|
Tatlı Çörekler |
|
aylinakışık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2008
Mesajlar: 48 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc75212
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2012
2,168 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 paket kuru maya
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı süt
1 çay barağı pudra şekeri
1 çay kaşığı mahlep
3 su bardağı un
1 çay bardağı toz fındık
2 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 çay bardağı pudra şekeri
1 limon
1 paket vanilya
Ilık sütün içine kuru mayayı ve bir miktar unu koyup boza kıvamında bir karışım yapıp 10 dakika bekletin. Mayası köpüklü hala gelmiş olan bu karışımın içine yumurta pudra şekeri, mahlep, fındık, un ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 10 dakika kadar dinlendirip unlanmış tezgah üzerinde açın. İstenirse üzerine tahin ve ceviz sürüp de yapılır. Hamuru rulo şeklinde sarın. Dilimlere ayırıp tepsiye dizin. Fırında 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin fırından çıkına üzerine limon suyu ve pudra şekerini vanilya aramasıyla karıştırıp sürün.
|
Tatlı Çörekler |
|
afyon lokumu
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc117296
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2016
1,312 defa indirildi / yazdırıldı
|
560 g pasta unu
200 g Beyaz Şeker
10 ml tartar kreması
2,5 ml tuz
250 g margarin
5 ml karbonat
30 ml süt
2 yumurta
5 ml vanilya esansı
2 yumurta
5 ml Vanilya esansı
Fırını önceden 180ºC'de ısıtın.
Unu, şekeri, tartar kremasını ve tuzu birlikte karıştırın.
Parmaklarınızı kullanarak margarini un karışımına sürtün ve ekmek parçacıkları gibi görününceye kadar buna devam edin.
Sodyum bikarbonatı sütün içinde eritin.
Yumurtaları kırın ve üstüne vanilya esansı ekleyin.
Sodyum bikarbonat ve kırılmış yumurtaları un karışımına ilave edin.
İyice karıştırarak düzgün bir bulamaç elde edin.
Hamuru plastik folyoyla kaplayın ve 30 dakika (ya da daha uzun süreyle) buzdolabında tutun. (Bu tarifle birçok çörek yapılabileceği için hamurumu 3 parçaya ayırmayı ve sonrasında da diğer ikisini buzdolabında saklayıp pişirmek istediğimde çıkarmayı tercih ederim. Bu, çörek kavanozumda her zaman taze çörekler olduğu anlamına gelir!)
Biraz unlanmış bir yüzeyde (bazen eğer karışım çok yapışkansa ben bolca un döküyorum) hamuru 4 mm kalınlığında açın ve tercih ettiğiniz kesiciyle dışarı doğru bastırın.
Yağlı fırın tepsisine yerleştirin.
Her bir bisküviye biraz daha çok şeker / kuru yemiş serpin.
Tam kıvamını buluncaya kadar 8-10 dakika pişirin. Renkleri kararmaya başlayacaktır. Yapışmaması için soğumaya bırakın.
Eğer soğuduğunda tamamı yenmezse biraz daha krema kaplaması eklenmesini öneririm. Kimileri üstüne sadece biraz daha şeker serper, fakat biraz daha oturması için krema kaplaması da eklenmesini öneriyorum.
Krema kaplamasını hazırlamak için iki yumurtanın beyazını kabarıncaya kadar çırpın. Bir çay kaşığı vanilya esansı ekleyin ve daha sonra 4 fincan krema kaplaması şekerini hafifçe çırpın. Daha da güzel bir görünüm katmak için birkaç damla daha renklendirici koyulabilir.
|
|