|
Tava Böreği |
 |
ERGUN
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65355
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
4,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
2 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3-4 dilim beyazpeynir
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı süt
Yeterince tuz
Peyniri çatalla eziniz. Sert ve kurumuşsa rendeleyiniz. Bir porselen kaseye sütü sıvıyağı, yumurtaları, rendelenmiş peyniri kıyılmış maydanozu koyup karıştırınız. Yufkanın bir parçasını yağlanmış tavaya kenarlardan sarkacak şekilde yayınız. Üzerine bir kaşık harç koyup yayınız. Diğer yufkayı parçalara bölüp, harcın üzerine gelişigüzel koyup, aralarına tekrar harç dökünüz. Tavanın kenarlarından sarkan yufkaları üste kapatıp, bunun da üstüne kalan harcı dökünüz İyice yayınız. Üzerine bir kapak kapatınız. Hafif ateş üzerine tavayı koyup ısıtmaya başlayınız. Arada bir tavayı silkeleyerek tavanın her tarafının ısınmasını sağlayınız Böreğin altı kızarınca, kapak yardımıyla altüst edip, üst tarafını da kızartınız. Her iki yanı pışınce servis tabağına alıp keserek sıcak sıcak ikram ediniz.
|
Tava Böreği |
 |
ruşeym
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc57648
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2010
2,937 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yufka
250 gr beyaz peynir
1/2 demet dereotu
1.5 su bardağı süt
3/4 çay bardağı ayçiçeği yağı
Dereotunu ince kıyıp peynirle kanştırın. Büyük boy teflon tavayı yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışan sarkacak şekilde tavaya yayın. Süt ve ayçiçeği yağını bir kapta kanştırın. Tavaya yaydığınız yufkayı sütlü kanşımla hafifçe ıslatın. Üzerine ikinci yufkanın yansını küçük parçalar şeklinde kopartıp yayın ve sütlü kanşımla ıslatın. Yufkanın diğer yansına da aynı işlemi uygulayın.
Yufkanın üzerine peynirli karışımı yayın. Peynirli kanşımın üzerine kalan yufkayı aynı işlemi tekrarlayarak yerleştirin. Son olarak kenarlardan sarkan yufkalarla böreğin üzerini kapatıp kalan sütlü karışımla ıslatın.
Tavayı ocağa alıp kısık ateşte böreğin alt kısmını kızartın. Daha sonra düz bir tabak yardımıyla böreğin diğer tarafını çevirip kızartın. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
|
TAVA BÖREĞİ |
 |
MelisU.
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2007
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20747
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2008
3,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yufka
3 yumurta
1/4 kalıp beysz peynir (125 gr.)
1 çay bardağı süt
8-10 dal maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
8-10 dal dereotu
Peyniri rendeleyip, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ile karıştırınız.
Yufkanın düzgün olanını yağlanmış büyükçe bir tavaya kenarları sarkacak şekilde yerleştiriniz. Diğer yufkaları kopararak küçük parçacıklar haline getiriniz. Yarısını tavadaki yufkanın içine döşeyiniz. Peynirli içi koyup geri kalan parçacıkları üzerine yayınız.
Yumurtaları derin bir kâsede çatalla çarpınız. Süt ve yağ ilâve edip karıştırarak yufkanın üzerine yayınız. Sarkan yufka kenarlarını üstüne kapatınız. Kapak örterek hafif hararetli ısıda altı pembe renkte oluncaya kadar pişiriniz. (Tavayı arasıra ısı üzerinde yer değiştirerek her tarafının aynı şekilde kızarmasını sağlayınız.) Kapak yardımı ile alt üst edip diğer yüzünüde aynı şekilde pişirerek yuvarlak servis tabağına alınız.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.09.2023
|
Hazır Yufkadan Tavada Börek |
 |
serenat
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2007
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc15302
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007
3,858 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
2 yumurta
1/2 su bardağı süt
100 gram margarin
Peynirli veya kıymalı börek içi
Yumurtalar çukur bir kapta biraz çırpılır, içine eritilmiş margarin ve süt ilave edilerek karıştırılır. Tava biraz yağlanır, yufkalar iki veya üç parçaya bölünerek buruşuk bir şekilde tavaya yerleştirilir. Her kat döşendikçe hazırlanan harç ile ıslatılır. İlk yufka tavaya yerleştirildikten sonra börek içi koyulur ve o da birkaç kaşık harç ile ıslatılır. İkinci yufka da aynı şekilde yerleştirilir. Kapak kapatılır. Tava orta ateş üzerine koyulur. Alev ayarı yapıldıktan 10-15 dakika sonra bir spatüla yardımı ile börek ters çevrilir. Diğer yüzü de 15 dakika pişirilir ve hemen servis yapılır.

|
Tava Böreği |
 |
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7682
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2006
2,927 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
2 yufka
2 kaşık margarin
maydanoz
150 gram ufalanmış beyazpeynir
Yufkalar üst üste konur, 4 daire şeklinde kesilir. Bir kapta eritilmiş yağ ile yumurta karıştırılır. Başka bir kapta peynir ile maydanoz karıştırılır. Tavaya daire şeklinde kesilmiş yufkanın biri konur. Üzerine yumurtalı sos ile peynirli karışım konur. İkinci yufka konduktan sonra, üstüne karışımlardan konur. Üçüncü ve dördüncü yufkada aynı şekilde yapılır. En üste yağlı yumurta sürülür ve orta ısıda her iki tarafı da pişirilir.
|
Tava Böreği (hazır yufka) |
 |
Yolcu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.06.2006
Mesajlar: 49 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc5544
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2006
4,150 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
1 su bardağı beyaz peynir
1 su bardağı çökelek
yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı yoğurt
yufkaları dörde bölün, beyaz peynir, çökelek ve ince kıyılmış maydanozu katın, karıştırın. Bir kapta yumurta, sıvıyağ süt ve yoğurdu çırpın. Bu sostan tufkaya 2 kaşık döküp, yufkalardan ikisini serin. Peynirli karışımı üzerine dökün, ardından yufkaları gözleme şeklinde katlayın. Tavayı sallayarak kısık ateşte iki tarafı çevirerek kızartın.
ML® Tava Böreği için tıklayın
Fotoğraf "gri" tarafından gönderildi. 25.10.2015
|
|