|
Tatlı Börek (Baklava Yufkası) |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158051
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2021
258 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
12 adet baklava yufkası
Muhallebi İçin:
5 su bardağı süt
3 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tam buğday unu
3 çorba kaşığı nişasta
1/2 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Aralarına Sürmek İçin:
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3-4 çorba kaşığı bal
Üzeri İçin:
1 çay bardağı file badem
Muhallebi için sütü kaynatmadan ısıtın. Ayrı bir yerde yumurta sarısı, un ve nişastayı karıştırın. Üzerine ılık sütü her seferinde 1 çorba kepçesi olacak şekilde döküp karıştırın ve tencereye alın. Ocağa oturtup, sürekli karıştırarak pürüzsüz bir hal alana dek pişirin. Ocaktan alıp, bal, zerdeçal ve rendelenmiş portakal kabuğu ilave edip karıştırın. Üzerini streç filmle kaplayıp, soğumaya bırakın. 2 2 adet baklava yufkasını üst üste yerleştirip, zeytinyağı sürün ve bal gezdirin. Üzerine 2 adet baklava yufkası yerleştirin. Zeytinyağı sürüp bal gezdirin. Baklava yufkası bitene dek aynı işlemi tekrarlayın. Yufkanın kenarından 5-6 cm içeriden olacak şekilde muhallebiyi yayın. Dikkatlice rulo yapıp, üzerine file badem serpin. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarana dek pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın
Not: Tatlı böreği, dondurma ile birlikte ılık olarak da servis yapabilirsiniz. Çilekli dondurulmuş muhallebi için çilekleri kalıba dizmeden önce altını uygun ölçüde pişirme kağıdı ile kaplayarak, çilekleri yerleştirip, muhallebiyi dökerseniz donduğunda daha kolay çıkmasını sağlarsınız. Çilekli dondurulmuş muhallebiyi iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
|
Tatlı Börek (Baklava Yufkası) |
|
memiş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2015
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc109269
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2015
1,972 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket baklavalık yufka
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı toz fıstık
1 çay bardağı erimiş tereyağı
200 gr. kaymak
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
Kaymağın içine kıyılmış fıstık ve cevizi ekleyip karıştırın. Üç adet yufkayı üst üste koyup erimiş yağ sürün, üzerine kaymaklı harcı yayın. Rulo halinde sarıp fırın tepsine yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Tüm tepsi dolunca üzerine kızdırılmış yağı gezdirin ve 200 derecedeki fırında pişirin. Süt ve şekeri kaynatın, fırından çıkan tatlının üzerine dökün.
|
Tatlı Börek (Baklava Yufkası) |
|
Gülsün Aymaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc72898
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2012
2,557 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet baklava yufkası
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 paket vanilya
5 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
Yumurta sarısı, süt, şeker ve unu iyice çırpın. Ocak üzerine koyup karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kuyulaşınca ocaktan alıp içine vanilya ekleyin ve soğumaya bırakın. Tereyağını eritin. Baklava yufkalarını 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Erimiş tereyağını üzerine sürüp, hazırladığınız muhallebiyi kaşıkla üzerine muska şeklinde katlayın. Fırın tepsisine dizin ve kalan tereyağını da üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Çıkınca soğutup servis yapın.
|
|