|
TATAR BÖREĞİ |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8144
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2006
3,844 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak un
2 kaşık yağ
1/2 bardak su
150 gram kıyma
2 adet yumurta
Yeteri kadar tuz.
Hamur malzemesiyle hamur hazırlanır, açılır. Hamurun açılması bittikten sonra inceliği kararlaştırılır; bir bıçakla iki parmak ara ile uzun, boyunca kesilir. Bir de aksine uzun kesilir. Meydana dört köşe şeklinde küçük parçalar çıkar. Bu parçalar içine tuzlu kıyma birer parça konur, hamurlar kapatılır, üç köşe şeklinde meydana .gelir. Hamurların kapanması tamamlandıktan sonra sekiz bardak kaynamış suya atılır ve piştikten sonra süzülür. Tabağa konup üzerine tereyağı, yoğurt, yoğurdun üzerine de yağlı kırmızıbiber dökülür.
|
Tatar Böreği |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7681
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2006
3,662 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
500 gram un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
250 gram orta yağlı dana kıyma
400 gram yoğurt
yarım demet maydanoz
1 adet orta büyüklükte kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızıbiber
Karabiber
Kuru nane
Bir miktar su
Tuz
Uygun bir kaba un elenir ve ortası havuz şeklinde açılır. İçine yumurta kırılıp, tuz eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur yoğrulduktan sonra üzerine nemli bez örtülerek 30 dakika dinlendirilir. Sonra 3 milimetre incelikte açılarak 4 santimlik karelere bölünür. Tavaya kıyma, doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, biberler ve tuz eklenerek kavrulur. Her bir karenin ortasına bu karışımdan konarak üçgen şeklinde kapatılır. Ayrı bir tencereye su, tuz ve zeytinyağı koyularak kaynatılır. Hamurlar içine atılarak 20 dakika kadar haşlanır. Haşlanan börekler delikli kepçe ile alınarak servis tabaklarına konur. Böreklerin üzerine yoğurt, nane ve kırmızıbiber karıştırılmış yağ gezdirilir.
|
TATAR BÖREĞİ |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10152
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
3,450 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
350 gr. un (7 kahve fincanı)
50 gr. un açmak için (1 kahve fincanı)
30 gr. margarin (1,5 çorba kaşığı)
250 gr. soğan (3 orta)
75 gr. süt (1 kahve fincanı)
4 tane yumurta sarısı
1/2 kahve fincanı yumurta akı
1/2 çorba kaşığı tuz
12 bardak su
2 çorba kaşığı tuz
300 gr. kıyma
1 demet maydanoz
1 kahve kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
60 gr. sadeyağ (3 çorba kaşığı)
30 gr. margarin (1,5 çorba kaşığı)
250 gr. yoğurt
2 kahve kaşığı kırmızı biber
Yapılışı:
Önce un elenir, ortası boş bırakılmak şartiyle daire şeklinde toplanır. Ortasına iki yumurta kırılır, tuz ekilir ve 1 kahve fincanı su dökülerek karıştırılır ve un yoğrulur, hamur yapılır. Sonra ıslakça bir beze sarılarak bir saat dinlendirilir. Bu süre dolunca hamur tahtaya konulur, üzerine un serpilir ve merdane ile bastırılıp yaymak suretiyle genişçe bir tabak büyüklüğünde açılır, merdane bırakılıp oklava alınır ve oklava ile incecik kalıncaya kadar açılır.
İç Şöyle Yapılır : Yukarıdaki, iç malzemesinden margarin ile doğranmış soğan bir kuşaneye konulur ve soğanlar ölünceye kadar kavrulur. Buna kıyma ve tuz da ilave edilir. Kıyma suyunu çekinceye kadar karıştırılır ve bir tarafa bırakılır. Bir tırtıl ile, tahtaya serilmiş olan hamur ya dört köşe, ya da yuvarlak şekilde kesilerek bir tarafa bırakılan içten fındık kadar parçalar alınarak tırtılla kesilmiş elan hamur parçalarının üzerine konulur. Kesilen parçalar dört köşe ise üçgen şeklinde, yuvarlak ise yarım ay şeklinde katlanır. Diğer taraftan bir tencereye su konulur, tuz ilave edilir ve kaynatılır. Sonra içinde kıymalar bulunan katlanmış hamurlar tencereye atılır. Hamurlar yumuşaymca ve un kokusu kalmayana kadar kaynatılır, tencere ateşten indirilip bir kevgire boşaltılır ve suları süzülür. Sonra geniş bir tabağa alınır. Üzerine sıra ile kızdırılmış sadeyağ, hafif sulandırılmış ve dövülmüş yoğurt ve bunların üstüne de kızdırılmış margarin içine atılan kırmızı biberli yağ gezdirilir, sonra da servis yapılır.
NOT : İstenilirse yoğurda dövülmüş sarımsak ilave edilirse, tatar böreği daha lezzetli olur.
|
TATAR BÖREĞİ |
|
AdıgüzelUğurla
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17167
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2007
3,422 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kişilik malzemeler
250 ml. yoğurt
10 diş sarımsak dövülmüş
Harcı için
150 gr. mısırözü yağı
200 gr. soğan ince kıyılmış
500 gr. kıyma
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Hamuru için
2 adet yumurta
250 ml. su
Tuz
250 gr. un
Yapılışı
Mısırözüyağında soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra kıymayı katarak 15 dakika daha kavurup, tuzunu ve biberini serpip ateşten alın.
Yumurtaları bir kabın içine kırıp, suyla birlikte çırpın. Tuzu ve unu katıp, yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru üç topağa ayırıp yuvarlayın ve unlayın. Topakları oklava ile yufka inceliğinde açın.
Yufkaları 5 cm'lik şeritlere ayırın. Şeritleri de muska biçiminde üçgenlere bölün. Tencerede bolca tuzlu su kaynatın. Tatar böreklerini kaynar suya atarak yaklaşık 10 dakika haşlayın.
Bu arada yoğurdu dövülmüş sarımsak ile çırpın, haşlanan tatar böreklerini süzdürerek bir tabağa aktarın. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı dökün. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
|
TATAR BÖREĞİ |
|
ilke
Aşçı
Kayıt: 24.03.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc34780
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2009
3,113 defa indirildi / yazdırıldı
|
HAMURU:
350 gram un (7 kahve fincanı)
50 gram un (açmak için) (1 kahve fincanı)
75 gram süt (1 kahve fincanı)
4 adet yumurta sarısı
1/2 kahve fincanı yumurta beyazı
10 gram tuz (1/2 çorba kaşığı)
HAŞLAMAK İÇİN:
12 bardak su
2 silme çorba kaşığı tuz
İÇİ:
200 gram kıyma
30 gram margarin (1,5 çorba kaşığı)
250 gram soğan (3 orta)
Tuz
Karabiber
Maydanoz
ÜSTÜNE:
60 gram sadeyağı, ya da margarin (4 çorba kaşığı)
30 gram margarin (1,5 çorba kaşığı)
250 gram yoğurt
Kırmızı biber
1 Hamur açılan tahtaya 350 gram un eledikten sonra, unun ortasını havuz gibi açmalı ve açılan bu lana 2 bütün yumurta, yarım silme çorba kaşığı tuz ile 1 kahve fincanı kadar da su koyarak, karıştırarak ve yuğurarak, sıkıca hamur yapmalı; sonra, elde edilen bu hamurun üstüne nemli bir bez örterek 1 saat kadar dinlenmeye bırakmalıdır.
2 Bir saat sonra hamuru, üstü hafifçe unlanmış tahtaya koyarak, üstüne un serpmeli ve merdane ile bastırmalı, hamuru aşağı yukarı bir tabak büyüklüğünde yuvarlak açmalı, sonra tabak büyüklüğündeki bu hamuru, bıçak sırtı inceliğine gelinceye kadar birkaç kereler oklavaya sararak, sarılmış olduğu halde hamurun iki uçlarına bastırmalı ve yuvarlamalı, sonra da oklavadan çıkararak başka bir ucundan tekrar sarmalı, hamuru büyütmelidir.
3 Sonra, bıçak sırtı kalınlığında inceltmiş olduğumuz bu hamurun baş kısmından bir parmak ilerisine ve yarım parmak ara ile, içi bölümündeki malzeme ile hazırlanmış içten fındık büyüklüğünde parçalara ayrılmış olarak sıraladıktan sonra hamurun başındaki iki parmak uçlarını hafifçe ıslatmalı, sonra da ıslatılmış bu kısmı için üstüne çevirdikten sonra bu hamurdan tırtılla dört köşe ya da yarım ay gibi küçük şekiller kesmelidir.
4 Daha sonra elde edilen bu hamurları, içinde kaynar bir halde 12 bardak tuzlu su olan tencereye atarak, hamurlar yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 10 dakika haşlamalı, sonra da bu hamurları kalın delikli bir kevgirden geçirdikten sonra bunları iyice süzülmüş olarak tabağa alarak, üstüne sıra ile kızdırılmış 3 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin, çatalla dövülmüş, sonra da yarım kahve fincanı su katılarak, hafifçe sulandırılmış 250 gram yoğurt, en üstüne de az kızdırılmış ve içine kırmızı biber katılmış bir buçuk çorba kaşığı margarin yağı gezdirmeli ve servis yapmalıdır.
Not: Yoğurt sulu ise, ayrıca su katmaya gerek yoktur.
|
Tatar Böreği |
|
yılgın
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98395
Gönderme Tarihi: 20.May.2014
2,991 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Harcı için;
250 g kıyma
¼ bağ kıyılmış maydanoz
1 adet orta boy soğan
Tuz (yarım tatlı kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
1.5 çorba kaşığı su
Hamuru için:
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağından biraz az su.
Servis malzemeleri
350 g yoğurt
50 g margarin
Kuru nane
Toz kırmızıbiber
Soğanı rendeleyiniz
Harcı hazırlamak için kıyma, maydanoz, soğan, tuz, karabiber ve suyu iyice karıştırınız.
Sarımsağı dövünüz. Dövdüğünüz sarımsağı, yoğurdun içine katınız iyice çırpınız.
Unun ortasını havuz biçiminde açıp suyu ve tuzu koyun. Hamuru yoğurunuz. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendiriniz.
Dinlendirdiğiniz hamuru dört eşit parçaya ayırın ve her ayırdığınız parçayı yuvarlayın. Her bir parçanın üzerine un serperek yaklaşık 40 cm çapında, 3mm kalınlığında bir yufka açınız.
Bu hazırladığınız yufkalardan 6 x 6 cm boyutunda parçalar kesin. Kesilen parçaların ortasına hazırladığınız kıymalı harçtan yeterli miktarda yerleştirin. Muska şeklinde kenarlarından bastırarak kapatın.
Bir tencereye tuzlu su koyup kaynatın ve börekleri hafif diri kalacak biçimde 1215 dakika haşlayınız. Delikli kevgir ile sularını iyice süzerek önceden ısıtılmış çukur tabaklara alınız.
Üzerlerine hazırladığınız yoğurtlu sosu dökünüz.
Margarini bir tavada eritin ve içerisine kuru nane ve toz kırmızıbiber katarak bir miktar kavurun ve hazırladığınız bu sosu böreklerin üzerindeki yoğurt sosunun üzerine dökerek sıcak servis yapın.
|
Tatar Böreği (kıymalı) |
|
şirincik
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2011
Mesajlar: 27 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64592
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2011
2,961 defa indirildi / yazdırıldı
|
Cemaliye Tüter
2 su bardağı tepeleme buğday unu
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su
İçi için:
150 gr. kıyma
1 baş soğan
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)
Tuz - karabiber
Üstü için:
1 orta boy yoğurt (300 gr.)
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 Kıymanın içine soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber ve maydanoz katıp karıştırın.
2 Un, tuz, yumurta ve suyla katıca bir hamur yapın, iyice yoğurup özleştirin ve nemli bir bez altında 30 dakika bekletin.
3 Hamuru unlayarak oklavaya sarıp 2 mm. incelikte açın. Üç parmak genişlikte uzun şeritler halinde kesin. Sonra da 4-5 cm. karelere ayırın.
4 Kesilen hamurların ortasına kıymalı içten koyup üçgen şeklinde kapatın. Bir tencereye 7 bardak su, 1 dolu yemek kaşığı tuz ve 1 kaşık sıvıyağ koyup kaynatın. Hamurları, içine atıp 15 dakika pişirin. Kevgirle servis tabağına çıkartın.
5 2 yemek kaşığı yağın içine salçayı, kırmızıbiberi koyup kızdırın. 1 fincan hamur suyundan katın ve bir iki taşım kaynatın. Hamurların üzerine önce sarımsaklı yoğurt dökün, sonra salçalı yağı gezdirip servis yapın.
Not: Yukarıda verdiğimiz ölçü 4-5 porsiyonluktur. Hamur ölçüsünü dilediğiniz miktarda artırabilirsiniz.
|
Tatar Böreği |
|
sarmaşık
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24415
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2008
2,959 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
5 çay fincanı un
1 yumurta
250 gr kıyma
2 adet soğan
1/2 kg yoğurt
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz,
Karabiber
Kırmızıbiber
Kıymaya soğan rendeleyip tuz ve karabiber ekleyin; yoğurarak serin bir yere koyun. Hamur tahtasına unu eleyip ortasına bir yumurta kırın ve biraz tuz serperek 1 çay fincanı ılık suyla özlü bir hamur yapın. Üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin. Hamuru silindir haline getirip eşit dört parçaya bölerek her parçayı un serpilmiş tahtada özenle açın.
