|
Tatar (Isparta) |
 |
Çetin Odak
Deutsch MOD

Kayıt: 27.06.2007
Mesajlar: 729 Şehir: Tekirdag |
Kısa URL: https://ml.md/lc100616
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2014
3,859 defa indirildi / yazdırıldı
|
Isparta Il Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Un, yumurta, süt, tuz ve yağ ilaveleriyle hamur yoğrulur ve yufka şeklinde açılır. Küçük kareler halinde kesilir ve kurutulur. Pişirileceği zaman suda haşlanır ve sarımsaklı yoğurdun içine konulur. Üzerine salçalı kızarmış tereyağı ve kıyma dökülür.
|
Tatar Böreği (Isparta) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36017
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2009
2,369 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un, yumurta, süt, tuz ve yağ ilaveleriyle hamur yoğrulur.
Hamur ince yufkalar halinde açılır.
Yufkalar bir, bir buçuk santim kareler halinde kesilir.
Bunlar kaynar suda haşlanır. Sonra sarımsaklı yoğurdun içine konulur.
Üzerine salçalı kızarmış tereyağı ve kıyma ilave edilerek yenir.
|
|