|
|
Tas Kebabı |
|
Fritöz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2006
Mesajlar: 55 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc9539
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006
3,222 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo koyun veya kuzu eti
4 çorba kaşığı sade yağ veya yemeklik margarin yağı
1/2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 bardak su
2 orta boy soğan
Et, ceviz büyüklüğünde kesilir ve güzelce yıkanır. Suyu iyice süzdürüldükten sonra bir tencereye konulur. İçerisine rendelenmiş soğan suyu, ilave edilir. Yağı da ilave ettikten sonra kızgın ateşte 15 dakika kavrulur. Salça su ile ezilir, ete ilave edilir. Karabiber ve tuzu da koyduktan sonra, kızgın ateşte 5 dakika kaynatılır. Üzerindeki köpüğü muhakkak alınmalıdır. Orta ateşte 45 dakika pişirilir. Patates tavası veya pilav ile servis yapılır.
ML® Hamurlu Kebap için tıklayın
|
Tas Kebabı |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7816
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2006
3,079 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram dana kuşbaşı
2 kuru soğan
1 çay kaşığı biber
1 kahve fincanı domates suyu
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı nane
Kuşbaşı etler iyice yıkanır. İnce ince doğranan soğanlar tuz, nane ve kekikle karıştırılır. Bu karışım etlere ilave edilerek iyice karıştırılır. Etler terbiye olması için 3 saat kadar bekletilir. Uygun bir tencereye etler ve domates suyu ilave edilir. Etlerin üzerini örtecek kadar su ekledikten sonra orta ateşte pişirilir. Etler pişime ateşten alınır ve yanında patates püresi ve pilav ile birlikte sıcak olarak servis yapılır.
ML® Ramazan Kebabı için tıklayın
ML® Ramazan Kebabı Videosu
|
Tas Kebabı |
|
teflon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2006
Mesajlar: 46 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc3781
Gönderme Tarihi: 15.May.2006
3,352 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr Kuzu kusbasi
30 gr margarin
100 gr Sogan
1 Çorba kasigi Domates salçasi
1 tatli kasigi Tuz
Baharat torbasi
Ön hazirlik olarak soğani ayiklayip, kusbasi dograyin.
Yagi, orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin.
Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika, pembelesinceye kadar sote edin.Sogani tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç dakika daha pisirin.
Salçayi katin. Ara sira karistirmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayi kavurun.Tuzunu serpin. Baharat torbasini ilave edin.Atesi kisin.
Tencerenin üzerine bir tas kapayin, 1 bardak sicak suyu, tasin kenarindan dökün.Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi, agir ateste 8-10 dakika pisirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sicak suyu koyup, yine agir ateste, yaklasik 20 dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre içinde, ara sira tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse pisirme süresini uzatin.
Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sicak su ilave edebilirsiniz. Kebabin, tencereyi atesten aldiginizda, yaklasik 1 bardak salçasi olmalidir.
ML® Çimen Kebabı için tıklayın
|
Tas Kebabı |
|
Cansu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3222
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
4,408 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet domates
1/2 çorba kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun. Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın. Üzerine salca ve domatesi ilave edin. En son baharatı ilave edin. İyice karıştırın. Tencerenin ortasına toplayıp, cam büyük bir kaseyi etler tamamı ile içinde olacak şekilde kapatın, ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın. Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin. Yemek suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar döküp, düşük ısılı fırında 5-10 dak. bekletip, servise hazır hale getirin.
Servisini patates püresi, kızartması ile yapabilirsiniz.
ML® Tas Kebabı için tıklayın
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 10.04.2016
|
|
Tas Kebabı Tarifleri Tandır Kebabı Tarifleri
|
|