
|
çağatay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2007
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara-Maltepe |
Kısa URL: https://ml.md/lc22998
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2008
2,793 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kuzu kuşbaşı
3 adet siviri biber
1 adet büyük soğan
1 çorba kaşığı salça
1 adet domates
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz ve karabiber
Soğan ince kıyılır. Tencereye yağ konur, ısınınca soğan, 10 dakika sonra et atılır. Et suyunu bırakıp, çekene dek kavrulur. Daha sonra iri doğranmış sivri biber, ezilmiş sarımsak ve salça katılır. 5 dakika kadar sotelenir. Soyulmuş, küp doğranmış domates, tuz, karabiber ve kısa süre sonra 2 su bardağı sıcak su katılır. tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte yarım saat daha pişirilir. Sıcak servise sunulur.
ML® Buğu Kebabı için tıklayın
|
Tas Kebabı |
|
diva
Aşçı
Kayıt: 24.02.2009
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc34021
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2009
2,729 defa indirildi / yazdırıldı
|
900 gram koyun eti
60 gram margarin (3 çorba kaşığı)
250 gram soğan (3 orta)
2 1/2 bardak su
250 gram domates (2 orta) ya da 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
Tuz
Bir tencereye; 3 silme çorba kaşığı margarin koyarak, kızdırman, yağ kızınca buna kuşbaşı kesilmiş 900 gram koyun eti ilâve ederek, etlerin her bir tarafları nar gibi oluncaya kadar kızartmak, sonra etleri bir delikli kepçe ile tabağa aldıktan sonra, tenceredeki yağa imkân oranında küçük kesilmiş 2 büyük baş soğan katarak, soğanlar az sarımsı bir hal alıncaya kadar kavurmalıdır.
Soğanlar pembemsi bir renk alınca; tencereye kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış ve küçük kesilmiş 2 orta domates ya da yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası, yarım çorba kaşığı tuz ve bir tabağa almış olduğumuz kuşbaşı etlerle iki üç defa olmak üzere 2 ya da iki buçuk bardak kadar dasıcak su ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatmalı ve etler pişip de yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 2 saat pişirmeli ve servis yapmalıdır.
|
Tas Kebabı |
|
inci
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc18865
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2007
2,675 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo koyun eti
4 çorba kaşığı sade yağ
2 baş soğan
3 domates ya da 1 çorba kaşığı domates salçası
3 bardak su
tuz
Etleri kuşbaşı doğrayıp, soğanları mümkün olduğu kadar küçük parçalar halinde kesin.
Domateslerin kabuk ve çekirdeklerini çıkarın.
Üç bardak su ısıtın ve bütün bu hazırlıklar bittikten sonra 4 çorba kaşığı sade yağı tencereye koyup kızdırın.
Bu kızdırılmış yağa kuşbaşı etleri boşaltın. Ve etlerin tamamen kızarmasını sağlarıak için bir iki defa çevirin, etler iyice ve gereği gibi kızarınca delikli kepçenizi alın ve etleri yağını tencereye süzdükten sonra başka bir kaba koyun.
tencerede kalmış olan sıcak yağa, ince kesilmiş soğanları katın ve pembemsi bir renk alasıya dek kavurun.
Soğanlar istenilen rengi ve şekli alınca bir çorba kaşığı domates saçlasmı ya da ufalanmış kabuksuz ve çekirdeksiz 3 domatesin parçalarını gereği kadar örneğin bir tatlı kaşığı tuzla birlikte önceden kızartılmış olan kuşbaşı etleri tencereye boşaltın ve vakit geçirmeden, üç bardak kadar sıcak suyu yavaş ve azar azar ete içirin.
Ondan sonra hemen tencerenin kapağını sıkıca kapatın ve normal ateşte iki saatten az olmamak üzere pişmesini bekleyin.
ML® Kase Kebabı için tıklayın
|
Tas Kebabı |
|
Eflatun
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2010
Mesajlar: 20 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc47633
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2010
2,635 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg koyun eti
60 gr margarin (3 çorba kaşığı)
250 gr soğan (3 orta boyda)
250 gr domates (2 orta boyda) domates yoksa 1/2 kahve fincanı domates salçası
2,5 bardak su
1/2 çorba kaşığı tuz
Bir tencereye ölçülere göre margarin konarak kızdırılır. Yağ kızınca tencereye, kuşbaşı doğranmış koyun eti konarak etler nar gibi kızartılır. Etler delikli bir kepçe ile alınarak, bir tabağa konur. Tencerede kalan yağa çok küçük doğranmış soğanlar katılarak sararıncaya kadar kavrulur. Bu iş sona erince, kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçücük doğranmış domatesler (domates yoksa, tuzsuz domates salçası) ve tuzla, tabaktaki kavrulmuş kuşbaşı eteler, 2 - 3 sefer de ılık su ilâve edilerek, tencerenin kapağı kapatılır ve 2 saat pişirilidikten sonra ateşten indirilir.
|
Tas Kebabı |
|
bahşiş
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Urla |
Kısa URL: https://ml.md/lc53108
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2010
2,610 defa indirildi / yazdırıldı
|
Koyunun bir budundan yarı yağlı bir parçayı kuşbaşı doğrayınız. Çentilmiş soğan, tuz, biber ve Baharat karıştırıp bırakınız. Pişerken dumanını kaçırmaması için etrafını iyice hamurlayıp üstüne bir taş koyunuz. Sacayakla küllü ateşe" oturtunuz, 4 - 5 saat bırakınız. Kapağın bir tarafından duman çıkarsa yanmaması için oraya hamur sıvayınız.
Not: Etin kanının süzülmesi için kesinlikle 5 saat bırakılmalıdır. Dana etinden de Tas kebabı yapılır. Fakat tencereye yarım fincan sirke koymak gerekir. Eti yıkamak doğru değildir. Yıkanırsa lezzeti kaybolur. Erkek aşçılar eti yıkamazlar, doğrayıp pişirirler. Kadınlar, et temiz olsun diye musluğun önüne geçerler, çamaşır gibi ovarak, çekerek, bükerek etin düzenini bozarlar. Paçavraya çevirirler. Doğal olarak böyle etlerle pişirilen yemekler lezzetsiz olur.
|
|