Parçaları 4 santimetrelik karelere kesip ortasına kıyma içinden iki fındık büyüklüğünde koyun. Kareleri üçgen biçiminde, ya da dört köşesini iç üzerinde toplayarak çimdikleyip kapatın; un serpilmiş bir tepsiye dizin.
Geniş bir tencereye bolca su koyup kaynatın. Tuzunu attıktan sonra şekillendirdiğiniz hamurları kaynar suya salarak 15 dakika kadar kaynatın. Pişip pişmediğini kontrol ederek delikli bir kepçeyle hafif sulu biçimde dağıtım tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve kırmızı biberle kızdırılmış tereyağı gezdirip servis yapın.
|
TATAR BÖREĞİ |
|
nadire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Kozan-Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc19514
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2007
2,757 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
500 gr. un,
1 yumurta,
2 kaşık yağ,
1 kahve kaşığı kırmızı biber,
1/2 demet maydanoz,
250 gr. kıyma,
1 baş soğan,
400 gr. yoğurt
tuz
karabiber.
Yapılışı:
1- 500 gr. unu hamur tahtasına koyunuz.
2- İçerisine 1 yumurta, tuz koyup su ilavesiyle sertçe bir hamur yapıp iyice özleştiriniz.
3- Sonra üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat dinlendiriniz.
2- 2-3 mm. incelikte açıldıktan sonra 3-4 cm kareler kesiniz.
3- Ortalarına kıymalı içi koyup üçgen şeklinde katlayınız.
4- Bir tencereye bolca su koyup içerisine tuz ve 1 kaşık zeytinyağı koyup (yapışmaması için) kaynatınız.
5- Su kaynayınca hamurları içine atıp 15-20 dakika haşlayınız (hamurlar dişlerinize yapışmayacak kadar).
6- Haşlanan hamurları delikli süzgeçten geçirip tabaklara veya çukur servis tabağına koyunuz.
7- Hamurların üzerine iyice ezilmiş yoğurdu (istenirse sarımsaklı) dökünüz.
8- Yoğurdun üzerine nane ve kırmızı biber karıştırılmış yağ gezdirip servis yapınız.
İÇİNİN HAZIRLANMAsı
1- Kıymanın içerisine 1 baş soğanı incecik doğrayınız.
2- Sonra içerisine kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi koyup karıştırınız.
|
TATAR BÖREĞİ |
|
fazilett
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc58355
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2010
2,689 defa indirildi / yazdırıldı
|
Normal bir hamur tutarak yufka açın. Her yufkayı önce uzunlamasına, sonra yanlamasına dilerek kare halinde parçalara bölün. Tatar böreğinin içi ince doğranmış soğan ve kıymadan ibarettir. Yeteri kadar kıyma ve rendelenmiş soğanı bir tencerede pek az yağda kavurup hazırladıktan sonra yufkalarınızın ortasına koyun. Üçgen biçiminde olacak şekilde kapatın. Kaynar suda haşlayıp çıkarın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kırmızı biberli, kızdırılmış yağla süsleyin.
|
Tatar Böreği |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96169
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2014
2,161 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 g un
1 adet yumurta
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı biber
Un, yumurta, su ve tuzdan hamur yapınız. Hamuru yarım saat dinlendiriniz.
Bezelere ayırıp 3-4 mm kalınlığında açınız. Karelere kesiniz. Dört ucundan birleştirerek kapatınız.
Tencereye bolca su koyup içerisine tuz ve bir kaşık sıvı yağ koyup (yapışmaması için) kaynatınız.
Kaynayan suya mantıları birer ikişer salınız.
Yapışmaması için tahta kaşıkla hemen karıştırınız.
Kapağı açık olarak un kokusu gidip bütün hamurlar yukarı çıkıncaya kadar kaynatınız (10-15 dakika haşlayınız).
Ateşten aldıktan sonra üzerine 1-2 bardak soguk su dökünüz.
Kevgirle servis tabağına çıkarınız.
Üzerine yoğurt sosu ve kırmızı biberli yağ ilave ediniz.
İsterseniz kuru nane serpiniz.
Sıcak servis yapılır.
Not: Tatar böreği, çok kere mantı adını da taşır. Ancak mantı yörelere göre farklılık gösterir. Pek çok mantı türü vardır, tatar böreği denince bu tip mantı akla gelir. Mantıyı fırında pişireceksek, tepsi orta hararetli fırına koyup hafifçe pembeleştirilmelidir. Hafif kızaran mantıların üzerine mantıların yarısına gelecek kadar varsa et suyu yoksa sıcak su konulmalıdır. Mantıları bütün suyu çekip yumuşayıncaya kadar fırında pişiriniz.
|
Tatar Böreği |
|
makbule hürgün
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc117767
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2016
2,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
Erhan Aydın
1 bardak su
2 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 kaşık sıvıyağ
4 bardak un
İçi için:
500 gr kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Salçalı sos
1 lt et suyu
Az kavrulmuş kıyma
1 bardak su, 2 adet yumurta, tuz, 2 kaşık sıvı yağ ve 4 bardak unu karıştırıp hamurumuzu hazırlıyoruz. (bu hamurla 6-8 kişilik ölçüler elde edeceksiniz) Hamurumuzu yoğurup 4 bezeye ayırıyoruz ve 10 dk. kadar açmadan evvel dinlendiriyoruz. iç malzememizi tavada önce doğranmış soğanlar sonra kıyma karabiber ve tuzunu ekleyip kavuruyoruz. Bu içten az miktar süsleme için ayırıyoruz. Sonra hamurlarımızı açıp küçük dikdörtgenlere ayırıyoruz. Üstlerine kıymaları fındıktan biraz büyük miktarda koyup kayık şeklinde kapatıyoruz. yağlanmış tepsimize dizip 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. kızardıktan sonra et suyunu üzerine döküp suyunu çekene kadar fırında tutuyoruz. en son üzerine sarımsaklı yoğurt,salçalı sos ve ayırdığımız iç malzemeden gezdirerek servis yapıyoruz.
|
Tatar Böreği |
|
hızlı ve lezzetli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2020
Mesajlar: 36 Şehir: İsveç |
Kısa URL: https://ml.md/lc154557
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2020
368 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
2 adet yumurta
Alabildiği kadar su
Tuz
Kıymalı sos için:
400 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Yoğurtlu sos için:
500 gram yoğurt
4 diş sarımsak
Tuz
Yumurta ve suyu derin bir kasede karıştırın.
Unu ve tuzu ekleyip karıştırın.
Azar azar su ekleyerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru üzerini nemli bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.
Hamur dinlenirken kıymalı sosu hazırlayın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Sıvı yağı ve kıymayı bir tavada iyice kavurun.
Ardından soğanı ve salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
Maydanoz, karabiber, pul biber ve tuzu ilave edip harmanlayın.
Sosu ocaktan alıp ılınmasını bekleyin.
Sarımsakları tuzla ezip yoğurda karıştırın.
Dinlenen hamuru 4 bezeye bölüp çok ince olmayacak şekilde açın ve önce baklava dilimi gibi, sonra da minik üçgenler gibi kesin.
Bir tencereye 2 litre su koyup kaynatın ve içine bir miktar tuz atın.
Kestiğiniz hamurları bu suda 10 dakika kadar haşlayıp kevgir yardımıyla alarak bir tepsiye yayın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
Son olarak kıyma sosunu ilave ederek servis edin.
|
Tatar Böreği |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156932
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2021
281 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo un
250 gr. tereyağı
2 yumurta
1/2 kilo kıyma
2 baş soğan
Tuz
Karabiber
1 baş sarımsak
1/2 kilo yoğurt
1 kilo unun 2 bardağını bir kenara ayırdıktan sonra, geri kalanın ortasını havuz biçiminde açıp, içine akı ve sarısiyle iki yumurtayı kırınız, 1 çorba kaşığı tuzla, aldığı kadar suyu da ekleyerek iyice yoğurunuz sonra 15 dakika dinlendiriniz.
Sonra hamuru oklava ile açarken yapışmaması için ayırdığınız 2 bardak unu kullanınız.
Oklavayı sardığınız yufkadan çıkarırken, ileri, geri yürüterek, yufkanın üst üste katlanmasını sağlayınız.
Katların arasını hafifçe unlayıp, üçer parmak eninde kesiniz.
Başka bir kapta kıymayı, ince ince rendelenmiş İki soğan, biraz tuz ve karabiberle karıştırınız.
Bu malzemeyi çiğ olarak hamurun içine koyup, yufkayı uçlarından tutarak, kapatınız.
Bunları teker teker, bir miktar tuzla kaynamakta olan suyun içine atıp, 10 dakika kadar haşlayınız.
Kızgın tereyağla sarımsaklı yoğurdu üzerine dökünüz.
|
|