|
|
Tatlı Hamburgerler |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168897
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2022
210 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 yemek kaşığı susam
80 g bitter çikolata
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı krema
20 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
25 - 30 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1 adet muz
1 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Dikdörtgen kalıp (22x27 cm)
Susamları bir tavaya alın ve rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Unu bir kaba alın, hamur kabartma tozunu ilave edip kaşık ile karıştırın. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile 2 dakika çırpın. Süre sonunda üzerine sıvı yağ ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hamurun 2/3'ünü ayrı bir çırpma kabına alın, Hindistan cevizi rendesini ilave edin ve kaşık ile karıştırın. 22x27 cm boyutlarındaki kalıba alın, üzerine hazırladığınız susamları serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Kalan hamura erittiğiniz çikolatayı ilave edin ve mikser ile kısa bir süre çırpın. 18 cm çapındaki kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı çırpma kabına alıp üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Yarısını ayrı bir kaba alın, yeşil jel renklendiriciyi ilave edip mikser ile çırparak renklendirin. Kalan krem şantiye sarı jel renklendiriciyi ilave edin ve karıştırın.
Soğuyan kekleri kalıplardan çıkarın. 5 cm çapında kalıp ile keserek beyaz kekten 12 adet, çikolatalı kekten de 6 adet daire çıkarın. Muzu 1 cm kalınlığında dilimleyin. Beyaz keklerin 6 adedini susamlı kısımları alta gelecek şekilde servis tabağına sıralayın. Üzerlerine çikolatalı kekleri koyun. Birer dilim muz koyun. Yeşil renkli kremayı yassı uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Muzların etrafına kıvrım vererek marul şeklinde sıkın. Sarı renkli kremayı düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun, yeşil kremaların üzerine peynir görüntüsü vererek kare şeklinde sıkın. Üst orta kısımlarına böğürtlenli sos dökün. Kalan beyaz kekleri susamlı kısımları üste gelecek şekilde hafif bastırarak üzerlerine kapatın. Buzdolabında 1 saat bekletin ve servis yapın.
|
Tatlı Burger |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169402
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2022
293 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı mahlep
0,5 çay bardağı toz şeker
125 g yumuşak margarin
1 yumurta akı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Dolgu:
2 adet armut
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet portakal
300 g kuvertür çikolata
1,5 çay bardağı fındık kırığı
8 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
2 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı susam
Unu derin bir kaba alın. Mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Mahlep, toz şeker, margarin, yumurta akı ve ılık sütü ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.
Armutların kabuğunu soymadan ince yuvarlak dilimler şeklinde kesin. Su ve toz şekeri bir tencereye alın. Armut dilimlerini ekleyin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5-10 dakika kaynatın.
Portakalların kabuklarını soyun. Dilimlere ayırıp zarlarını soyun ve küçük küpler şeklinde dilimleyin. Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Fındık kırığı ve hazırladığınız portakalları ekleyip kaşık ile karıştırın. Bekletmeden pişirme kağıdı üzerine 6 cm çapında 8 adet daire yapın. Buzdolabında bekletin.
Mayalanan hamuru tezgaha alın, kuru üzümleri ilave edin ve kısa bir süre yoğurun. 8 eşit parçaya bölün, her birini eliniz ile kuru üzümler hamurun iç kısmında kalacak şekilde yuvarlayın. Fırın tepsisine sıralayın, üzerlerini kapatın ve 10-15 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurların üzerine sürün. Üzerlerine susam serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve üzerlerini mutfak bezi ile örterek soğumaya bırakın.
Soğuyan hamburger ekmeklerini enlemesine ikiye kesin. Alt kısımlarına birer tatlı kaşığı fıstık ezmesi sürün. Hazırladığınız portakallı çikolataları üzerine yerleştirin. Üzerlerine üçer dilim armut koyun ve böğürtlenli sos dökün. Üst ekmekleri kapatıp servis yapın.
|
|
Tatlı Hamburgerler Tarifleri Kanepeler
|
|