|
Tatlı Kurabiye |
|
dosta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2011
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68618
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2011
2,216 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram badem
300 gram pudraşekeri
100 gram tereyağı
200 gram margarin
Yarım su bardağı un
Tepsiyi yağlamak için margarin
Bademleri sıcak suda haşlayın. Kabuklarını soyup, orta ısılı fırında kurutun. Fırından alıp, robottan geçirin. Soğumaya bırakın. Tencereye yağları koyup, pudraşekeri ekleyin ve karıştırın. Malzeme köpürmeye başlayınca, un ve soğuyan bademleri ekleyip ocaktan alın. Soğuması için kenarda bekletin. Sonrasında iyice yoğurup hamur yapın. Hamurdan küçük parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip, soğuyunca servis yapın.
|
Tatlı Kurabiye |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70274
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2011
2,165 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardaktan biraz fazla şeker
2 yumurta ( birinin akı üstüne)
125 gr. tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya kabartma tozu
Çok az limon suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 fincan dövülmüş ceviz
1 fincan dövülmüş ceviz
3.5 bardak un
Geniş bir kapta tereyağı eritilir.ılınınca yumurta, şeker, yoğurt, hindistancevizi, tarçın, vanilya, limon suyu, ceviz eklenerek elimizle karıştırılır. Un elenir, kabartma tozu ile birlikte ilave edilir.iyice yoğurulur. Küçük parçalar elde yuvarlanıp tepsiye dizilir. Yumurta akları sürülür. 175 derecede üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.
|
Tatlı Kurabiyeler |
|
selimcan
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc123774
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2017
861 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
4 Yumurta sarısı
250 gr. Şeker
2 Paket Şekerli Vanilin
4 Yumurta akı
1 küçük şişe Limon-Aroması
1 tutam Tuz
250 gr. Un
250 gr. Fındık, iri çekilmiş
200 gr. kuru Üzüm
200 gr. bitter Çikolata, rendelenmiş
Glazür malzemesi:
100 gr. bitter Çikolatalı glazür
Kuru üzümleri yaklaşık 30 dakika su içinde bırakın.
Yumurta sarısını, şekeri ve şekerli vanilini krema halini alıncaya kadar çırpın. Sıkı çırpılmış yumurta akını buna ilave edin.
Limon aromasını, tuzu, unu fındığı, kuru üzümü, rendelenmiş çikolatayı karıştırın. Hamuru yassı cam kaseye sürün ve altın sarısı renginde pişirin. Piştikten hemen sonra üstüne çikolatalı glazürü sürün ve 3 x 3 cm büyüklüğünde karelere bölün.
|
Tatlı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160076
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2021
168 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı (akı üzerine)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yoğurma kabına, oda sıcaklığında yumuşamış 250 gr margarin, 1 paket kabartma tozu, 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri ve 3,5 - 4 su bardağı un yavaş yavaş eklenerek hamur yoğrulur.
Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Kurabiyelerin üzeri için fındık kırığı ve şeker karıştırılır.
Hamurdan bir parça alınarak yuvarlanır.
Kurabiye hamurun üst kısmı önce yumurta akına batırılır daha sonra fındık şeker karışımına bulanır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Kurabiyeler 180 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Bu ölçüler ile yaklaşık 28 adet kurabiye elde edebilirsiniz.
Az malzeme ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz nefis kurabiyelerimiz servise hazır.
|
|