Kısa URL: https://ml.md/lc90733
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2013
2,233 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı Pudra şekeri
2 adet Yumurta
150 gram margarin
2 su bardağı Un
1 paket Vanilya
Üzeri için Hazır sos ve ya marmelat
Yağ küçük parçalara kesilip pudra şekeri ile birlikte çırpılır. Üzerine yumurta, un ve vanilya eklenerek çırpılmaya devam edilir. Hamur sıkma poşetine ya da ucu hafif kesilmiş buzdolabı poşetine aktarılıp yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine sıkılır. 160 derecelik ısıtılmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Çıktıktan sonra üzerine ya da aralarına çikolata sosu ya da marmelat sürebilir onuda hindistancevizine batırıp servis edebilirsiniz.
Fotoğraf "serinsu" tarafından gönderildi. 11.08.2014
Kısa URL: https://ml.md/lc24670
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2008
7,405 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg un
600 gr pudra şekeri
500 gr margarin
2 paket vanilya
Yumuşak margarin ve pudra şekeri parmak uçlarıyla birbirine yedirilir. Üzerine azar azar un eklenrek yoğrulur ve vanilya katılır. Hamur 15 dakika kadar dinlendirilir. Daha sonra arzu edilen şekilde kuru pastalar yapılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirilir.