Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Tatar Böreği (Eskişehir)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tatar Böreği (Eskişehir)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1519
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc183741
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2025
25 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
2,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar su
İç harcı için:
250 gr kıyma
1 küçük soğan (rendelenmiş)
Tuz, karabiber
Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı sıcak su

Unu geniş bir kaba alın, ortasına yumurtayı ve tuzu koyun.
Azar azar su ekleyerek yoğurun.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin, üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
Küçük toplar haline getirmeye gerek yok, içe az miktarda yerleştirilecek.
Hamuru ikiye bölün. Her parçayı ince bir şekilde açın.
Minik kareler halinde kesin. Her karenin ortasına biraz kıymalı harç koyun ve üçgen veya dikdörtgen şekilde kapatın.
Kenarlarını bastırarak iyice kapatın.
Geniş bir tencerede tuzlu su kaynatın.
Hazırladığınız börekleri içine atın.
Yaklaşık 6–7 dakika haşlayın. Yumuşayıp su yüzüne çıkınca süzgeçle alın.
Küçük bir tavada tereyağını eritin, salça ve sarımsağı kavurun.
Baharatları ve sıcak suyu ekleyin, kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Haşlanan böreklerin üzerine gezdirin.







Tatar Böreği (Eskişehir) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri



(1 adet Tatar Böreği (Eskişehir) 98,454 defa bakıldı)

1

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası